NAKON STIPETIĆA I SABLJAKA, OSTAVKU DALA I NIKOLINA RADULOVIĆ

Kategorija: OGULIN

 

Nakon što su ostavke dali predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić i njegov prvi zamjenik Milan Sabljak, knjiga je spala na jedno slovo - potpredsjednicu Vijeća, Nikolinu Radulović. No ne zadugo, jer je i ona, jučer, gradonačelniku Domitroviću uputila  svoju pismenu ostavku, a ostavku je dala i na dužnost  gradske vijećnice.


Obrazlažući razloge ostavke, N. Radulović ukazuje na činjenicu da je politička situacija u gradu vrlo složena i postala je nepodnošljiva, ne samo onima koji se aktivno bave politikom, već i običnim građanima Ogulina.

„Izjave i komentari gradonačlnika i članova izvršne vlasti i dosadašnjih partnera prema Demokratskom savezu Srba, kojemu pripadam, su ponižavajući i politički neprihvatljivi“, piše u svojoj ostavci Radulovićka i dodaje:

„ Lažnim optužbama koje je koalicijski partner (SDP)  pokrenuo prema DSS-u i rukovodstvu, odražava se i na odnos prema jednoj etničkoj skupini građana Ogulina. Takvim radnjama SDP je, koristeći medije u vlasništvu grada i lažne profile na društvenim mrežama, dodatno otežao međustranačke i međunacionalne odnose“. 

Radulovićka se u svojoj pismenoj ostavci osvrnula i na javne poruke gradonačelnika i njegovih suradnika, što je po njoj manipulacija javnosti, odnosno pokušaj da se ona proglasi krivcem zbog neodržavanja nastavka prekinute sjednice Gradskog vijeća. To je za nju i neprihvatljivo i krajnje neprofesionalno. Na kraju završava:

Javni i privatni pritisci prema DSS-u i njegovim članovima, brojanje krvnih zrnaca i politički odnos među koalicijskim partnerima, za koji je odgovoran SDP i gradonačelnik Ogulina, prvi put dovodi Ogulin u krizu vlasti“.

Gradonačelnik je“, navodi još Radulovićka, „ u privatnom razgovoru vršio pritisak i na donedavnog prokuristu SKG-a i sekretara DSS-a, Milorada Šegana“.  O kakvom se pritisku radi, Nikolina Radulović nije navela,  i ako se u kuloarima već navelike spominju nekakvi mejlovi, kao navodni gradonačelnikovi aduti u tom čudnom političkom vrzinom kolu.

Što reći na sve ovo. Gotovo za ne povjerovat da se sve to nama događa. Hoćemo li i mi imati „mail aferu“, tek  toliko da ne zaostanemo za onima gore. Hoćemo li, ili točnije rečeno, hoće li, ljudi koji vode ovaj grad, zajedno sa svojim donedavnim koalicijskim partnerima naći kakvo takvo riješenje kojim bi se prebrodila kriza. Ogulinsku političkiu Pandorinu kutiju otvorio je gradonačelnk Domitrović otkazavši,  iz teško dokučivih razloga, ljubav svojim “nezavisnim“ partnerima, a igru je istoga časa prihvatio i prvi čovjek Nezavisne liste Željko Stipetić, dajući ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća. A da nebi bio crna ovca, ostavku je odmah dao prvi zamjenik Milan Sabljak (HDZ) a nešto kasnije i zamjenica Nikolina Radulović (DSS). I evo nas u blokadi koja nikome ne koristi. Pletući nevidljive političke niti, satkali smo eto, lokalni Gordijski čvor. Traži se sada ogulinski Aleksandar Veliki, koji će ga presjeći. Krajnje je  vrijeme.

 

19. 12. 2018.

Nebojša Magdić