TIGROVI PONOVNO U GRADU

Danas je Udruga ratnih veterana 1.gbr “Tigrovi”, organizirala dolazak svojih članova i članova njihovih obitelji, u Ogulin. Povod je bio obilježavanje 25. obljetnice dolaska “Tigrova” na ogulinsko bojište. Organizatori obilježavanja ove obljetnice su Grad Ogulin i URV 1.gbr ”Tigrovi“.

Bila je ovo prigoda da se nakom dugo vremena ponovno sastanu stari ratni prijatelji, da se sastanu s Ogulincima i razmjene uspomene, da se prisjete onih teških ali ponosnih dana kada se stavarala slobodna Hrvatska, i da se prisjete onih kojh više nema među njima, koji su ono najsvetije što su imali, svoje živote, dali su za Domovinu.

Dečki se se malo promijenili. Nisu više oni isti, za fajt uvijek spremni. Sada su mirniji. Sada prebiru po uspomenama,  vraćaju slike ratnih staza i puteva kojima su prolazili, snovi su im ponekad nemirni, jutra čudnovato nedorečena. Ali to je već neka druga priča.  Četvrt stoljeća je učinilo svoje. Dobili su koji kilogram više, kosa im pobijelila, nešto je rijeđa, godine se nataložile.  Ali u srcu i duši, uvijek su ostali -TIGROVI.

Nakom  mise u crkvi sv. Križa, okupili su se zajedno sa svojim domaćinima u dvorištu DVD-a a zatim krenuli na Trg hrvatskih rodoljuba, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće. Nakon toga je, na trgu kog Golubice, vojno akrobatska skupina zaštitno počasne bojne HV-a, izvela prigodnu vježbu a potom su se svi okupili u dvorištu Frankopanske kule na zajedničkom ručku. Građani su mogli razgledati tehničku opremu i naoružanje, a za sve je priređen kulturno-umjetnički program. Uz predstavnike udruga proizašlih iz Domovinakog rata, obilježavanju ove obljetnice bili su nazočni ministar Medved i ispred domaćina, gradonačelnik Domitrović.

Svečani mimohod krenuo  iz DVD-a Frankopanskom ulicom do Trga hrvatskih branitelja.

 

 

 

Čekamo nastup - članovi KUD-a Klek

Zoran - povremeni suradnik, najbolji vokal na radio Ogulinu. Snimio nam je najljepšu Božićnu častitku. Uz njega dama iz saniteta - Sanja.

Uspomena s ministrom Medvedom, prvim zapovjednikom bojne Tigrova u Ogulinu.

Vojno akrobatska skupina zaštitno počasne bojne HV-a

Građani su mogli razgledati tehničku opremu i naoružanje.

Nešto oko naoružanja je, ali kaj...nimam pojma.

Tigar iz Međimurja skoro postal Ogulinac. Skoro. Bok prijatel Lojz. "Kaj si ono rekel"

Tko će odoliti. Samo da malo pogledam.

Možda bi rađe jedan play station yes

Da bi riječ rekal surprise

Jel to sjećanje na Velebit...wink

Dobro sam naletil na doktora. Baš me ništo "štreca" pod rebri. Kaj bi moglo biti.

Veteranska zastava

E kad bi još znal pucati i ovog čuda.

Stari pajdaši

Fažol za čistu peticu. Nema boljeg.

Photo by Nešo-Skorašnik

30. 6. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#21 Pinky 2018-07-02 20:58
A gdje su hdzeovski vojnici, nije ih teta roža pustila pozdraviti Tigrove. Stvarno jadno da jadnije ne može biti.
Treba sve te udruge skinut s gradske cice pa nek ih teta roža plaća dok je još na slobodi. Crni mercedes iz Uskoka samo kaj nije pred kućom
Citat
#22 Ma daj 2018-07-02 23:51
Bili su Pinky. Samo malo bolje pogledaj. Bili su i neki koji nisu ovdje na slikama. A ako bi bio zloban onda bi upitao a gdje su osim Grumfa SDP.ovski vojnici.
Citat
#23 Pa da 2018-07-03 15:45
Ono nisam mogal vjerovat. Zoran Tigar i Banana usred Stare grada ljubi se ispred Tonček sa Bananom. A onda evo Stipendije Gašljeviča. Ista slika. Pa General Marijan i Mate. Al, jebiga Duda slika HDZe.
Citat
#24 Pa da 2018-07-03 15:48
Malo grešaka ali smisao je jasan. Stipe je Stipe i ostalo je jasno.
Citat
#25 Zg-Og 2018-07-04 11:39
Meni ništa nije jasno. Zato pojasni
Citat
#26 fran 2018-07-05 07:34
Ovaj puta se moram složiti s doktorom znanosti.
I još nekima.
Ovi kikeci, mačkići i sl. trebaju biti malo po strani. Nitko me ne tjera da slavim frankopanske ljetne večeri ako me to ne zanima pa se onda neću ni osvrnuti na taj dogođaj. Kam se rivlete. Niste bili u ratu (ili ste vi oni koji su ratovali samo po birtijama, a prigovarate drugima) pa niste osjetili što znači kada granate padaju oko vas bili ili nebili pod utjecajem pića. Kada vaš kolega, prijatelj, sused, poznanik, .... leži sav krvav ili bez znaka života, kada počnu meci frktati oko vas, treba biti i ostati normalan, čovik. Hvala svim koji nisu Ogulinci, a branili su ga zajedno s nama kao svoj teren, grad, selo, kuću, ....
A vas nekolicinu nitko ne zove na nogometnu utakmicu jer ni niste neki faktor u našem društvu. A ni nezanima vas osim za pljuvanje. Samo ste sebe zaračkali. Nek vam bude po zasluzi.
Citat
#27 Ajmo napred 2018-07-05 21:42
Joj kamo se ti Tončice guraš... Pa ki je tebe zapamtil. Sina i bracu mnogi, ali kadi si ti bila dok ti Tonček ni Servantesa do peljar... Joj.. Joj.. Joj..
Citat
#28 doktor znanosti 2018-07-15 10:34
Svi politroni pogledajte ovo !

https://www.facebook.com/minut.ba/videos/764228133759384/?hc_ref=ARRKBDPCq8qwKDZKVP1ZTMSHYvDIa-pWaFICWw5KZPRugkISvHt4p__DoOpJEFK25ug
Citat
#29 Savannah 2018-10-24 04:04
I see you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you can earn additional cash
every month. You can use the best adsense alternative for any type of website
(they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Also visit my page ... BestShavonne: https://CleverMartha.blogspot.com
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi