DSS - REFERENDUM O IZBORNOM ZAKONU - PROTUUSTAVAN

Referendum o Izbornom zakonu, za čije održavanje je Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila dovoljno potpisa, izazvao je buru u političkom životu Hrvatske. On je protuustavan tvrde iz Demokratskog saveza Srba ističući kako prava nacionalnih manjina ne smiju biti teme dnevnopolitičkih predstava.

Glavni tajnik DSS-a Siniša Ljubojević, u priopćenju DSS-A, koga i potpisuje, o tome kaže:

 „Za srpsku zajednicu u Hrvatskoj preosjetljivo je uopće dovoditi u pitanje postojeća propisana prava koja se ne poštuju. Stanje svijesti građana o pravima nacionalnih manjina, posebno srpske, u Hrvatskoj, zabrinjavajuće je za budućnost odnosa hrvatske kao većinske zajednice prema svim drugima. Dok sa istoka naviru izbjeglice i lutaju po Hrvatskoj, dok velik broj građana odlazi iz Hrvatske tražeći bolji život, dok se gospodarstvo raspada, pojedinima je i dalje glavni problem 4,36 posto Srba i prava srpske zajednice“.

Dalje Ljubojević u svom priopćenju,  kako na osnovu činjenice da prostor na kome žive zajedno sa Hrvatima dijele vjekovima, da su u tom periodu dali ogroman doprinos razvoju i hrvatskog društva, Srbi su u današnjem modernom hrvatskom društvu zaslužili da izraze svoje specifične interese u političkom sistemu putem posebnih predstavnika koji imaju jednaka prava kao i svi drugi izabrani zastupnici.

„Očekujemo raspisivanje referenduma u devetom mjesecu. DSS će zatražit  od svih parlamentarnih stranaka da proglase protuustavnim Građansku inicijativu „Narod odlučuje“, te da podrže inicijativu DSS-a o razmjerom broju saborskih zastupnika srpske zajednice u Hrvatskom saboru, 7 saborskih zastupnika“.

Ovakav stav DSS-a temeljimo na povijesnim činjenicama i ulozi Srba na ovom prostoru, kao konstitutivnom statusu sve do 1991. godine, zaključuje se u priopćenju.
 

9. 6. 2018.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#21 Zadar 2018-06-12 16:27
Onda Zrno po zrno imaj muda pa stani u Zadru i nemoj platiti parking. Da te vidim! P.s stani doduse u Ogulinu i pokusaj se zalit na kaznu ...da vidim ces dobit presudu! A da mi nabrojis gradove u kojima se parking neplaca? Bas smo grad primitivaca
Citat
#22 Drug Tito 2018-06-13 22:17
Dok sam bio Živ nije bilo manjinskih prava i sva ta današnja sranja!
Treba ukinuti ma jine kao iseljenistvo iz sabora!
Čemu to politikanstvo sluzi osim uhljebljenju ljencina!?
Citat
#23 Drug Tito 2018-06-13 22:22
Citat apolitican:
Po popisu stanovništva iz 2001. Srba je bilo 201.631 i činili su 4,54% stanovništva Hrvatske. U odnosu na 1991. godinu, kada ih je bilo 581.663 i kada su u ukupnom broju stanovništva učestvovali sa 12,2%, broj Srba u Hrvatskoj je smanjen za dvije trećine.

Posto znamo da su Srbi krivi za sve nedace Hrvata od stoljeca sedmog pa eto kako vidimo do danas :lol: , matematicki bi bilo logicno da se smanjenjem broja Srba eksponencijalno povecavao zivotni standard Hrvata , odnosno blagostanje Hrvata , kako meterijalnog tako i duhovnog .

Medjutim dogodio se upravo suprotni efekt , prirodne znanosti odnosno matematika ne poznaju logaritamsku funkciju kojom bi to objasnile , mozda nesto vise o tome zna crkva ? Ako da , :-* molio bih objasnjenje.


A sta ti nije jasno?
Stvorila se u saboru partizansko Četnička koalicija koja mrzi sve sto je hrvatsko!

A kako je to uspjelo pitaj manolica.
Taj Debil zna kako je postavio Mesića, Račana' Sanadera, vlaju, lignju, Jovana itd...

Najebar ce ako me puste iz kuće veća!
Citat
#24 Drug Tito 2018-06-13 22:33
Budimo iskreni!
Sto je to srbijanac koji sam za sebe kaže da su ga turci iskorjenuli na Kosovskom polju!?

Srbijanci nemaju nikakav gen sa zapadnog Balkana!
Nešto malo dinarskog a ostalo je većinom sve turski gen!

Ne daj Bože da SPC prenamjeniti sve hrvatske pravoslavne crkve kaj im je poklonila ova banana drzava u džamije!
Citat
#25 . 2018-06-29 12:47
Uvijek se nađe neki kreten / drug Tito / koji nema pametnijeg posla nego praviti budalu od sebe.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi