I DSS O KRIZI VLASTI

Kategorija: OGULIN

Ostavka predsjednika GV Željka Stipetića, nakon mnogih komentara, izazvala je i reakciju DSS-a. Pa kada već pratim ta sva moguća priopćenja, evo i ovoga.

 

Iako se nismo oglašavali, prozvani nekoliko puta od strane gradonačelnika, te DSS Ogulin ovim putem iznosi nekoliko činjenica:

- Na lokalnim izborima održanim 2017. godine, prije drugog kruga g. Domitrović zatražio je podršku DSS-a. Nakon dogovora o budućoj suradnji podršku je dobio, ne deklarativno, već u kampanji što je vidljivo rezultatima. Slobodno možemo reći da je Dalibor Domitrović izabran za gradonačelnika glasovima Srba na području grada Ogulina.
- Nakon što je DSS preuzeo odgovornost za poslovanje SKG-a, novoimenovana Uprava je u roku od 9 mjeseci konsolidirala poslovanje, smanjila dug dobavljačima za 260.000 kn, pozitivno okrenula poslovni trend. U SKG-u dio djelatnika odlazi u mirovinu, te se na njihovo mjesto zapošljavaju novi, na određeno vrijeme, kao i troje novih djelatnika.
- Istu takvu poslovnu odluku donosi i Vodovod i kanalizacija pod kontrolom SDP-a, te u Vodovodu SDP zapošljava 6 ljudi.
- Gradonačelnik je donio Odluku o povećanju cijena odvoza otpada, a mogao je donesti odluku o manjoj cijeni. Ovakva cijena je previsoka, te ju je potrebno korigirati što smo i predlagali za naredne sjednice Gradskog vijeća.
- Gradonačelnik je prekinuo suradnju sa koalicijskim partnerima što je decidno rekao na sastanku sa Željkom Stipetićem i Sinišom Ljubojevićem, te svjesno doveo u opasnost provedbu svih zajedničkih projekta od interesa za grad i građane.

Za DSS nastaje problem i zbog nepoštivanja dogovora, a vezanog za Proračun za 2018. godinu jer gradonačelnik opstruira infrastrukturne zahvate:

- dogovoreno asfaltiranje (Drežnica-Maravic Draga, Brestovac, Oklinak, Šegani)
- pokrivanje krova područne škole u Vitunju
- i mnoge infrastrukturne projekte, s ciljem ravnomjernog ulaganja od Drežnice do Dubrava.

Nakon što je komentirao da Ljubojević u SKG-u zapošljava “neke Srbe” i da to ne može tako, shvatili smo koji je cilj gradonačelnika Domitrovića. Iskreno smo se nadali da je brojanje krvnih zrnaca iza nas, ali nažalost nije.
Srbi su ljudi, te ne možemo prihvatiti da gradonačelnik grada dijeli građane na Srbe ili “neke Srbe” i na druge.

DSS će se i dalje boriti za ulaganje u infrastrukturu na cijelom području Ogulina i prosperitetniju budućnost Ogulina, nećemo dijeliti ljude, građane po nijednoj pripadnosti, već ćemo spajati što drugi razdvajaju.

DSS Ogulin - Demokratski savez Srba Ogulin

 

17. 11. 2018.