IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA 2018.

Kategorija: OGULIN

Danas su u sportskoj dvorani pri OŠ I.B. Mažuranić, proglašeni najbolji ogulinski sportaši u prošloj godini. Ovaj se izbor obavlja još od 1981. godine i ovo je 38. po redu. Športska zajednica je i ove godine birala najbolje prema pravilniku o izboru. Najbolje su birali članovi 47 sportskih udruga, 17 dobitnika nagrade za životno djelo u sportu Grada Ogulina, sedam članova Izvršnog odbora zajednice, te tri sportska novinara.

Sve spremno za početak svečanosti.

Kategorija -  Najbolji mladi sportaši Ogulina. Kao najbolji, izabran je Dorijan Salopek iz Teniskog kluba Ogulin. Drugi je Luka Vuković - Gimnastički klub Ogulinski sokol a treći Kristijan Kolić iz Teniskog kluba Ogulin. Priznanje im je uručila Bosiljka Dolušić, nekadašnja dobitnica nagrade za životno djelo u sportu.

Najbolje mlade sportašice. Prva je Helena Dujmić iz Taekwondo kluba Oguin, druga je kuglačica Magdalena Stipetić a treća tenisačica Tena Magdić. Priznanje im je uručio Miodrag Miki Magdić, dobitnik nagrade za životno djelo u sportu.

Za najboljeg trenera u prošloj godini, proglašen je Dubravko Dragičević iz muškog rukometnog kluba Ogulin. Priznanje mu je uručio košarkaš - Boris Grgurić, predsjednik Nadzornog odbora ŠZGO.

Za najboljeg sportskog djeletnika u prošloj godini, izbran je Branko Matijašić, iz ženskog rukometnog kluba Ogulin. Priznanje mu je uručila dogradonačelnica Ivana Salopek - Šumonja.

Posebna nagrada Športske zajednica Grada, dodjeljena je Davidu Stipetiću, za ravnopravno bavljenje sportom osobe s invaliditetom.  O njegovoj karijeri mogla bi se ispričati cijela proiča, ali o tome možda nekom drugom prigodom. Priznanje Davidu uručio je Denis Salopek, dopredsjednik ŠZGO.

Športska zajednica Grada, dodijelila je i priznanja za vrhunski rezultat na prvenstvu Hrvatske u 2018. godini 25. sportaša. Priznanja im je uručio Marinko Herman, član Izvrešnog odbora ŠZGO.

Mladi sportaši primili su priznanja za vrhunske rezultate na prvenstvu Hrvatske.

Na svečanosti dodjele priznanja sportašima, nastupili su Karla Ana Sabljak uz pratnju Andrije Butkovića.

U konkurenciji za najbolji muški klub bila su četiri kluba - Kuglački klub Klek, Nogometni klub Ogulin, Rukometni klub Ogulin i Tenis klub Ogulin. Prvi su bili tenisači. Dr. Magdiću, predsjedniku kluba, priznanje je uručio predsjednik Športske zajednice Karlovačke županije, Zoran Vujičić.

Za najbolji ženski klub proglašen je Kuglački klub Klek. Tajnici kluba B. Naralić, priznanje je uručio predsjednik Športske zajednice Željko Tonković.

Najbolja sportašica Ogulina za prošlu godinu je Matea Brozović iz rukometnog kluba. Treće mjesto zauzela je kuglačica Barbara Žilić a Matea i tenisačica Franka Antonija Sindičić, imale su jednak broj bodova. O pobjednici su odlučili članovi Izvršnog odbora ŠZGO. Priznanje Matei uručio je tajnik ŠZGO, Mario Pavić.

Za najboljeg sportaša Ogulina u prošloj godini, proglašen je tenisač TK Ogulin, Ivan Karlo Ban. U svojoj starosnoj kategoriji Karlo je osvojio naslov dvoranskog juniorskog prvaka Hrvatske do 16 godina kao i plasman na 1. mjesto najboljih hrvatskij juniora do 18 godina. Priznanje mu je uručila dopredsjednica ŠZGO, Davorka Luketić.

Karlo je malo "spikao" s Mihaelom a Miha je, kako vidite, za to vrijeme spavala.

Što će naša Ružica dobiti.......???

Ružica Neralić - nagrada za životno djelo u prave ruke. U svojoj karijeri vrhunske kuglačiuce, postigla je sve što se može postići. Spominjem samo, da je s reprezentacijom bivše države, osvojila je 1990. godine na svjetskom prvenstvu u Innsbrucku, zlatnu medalju. Za pobrojati druge uspjehe trebalo bi mnogo vremena. Priznanje joj je uručio gradonačelnik Dalibor Domitrović.

I da ne zaboravim. Ružica je dugo vremena radila kao vanjski suradnik na radio Ogulinu. I ti je bila nenadmašna.

Zajednička fotka za uspomenu.

Vidi Bana ljudi moji, al se uredil. I ponosan je. Kćerka uspješna poduzetnica, Karlo uspješan tenisač.

Karlo gladan a Ban bi se slikal.

Evo. I mama došla na red.

 

Photo by Nešo-Skorašnik

 

20. 1. 2019.

Nebojša Magdić