DELKA SE POMALO, DELKA - II DIO

 

"Delka se pomalo, delka", naslov je jutros objavljenog posta.

Pobrojao sam neke projekte koji u u planu ili čija je izvedba u

tijeku. Na to su reagirali iz HDZ-a želeći pokazati da medalja ima i

drugu stranu. Njihov mail koji  sam dobio, objavljujem u cijelosti.

Kao stanovnike Grada Ogulina veseli nas svaka investicija i ulaganje u infrastrukturu svake vrste. Svaki je pomak i realizacija novog projekta hvalevrijedan i pozdravljamo ga.

Međutim, dojma smo da se silno želi prikazati javnosti kako se ranijih godina ništa nije radilo a da su svi današnji pomaci i realizacija projekata isključivo zasluga „nove vlasti“. Dijelom je to i zbog medijske izolacije i kontrole medija u gradu podno Kleka.

Posljednji primjeri zorno prikazuju kako se vještom medijskom manipulacijom lako može stvoriti dojam kakav se želi. Imamo priliku čitati na Facebook stranicama gradonačelnika (koje su očito postale službeno glasilo Grada Ogulina - mimo službenih stranica Grada i Radio Ogulina), kako je u mjesec dana dogovorena sanacija Molinarijevog mosta i asfaltiranje županijske ceste Ž3219 koja prolazi kroz Desmerice .

Samo kratak podsjetnik, cesta Ž3219 je ušla u plan modernizacije koji je na prijedlog Županijske uprave za ceste prihvatila Županijska skupština 2016. godine. Župan je tada bio Ivan Vučić, a član Upravnog

vijeća ŽUC-a Željko Lipošćak. Jednako tako, projekt obnove Molinarijevog mosta još je stariji i već je bio kandidiran prema EU fondovima ali je tada prednost dobila Ivanina kuća bajki.

Raduje nas što trenutna vlast u Ogulinu ne odbacuje ranije započete projekte koji su u visokoj fazi dovršetka ili su pred samom realizacijom, ali pomalo smeta kada se isti prikazuju na način kao do sada. Kada bismo bili „zločesti“ mogli bismo reći da se kite tuđim

perjem - ali nećemo. Reći ćemo samo ovo, svi započeti i projekti pred završetkom trebaju biti dovršeni zbog dobrobiti građana Ogulina, bez obzira tko želi preuzeti zasluge i političke poene za to.

Vlasti se mijenjaju, infrastruktura ostaje…

HDZ Ogulin

Svojevrsni politički pin-pong između vladajućih i oporbe, eto, nastavlja se. Loptica se prebacuje s jedne na drugu stranu a možemo očekivati takav način komunikacije, i ubuduće. Međutim, bili bi svi zadovoljniji, kada bi se, u za Grad životno važne projekte, išlo s više zajedništva. U interesu svih građana.


17. 10. 2017.

Nebojša Magdić


 

Komentari  

#21 og 2017-10-19 00:13
A zbilja ovaj blog ne pokreće jal i zloba.
Trolere i ostale pozdravljam. Grad Ogulin je utočište sinekura komunizma. Winston Churchill je rekao da je; ,,zavist evanđelje socijalizma"
i u tolko vas pozdravljam...
Citat
#22 Pax 2017-10-19 06:56
Zg-Og slazem se u potpunosti
Citat
#23 . 2017-10-19 10:40
Sve mislim što bi mi da Nešo kako neki preporučaju ukine komentare. Čemu bi se veselili i na što bi pizdili. Dani bi nam bili besmisleni. Pročitam za primjer onog Black Jacka i odamh se razveselim. Kakav Monty Python. Ovo je zabava i zato molim da je čuvamo kao zjenicu oka svoga. :sad: Ovo vam je poznato :lol:
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi