Stranačka stega u HDZ-u: župan 'svoje' vijećnike poslao na Sud časti

 

Razlog je što na zadnjoj sjednici Vijeća u Tounju, zajedno s SPD-ovom vijećnicom, nisu podržali odluku o osnivanju Industrijske zone Vrtača na lokaciji koju im daruje država, a koju je 'sastavio' nezavisni načelnik Ivica Sopek. Njega podržava karlovački župan Damir Jelić.

Petorica HDZ-ovih vijećnika u općini Tounj uskoro će pred Sud časti županijskog HDZ-a koje bi im moglo ispisati i stranačke ispisnice. Nesvakidašnja odluka da se HDZ-ovci međusobno kažnjavaju tim je zanimljivija jer ih je na Sud časti, odnosno na korak pred izbacivanje iz stranke, poslao Damir Jelić, njihov stranački šef i HDZ-ov karlovački župan.

Razlog je što na zadnjoj sjednici Vijeća u Tounju, zajedno s SPD-ovom vijećnicom, nisu podržali odluku o osnivanju Industrijske zone Vrtača na lokaciji koju im daruje država, a koju je 'sastavio' nezavisni načelnik Ivica Sopek.

- Odluka HDZ-ovih vijećnika da ne podrže projekt zone je nelogična i postavlja se pitanje zašto koče projekt započet još 2003. godine, a za koji su u ožujku ove godine glasali. Time su HDZ-ovi vijećnici opstruirali rad načelnika kojeg podržavam i koji radi po programu HDZ-a koji je za razvoj poslovnih zona, očuvanje i podizanje potencijala radnih mjesta – pojasnio je župan Jelić svoju odluku.

Nikola Fumić, HDZ-ov predsjednik općinskog Vijeća Tounja kaže da ih ta odluka nije zaplašila jer samo žele dobro općini, ali da je neobična.

- HDZ je pokrenuo priču oko Industrijske zone još 2003. i nikako nismo protiv nje. Protiv smo toga da se u nju useli industrija ili proizvodnja štetna za okoliš. Da je načelnik to stavio u odluku o osnivanju, jednoglasno bismo ga podržali. Naime, imamo saznanja da bi tvrtka Rudar u zonu preselila asfaltnu bazu i ostale poslove pa bi na dva mjesta u središtu općine imali zagađivanja. Nismo niti protiv Rudara, ima mjesta u općini gdje se može širiti, ali ako u zonu dozvolimo ulazak i jednog proizvođača koji će štetiti okolini, nitko drugi neće htjeti doći, što je dugoročno loše – pojasnio je Nikola Fumić.

 

10. 11. 2017.

lokalni hr

 

 

Komentari  

#11 Majstor 2017-11-12 22:47
Dubravka je dobro napisala. Jer Župan je posjetio grad kao Grad , jedinicu lokalne samouprave, a ne grad kao turističku destinaciju...
Joj Bože kako mi se hoće više....
Citat
#12 Čista dvojka 2017-11-13 12:55
Mislim da je Čista jedinica u pravu. Piše: župan je boravio u Gradu Ogulinu. Za mene bi ispravno bilo napisati samo ´župan je boravio u Ogulinu´ a onda nabrojati gdje je bio. Zapravo to je nevažno.Važno je da nas župan redovito obilazi i ako je na vlasti u gradu opcija kojoj on ne pripada. To samo pokazuje da se radi o osobi koju trebamo poštovati. I njegov potez u Tounju govori o njegovoj principjelnosti.
Citat
#13 Marks 2017-11-13 14:52
Gospodin Jelić je 10 puta bolji od onoga Vučića koji niš korisnega nije napravil za Ogulin.
Čovik dolazi i zanima ga retencija i stanje u gradu. Angaćirao je svoje ljude da pomognu. Zato ti Jeliču hvala u ime ogulinaca.

Završeni izbori u SDPju. Nešo niš nisi pisal o tem. Nisu te zvali.
Smučilo mi se kad sam vidil slike članova koji su glasali i izabrali najpametnije. Nač je pal taj SDP. Onaj trojac najpametnijih će voditi razvoj grada. Na.ebali smo ko niki do sada. Banana ide u osvajanje županije a nada se ponovo Saboru RH.
Kaže gradonačelnik da je bilo priče kako Banana i Mrvoš ne vode grad nego Grumf i Ivana i Daniel. Vode oni grad kao Bolka i Lolka i ona plava djevojčica. Grumf zaboravio manjinskog dogradonačelnika, da onoga kojeg ne može pozvati da oda počast našim braniteljima kada se polažu vjenci i pale svijeće.

Da zna se ki vodi grad a kome nije jasno neka dođe u birtiju na Petrolu pa će čuti da su marionete i lutke na koncu "Alan forgovci".
E moj Grumf, pogledaj si članstvo na slikama i ti misliš pokrenuti grad.
Grumf, dečko, kani se droge,,,,,
Citat
#14 Ive 2017-11-13 16:02
Kmeeeeeeee!!!!!!!!!
Citat
#15 Majstor 2017-11-13 23:36
Kad će izbori u HDZeju da vidimo li to more bolje od Tete Rože...
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi