HAČKO-BOLNIČKA, UZ POMOĆ MINISTARSTVA

Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja u srijedu je u Zagrebu s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao ugovor za sufinanciranje projekta Produžetak ulice Petra Preradovića (spojna ulica Hačko - Bolnička).

Ukupna procijenjena vrijednost investicije iznosi 5,2 milijuna kuna. Vrijednost ove faze projekta koju će sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i koja se planira provesti u 2018. godini iznosi 1,3 milijuna kuna.  Ministarstvo će projekt sufinancirati s 200 tisuća kuna dok će se ostatak iznosa financirati iz proračuna Grada Ogulina.

E jesu se u Ministarstvu iskazali. 200 tisuća kuna.

Cilj projekta je stanovnicima ulice Struga omogućiti prikladan pristup svojem naselju.  Korisnici ove prometnice osim stanari su i učenici i djelatnici Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin, korisnici sportskog objekta NK Ogulin, poduzetnici koji tu rade i građani s kojima posluju. Korist će osjetiti i ostali koji prometuju gradom jer će se rekonstrukcijom ove prometnice rasteretiti i olakšati promet u centru grada. Ujedno će se riješiti i problem zatvaranja prometnice za vrijeme visokih voda kada je ona poplavljena.

U ovoj fazi bi se izradili armirano betonski potporni zidovi i sedam specijalnih čeličnih cijevi od valovitog lima kojima bi se propuštala voda tako da ova prometnica prilikom poplava više ne bi bila zatvorena. Prometnica bi bila propisne širine i u jednoj razini, bez sadašnjih zavoja i uspona.

 

 

18. 5. 2018.

Grad Ogulin

 

Komentari  

#11 podsjetio bih 2018-05-23 10:01
bravo dr. Irčanin
prema
Očekivanje koristi i Krivulja šteta nakon izgradnje retencije, očito je da će se SMANJITI štete kao posljedica poplave za cca 30 % . Što znači da će Dobra i dalje plaviti Grad Ogulin, ali će štete biti manje. Što opet znači da će kvalteta života uz tok rijeke Dobre biti 30 % bolja. jedino što u cijelom projektu, uz predhodnu činjenicu, veseli jest da trošak ove gradnje , najvjerojatnije ide na fondove EU.
Nije baš prema očekivanjima ali ipak jest bolje nego ništa.
Citat
#12 Ma daj 2018-06-05 14:54
Kako su neki ovdje pametni. Hrpa inženjera iz Hrvatskih voda izračunala je da će Ogulin gradnjom brane biti zaštićen od poplave a sada nas neki ogulinski "stručnjaci" uvjeravaju da ći biti sam malo bolje. Baš smo pametni. Bubnuti u retenciju preko 1oo milijuna kuna i čekati novu poplavu. Ma daj :sad:
Citat
#13 . 2018-08-18 12:33
Ma daj. Potpuno točno.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi