POTPISAN UGOVOR ZA VODOVOD.

Kategorija: OGULIN

Tvrtki Vodovod i kanalizacija Ogulin odobrena su sredstva za provedbu projekta izgradnje vodovodnih ogranaka naselja Jusići, Kukići, Miščevići i Vucelići na području Gornjih Dubrava te glavnog dovodnog cjevovoda za naselje Popovo Selo. Radi se o sredstvima Europske unije namijenjenim za Nacionalni plan oporavka i otpornosti (dalje NPOO).

 Projekt je na natječaj prijavljen 2021. godine, u mandatu Bojana Prebežića, sadašnjeg direktora tvrtke Vodovod i kanalizacija Ogulin. Nadležno tijelo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, provedbeno tijelo su Hrvatske vode, korisnik je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, a partner na projektu je Grad Ogulin.

 Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Ogulin Bojan Prebežić danas su u Hrvatskim vodama u Zagrebu potpisali ugovore za dodjelu sredstava i za sufinanciranje. Prihvatljivi troškovi iznose 1.450.491,00 eura, od čega će EU financirati 80% iznosa ili 1.160.392,80 eura, Hrvatske vode financiraju 10% iznosa, odnosno 145.049,10 eura, a Grad Ogulin i tvrtka Vodovod i kanalizacija Ogulin financiraju po 5% spomenutog iznosa , odnosno po 72.524,55 eura.

Idući korak je provedba postupka javne nabave za izvedbu radova.

1. 3. 2024.

GRAD OGULIN