STALNA SLUŽBA OPĆINSKOG SUDA KARLOVAC, OSTAJE U OGULINU

Kategorija: OGULIN

{jcom

Naš saborski zastupnik Tomislav Lipoščak, gradonačelnik Domitrović  i mnogi Ogulinci, mogu biti zadovoljni zbog odluke ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, da od početka ove godine, definitivno imamo potvrdu da u našem gradu ostaje Stalna služba Općinskog suda Karlovac.

Stalna služba inače djeluje od ukidanja našeg Općinskog suda. Nekada je ogulinski Općinski sud prostorno pokrivao najveće područje u mreži općinskih sudova a onda smo umjesto njega, dobili Stalnu službu. Pa je onda i to došlo u pitanje. No naš saborski zastupnik Tomislav Lipoščak, u suradnji s gradskim vlastima, uspio je nakon nekoliko sastanaka s ministrom Bošnjakovićem, izboriti se da Stalna služba Općinskog suda ipak ostane u Ogulinu.

„Budući da jedan grad i njegove ustanove i institucije, čine grad u punom smislu te riječi, smatram da je Stalna služba jedan minimum ispod kojeg ne smijemo i ne možemo ići“. istaknuo je u saborskoj raspravi Lipoščak, koji je inače bio vrlo aktivan upravo po tom pitanju.  Kao rezultat svih aktivnosti, ministar Bošnjaković upravo je Ogulin istaknuo kao primjer nužnosti i opravdanosti opstanka stalnih službi i njihove teritorijalne nadležnosti prilikom obrazlaganja pravosudnih reformi u Hrvatskom saboru. Koliko to olakšava posao prvenstveno građanima, ne treba posebno isticati. Nema potrebe putovati u županijsko središte i izlagati se nepotrebnim troškovima. Stalna služba, osim područja Grada Ogulina, pokrivati će i općine Josipdol, Plaški i Saborsko.

 

4. 1. 2019.

Nebojša Magdić