BABINA GORA - DUGO TRAJE ALI IPAK SE KREĆE

"Projekt dugo traje i očekuje prvu lopatu, a ovim će se ona konačno i dogoditi", kazao je župan Damir Jelić na potpisivanju ugovora o sufinanciranju izgradnje pristupne ceste i troškova priključenja Centra za gospodarenje otpadom Babina Gora na elektroenergetsku mrežu.

Učinili su to predstavnici suvlasnika: Županije, gradova Karlovac, Duga Resa, Ogulin i Ozalj, te Kodosa, čija je direktorica Marija Tufeković pojasnila da su radovi na izgradnji prometnice vrijedni 8,7 milijuna kuna, od kojih je Karlovac osigurao 7,5 milijuna kuna od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, dok će ostatak izdvojiti suvlasnici. Za priključak na elektro mrežu dat će 2,1 milijun kuna. Cjelokupni projekt trebao bi zaživjeti za tri godine.

"Očekujemo a će 2021. Babina Gora biti u radu! Ove godine nam je cilj pripremiti svu projektno-tehničku dokumentaciju, uskladiti sve s Planom gospodarenja otpadom, pripremiti dokumentaciju za javnu nabavu i na kraju godine imati potpisan ugovor s Ministarstvom zaštite okoliša o financiranju projekta. Sljedeće godine bismo pokrenuli postupak javne nabave za gradnju centra i pretovarnih stanica i nabavu opreme, a nakon izbora, izvođač radova kreće u projektiranje, ishođenje građevinske dozvole, opremanje i gradnju", najavila je Tufeković, napomenuvši da su prve procjene govorile da će izgradnja Centra stajati oko 30 milijuna eura, ali zbog promjene cijena i tehnologije u mehaničko-biološku, koja će se na njemu koristiti, novih procjena još nema. U Centru će biti zaposleno 50-ak radnika, a njegovim otvaranjem svi ostali deponiji u Karlovačkoj županiji, od Ilovca nadalje, bit će zatvoreni. Do tadas, druga odlagališta pa i naš Sodol, biti će u funkciji.

7. 6. 2018.

KAportal.hr

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi