GEROVAC NA ČELU PNUSKOK-a

 

Naš Ogulinac, policijski inspektor Antonio Gerovac, koji je široj javnosti postao poznat lani nakon što je njegov tim rasvijetlio tragičnu smrt sestara Filipović na autocesti kod Rijeke 2006. godine, te misterioznu krađu novca i zlata iz sjedišta krim-policije u Heinzelovoj ulici, imenovan je načelnikom Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Upravo PNUSKOK trenutno istražuje poslovanje Agrokora, a u njemu rade najiskusniji istražitelji hrvatske policije. Najodgovorniji ljudi iz MUP-a tvrde kako je Gerovac izniman odabir za šefa tog policijskog odjela.

 

Slučajevi na kojima je radio Gerovac

U jednom od rijetkih javnih istupa Gerovac, 40-godišnji diplomirani kriminalist specijaliziran za krvne i seksualne delikte, rodom iz Ogulina, u intervjuu za Globus lani je izrazio zadovoljstvo finaliziranjem dva iznimno teška slučaja.

Nakon smrti sestara Filipović nije se punih deset godina znalo tko je skrivio automobilsku nesreću u kojoj su poginule, a Gerovčev tim je filigranski preciznim istraživanjem došao do dokaza koji su ih doveli do vozača Renaulta Clio. Radilo se o 46-godišnjem Robertu Žaje. On je vozeći u suprotnom smjeru skrivio prevrtanje vozila u kojem su bile sestre Filipović.

Gerovčev tim riješio je i slučaj krađe u sjedištu zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj ulici zbog čega se trenutno vodi postupak protiv bivšeg načelnika Željka Dolačkog. On je, sumnja se, ukrao novac i zlato iz sefa, te inscenirao provalu.

Gerovac je radio i na rasvjetljavanju ratnih zločina iz 1991. godine u Osijeku, koji su stavljeni na teret Branimiru Glavašu i njegovim tadašnjim bliskim suradnicima.

Prema dostupnim podacima Gerovac je radio i na slučaju Britt Lapthorne, misteriozne smrti mlade Australke u Dubrovniku u jesen 2008. godine, kao i na istrazi ratnog zločina u Gruborima.

 

 

Na čelu PNUSKOK-a Gerovac će zamijeniti Svjetlanu Harambašić, koju je na tu funkciju postavio Vlaho Orepić u prosincu prošle godine.


Što na kraju reći nego samo  izraziti zadovoljstvo još jednim uspješnim korakom u karijeri našeg Tonija. 2016-e Gerovac je proglašen hrvatskim policajcem godine.

4. 10. 2017.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  

#31 OG-ZG 2017-10-11 10:34
Čestitke Toni. Drago nam je da imamo nekog svog kao ti.
Citat
#32 Wick 2017-10-13 11:06
Fox tko je jamio jamio ošlo sve u zastaru
Citat
#33 . 2017-12-08 00:08
Ponosni
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi