PONOVNO POLITIČKA MAKLJAŽA

U očekivanju Odluke o raspuštanju Gradskog vijeća od strane Vlade RH, koja je jučer i donesena a Vlada nam je dodjelila i povjerenicu, počele su predizborne, mogu ih već sada nazvati -  „igre bez granica“.

Tako su ogulinski SDP-ovci u punom sastavu održali konferenciju za tisak. Za zagrijavanje su izabrali blagi fajt prema Anđelki Salopek, članici HDZ-a, zamjeravajući joj između ostalog i na njenom angažmanu na društvenim mrežama !!! Mislim da su strijelice upućene na krivu osobu, jer gđa. Salopek svojim je angažmanom učinila mnogo, kako za KUD  kome je na čelu, tako i za svoju školu gdje je ravnateljica. I prilično je štovana među ljudima raznih svjetonazora. Zašto su izabrali baš nju kako metu svojih kritika, teško je prosuditi.  O čemu se radi, ogulinski su SDP-ovci objavili su na svojoj stranici.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anđelka Salopek, dugogodišnja istaknuta članica HDZ-a, ravnateljica O.Š. „I.B.Mažuranić“, predsjednica KUD-a „Klek“ Ogulin, predsjednica MO Sveti Jakov i predsjednica HDZ-ove zajednice žena „Katarina Zrinski“, kad se ne bavi dijeljenjem milostinje građanima Hrvatske od kojih je HDZ napravio siromahe, onda gazi hrvatske zakone, širi dezinformacije, laži i malodušje. Anđelka Salopek je za prošle izbore za vijeće MO Sveti Petar - Puškarići grubo kršila izborni zakon na način da nije poštivala izbornu šutnju već je putem društvenih mreža širila HDZ-ovu političku propagandu. Sada ponovno širi DSS-ovu i HDZ-ovu političku propagandu pokušavajući ocrniti gradonačelnika Ogulina, a isto tako i državne institucije koje prikazuje nesposobnima. Širenjem laži među građanima izaziva nepovjerenje u državu, državne institucije i demokratski sustav. Da uistinu radi u dobroj vjeri i da ima istine u objavama koje distribuira sve nezakonite radnje o kojima ima saznanja prijavila bi DORH-u, policiji i USKOK-u što joj je uostalom i zakonska obveza. Međutim već je konstatirana lakoća kojom Anđelka Salopek krši zakone Republike Hrvatske.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon raspuštanja Gradskog vijeća od strane Vlade RH, u SDP-u su održali žurno još jednu presicu. Evo ukratko što je tom prilikom između ostalog rečeno:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nastavno na optužbe političkih suparnika da su SDP i gradonačelnik Dalibor Domitrović odgovorni za krizu vlasti u nastavku citiramo iz obrazloženja spomenutog rješenja:

"Sjednica Gradskog vijeća nije sazvana jer su predsjednik i potpredsjednici podnijeli ostavke te stoga proračun za 2019. godinu, kao ni odluka o privremenom financiranju nisu doneseni."

i dalje

"U konkretnom slučaju, gradonačelnik je izvršio svoju obvezu i predložio Proračun Grada Ogulina za 2019. godinu, no Gradsko vijeće nije donijelo ni proračun, ni odluku o privremenom financiranju čime su se ispunili uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća." Zato apliramo na građane da na predstojećim izborima ne glasaju za kandidate koji će kasnije tjekom obnašanja dužnosti davati ostavke, neće dolaziti na sjednice, mijenjat će strane tijekom mandata, opstruirati donošenje odluka i provedbu projekata te na druge načine kočiti razvitak grada.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na to su, kako je i bilo za očekivati, reagirali iz HDZ-a. Evo i njihovog priopćenja:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SDP NASTAVLJA S ONIM ŠTO NAJBOLJE ZNA!

Dok cijela županija konstruktivno sudjeluje kroz niz projekata "407 za 047", u Ogulinu je SDP-ov predsjednik Domitrović izazvao krizu vlasti i nesigurnost. Naše članice koje dugi niz godina volontiraju u društvima, udrugama i zajednicama napadaju članovi SDP-a koji "volontiraju" samo u predizbornoj kampanji!
Umjesto što se ogulinski SDP bavi onime što najbolje zna – medijskim manipulacijama i napadima na osobnoj razini, bilo bi bolje da se pozabavi s problemima koje je njihov predsjednik Domitrović izazvao! Kriza vlasti, nedonošenje proračuna, neodgovorno ponašanje prema građanima Ogulina uz niz neistina i manipulacija kroz medije kojima se želi odgovornost za vlastite postupke „prebaciti“ na druge.
Ne čude ovakvi postupci, zapravo identični su svemu onome što SDP radi i na nacionalnoj razini. Za svoju nesposobnost i nered u vlastitom dvorištu uvijek im je kriv netko drugi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U verbalnu razmjenu mišljenja, uključio se je i neizbježni „nezavisnjak“ Željko Stipetić, koji je, nakon što mu je gradonačelnik decidirano rekao da je njihova suradnja završena, dao ostavku na dužnost predsjesnika Gradskog vijeća i time naznačio početak političke krize, koja nam je donijela raspuštanje Gradskog vijeća i povjerenicu Vlade. Stipetić to komentira na svom FB profilu:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na sjednici Vlada RH-e imenovala je Povjerenicu za Gradsko vijeća grada Ogulina, gospođu Marinu Kolaković.

Pozdravljam imenovanje Povjerenice i želim da se stupanjem na dužnost, što prije donese Privremeno financiranje, te nakon toga i Prijedlog o raspisivanju izbora za Gradsko vijeće grada Ogulina. Vjerujem da će i sve ostale političke stranke učiniti isto i podržati njen rad, kao i prijedlog da se Izbori održe čim ranije.

SDP-u Ogulin, ostvario je planirano. Želio je Izbore i ima Izbore. Pošto su isti socijalno osjetljiva stranka, žalosti da će ovime izvanredno i besmisleno potrošiti novac poreznih obveznika.

No, pošto u svom posjedu imaju jedine medije u našem gradu, a koje usput plaćaju novcem poreznih obveznika našeg grada, uopće ne sumnjam, da ih neće iskoristiti u svoju korist, te u narednom periodu, samo nastaviti ono što su započeli 16. studenog 2018.godine, a to su laži, manipulacije, obmanjivanje, šikaniranje, obezvređivanje i sve njima znane i neznane metode. Vrijeđajući i omalovažavajući sve i svakog postavili su si svoj cilj, postavili su politiku i stranku ispred čovjeka. Sve ljudsko stavili su sa strane, te nam sada slijedi nastavak djelovanja stranke i politike ispred interesa svih i svakog. Nema kraja ovakvom načinu i metodama rada i djelovanja.

Na predstojećim Izborima, Ogulinke i Ogulinci dati će svoje povjerenje i svoj glas onima kojima vjeruju i za koje žele da ih zastupaju i predstavljaju, a to je jedino ispravno i jedina bit demokracije.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A onako sa strane, skriven i zaštićen od eventualne odmazde, s sve to komentira i lik pod profilom- Spasimo Ogulin od „spasitelja“. Njemu je nešto lakše biti biti i oštar i malo zločest, jer anonimnost ipak pruža udobnu sigurnost. On se u naslovu svog posta pita:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PARTIJO, JESIL SRECNA?

Dobili smo i potvrdu da idu novi izbori za Gradsko vijece. Uspil je predsjednik SDPa Domitrović u svom naumu. Resil se dosadasnjih kolega i ide u nove izbore s namjerom da opet na bilo koji nacin slozi bilo kakovu novu vecinu. I odrzi moralnu obavezu prema medijskim mentorima i tati Juznem Vocu koji vode grad. I opet ce mu obiteljski stranacki portal drzat lojtre. Vec su poceli! Pljuvacina na osobnoj razini je vec krenila. Volonterka se vec ukljucila, ocekujemo i EU majstora za sadit orije iz fondova. A pakna-man sa bespovratnim Marasovim kreditom jase dalje!
Jebes raju, bitno da grad placa objave na portalu, bitno da obiteljske firme vode knjige na drugem gradskem mediju, bitno da se maže. I pare i oči ljudimi!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I tako, kako vidite, počelo je. Ili zapravo, nije ni prestalo. Jer po društvenim mrežama, vodi se stalna borba za vlast u ovom, sada već dobrano podjeljenom gradu.  Što reći na početku showa koji nas u narednom periodu očito očekuje.  Recimo - „Neka igre počnu“.  Ili možda bolje onu legendarnu Bufferovu na početku boksačkog meča - „Let's get ready to rumble!“ Ili onako ogulinski: „Nek makljaža počne“.

Što god rekli, biti će zanimljivo. I prljavo. I s puno laži. Insinuacija. Podmetanja. I s puno udaraca ispod pojasa. I biti će one grčevite, očajničke bitke za ostanak, na tako, slatkoj vlasti. O nekakvoj uljudnoj političkoj komunikaciji sukobljenih strana, više ni u bunilu ne možemo govoriti.  Podjele su toliko duboke da već kod normalnih ljudi izazivaju mučninu u želucu. A te podjele, nikada nisu bile veće. Između političkih protivnika više ne postoji minimum tolerancije. Postoji, htjeli to priznati ili ne, ono što ni u snu nismo mogli predvidjeti - postoji samo mržnja. Što je strašno. I što je, ako se tako nastavi, početak  općeg rasula. Dajte gospodo i drugovi, uključite moždane vijuge da konačno shvatite kamo nas to vodite. Kamo vodite ovaj grad. Vi ste prolazni, grad je vječan. Pamtiti će se vaše greške i gradska ljepota. I zato, kao što  kaže besmrtni Duško Radović - “Vodite računa o svom prezimenu. Ono će živjeti duže od vas i odgovarati za sve vaše gluposti i greške.” Stoga nemojte da vas pamtimo samo po vašim glupostima. Možete vi bolje, puno bolje. To sam siguran.

 

19. 1. 2019.

Nebojša Magdić