DOMITROVIĆ U SABOR.

Kategorija: OGULIN

Pred nama su izbori za zastupnike u Hrvatski sabor, iliti, parlamentarni izbori. Po svemu sudeći, gotovo sigurno je, da će u Hrvatski sabor biti izabran gradonačelnik Domitrović.

Inače, prvi saziv Sabora Socijalističke Republike Hrvatske konstituiran je 30. svibnja 1990., nakon prvih višestranačkih izbora. Izabrano je 356 zastupnika, u tri vijeća od kojih je ustrojen Sabor Socijalističke Republike Hrvatske:

U Društveno-političko vijeće biralo se 80, u Vijeće udruženog rada 160, a u Vijeće općina 116 zastupnika.

Iz Ogulina je ispred HDZ-a izabran Vlado Kolić. No nezadovoljan načinom kako je Sabor funkcionirao, Kolić je ubrzo dao je ostavku.  Valjda mu je, kao i Zlatku Vitezu, Sabor djelovao kao kokošinjac.

U saborsko Vijeće općina, ispred SKH-SDP, izabran je Nedeljko Višnjić-Paćo.

U Vijeću udruženog rada bio je Miloš Vujnović ispred SKH-SDP.

Kasnije je u Sabor ušao Ivan Vučić - HDZ  i ako me već dobrano napustilo pamćenje, odradio dva mandata.

Nakon njega, u Saboru je bio Tomislav Lipoščak - HDZ, nakon što se je dotadašnji zastupnik Damir Jelić, kandidirao za župana i svoje mjesto prepustio Lipošćaku.

Na izborima 2020. za Sabor na listi SDP-a kandidiran je Ivan Vuković, ali pošto mu je dodijeljeno tek šesto mjesto na listi, nije prošao. Učinjena mu je, po mom skromnom mišljenju, od strane SDP-a nepravda, jer svojim je radom svakako zaslužio bolje mjesto na listi i time ulazak u Sabor.

Naš šesti zastupnik u Saboru, po svemu sudeći, biti će gradonačelnik Dalibor Domitrović, jer su u SDP-u, za razliku od Vukovića, prepoznali njegov rad i dodijelili mu četvrto mjesto na listi, što ga vodi u 11. saziv Sabora. Kako je rekao, i ako uđe u Sabor,  mjesto gradonačelnika će zadržati jer to je u interesu grada.

 

27. 3. 2024.

Nebojša Magdić