OPASNO DJEČJE IGRALIŠTE

Kada je stari park osuđen na rušenje, zasađen je novi a dječje igralište koje se do tada nalazilo i sredini parka, pomaknuto je ka njegovu rubu.

Riješenje možda i nije bilo loše, ali nije izvedeno na način  koji pruža sigurnost mališanima. Već tada su reagirali roditelji, tražeći da se igralište ogradi prema Nazorovoj ulici i tako osiguraju najmlađi. I tako godinama ali od apela, ništa. A i samo igralište je zapušteno. Zub vremena i ne održavanje učinio je svoje. Sprave za igranje su uništene a na dijelovima su otpale daske i prava je sreća da neko dijete nije nastradalo. Šetam se tako u nedjelju uz park, gledam  klince kako se igraju a jedna mlada mama mi dovikuje:

 „ Ovo dođite poslikati. Nitko ne održava igralište. A treba malo boje i par čavala da se dovede u red. I ogradu treba napraviti prema cesti da dijete ne izleti pod auto. A i ovi stupići koji omeđuju igralište samo smetaju djeci. Svako malo neko se djete spotakne na njih i padne. Čija je to  briga“.

Pogledam malo i fakat vidim - mlada mama je u pravu. Igralište je potpuno zapušteno. Napravio sam par fotkica samo ilustracije radi. Malo sam se raspitao i saznao da će Grad sanirati igralište u najkraćem roku a na stranica radija vidim da se je krenulo ozbiljno u rješavanje ovih, a i još nekih problema. Sva je sreća što na potrganim igračkama netko već  nije nastradao. Po meni, upotreba igrališta bi se trebala zabraniti na dan, dva, dok se barem ne otklone oni najvažniji nedostatci.

Sjedi i poderi guzu. Zar je to bilo teško promijeniti.

Malo zub vremena, malo nečiji nemar.

Propade nogica. A trebalo je samo gradicu učvrstiti čavlom.

Samo malo boje i ništa više.

Preblizu ceste. Ograda je stvarno potrebna.

I stupiće bi nekako trebalo rješiti. Ili ukloniti.

Photo by Nešo-Skorašnik

9. 5. 2018.

Nebojša  Magdić

Komentari  

#51 Pero 2018-05-18 23:52
Mogao bi inspektor zatražiti IP adrese, a i koliko čujeml protiv Neše ide prijava.
Citat
#52 IP adresa 2018-05-19 11:08
Koliko ja znam bilo je rečeno da brat od inspektora održava Nešin blog. Onda inspektoru ne treba zahtjev za izdavanje IP adresa, ima ih na tacni.
Ispravi me Nešo ako sam u krivu.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi