GODIŠNJI. MUKTE JE, AL JE IPAK GODIŠNJI

Bio malo na moru. Kod prijatelja Srećka. Na Murteru. Ima sobe, ima apartmane,  pa eto jednoga,  onako  "na lijepe oči",  sačuvao za mene. Situacija ista ko lani. Gužva. I kako sam prošle godine pisao, Čeha, Slovaka, Poljaka, Mađara i nekadašnje sirotinje, sada ko u priči. S dobrim makinama a vidim i s dobrom lovom. Jer u restoranu od njih, ne možeš naći mjesta. A i da nađeš, nema smisla ulaziti. Jer s čim ćeš platiti. E jesu nam ga uvalili. Od nekad normalnog naroda, napravili bijedu. Dobro, ponosan smo narod. Ponosni na drugo mjesto u svijetu u  natjerivanju lopte u gol.  Ali ja bih više volio da smo ponosan narod, koji si može priuštiti večeru u restoranu. Ali čini mi sa da taj film još dugo nećemo gledati.

Neka znanstvena istraživanja razotkrila su i čak precizno izmjerila uzročno-posljedične veze pregrijane atmosfere i slabijih ljuskih postignuća. Čitam i ne vjerujem. Kažu, rezultat istraživanja je poprilično šokantan. Viša temperatura zraka smanjuje intelektualne sposobnosti ljudi. Čini ih nesposobnima za donošenje logičnih zaključaka i kvalitetnijih odluka. Da pojednostavim - čini ih glupljim.sad I sada ja skontam, kako to ne mogu napisati u tjedan dana, niti jedan normalni post. Pa zato što sam zbog vrućine glup. A i inače nisam baš posebno pametan. wink. Zato sa godišnjeg odmora ( čitaj-gnjavaže), imam tek nekoliko fotkica jer i ono što sam snimio, nisam uspio sačuvati. Zašto, pa zato što sam glup. Evo zato male foto šetnje Murterom, gdje sam bio kod prijatelja Srećka Matanovića, koji se sada zove Hrvoje. Ima fine sobe i apartmane, ima veliki roštilj, ima puno zelenila, ima osiguran natkriven parking i ima 3-4 minute do mora. ma idealno.  Da, kaže mi i da ima od 15. kolovoza, slobodnih soba pa ako volite - izvolite.  Mobitel: 91 501 0187. Preporučam. Murter je divan a Kornati su vam pod nosom.

Joj, malo mi se ruka zatresla.

Malo zelenila oko Srećkove vile "Ivanka".

Borovi, lavanda, grožđe...Za popodnevni odmorSvi su pobjegli na plažuPečenjara. Možeš i vola ispeć.Grb star 95 godina.Neka mi se strankinja ubacila u fotku. Nisam je mogal potirat.Dječje igralište na plaži.Crkvica sv. Roka iznad Murtera.Gužva u marini. 80-ih godina tu je bilo 30-40 plovila. Danas brod na brodu.A kakav grb u Dalmaciji osim Hajdukov. HŽV.Ženska klapa iz Zadra. Zaboravio curama ime. Lijepo, lijepo pjevaju.Sused iz Vučići. Par kuć do moje.Ne vidimo se par miseci a onda evo ga na plaži u Murteru. S Igorom. Bare komade.Naša Maja je već prava Murterinka. Nekoliko godina ima tamo malu ali atraktivnu prodavaonicu svojih unikatnih proizvoda.

Photo by Nešo-Skorašnik

 28. 7. 2018.Nebojša Magdić 

Komentari  

#11 Đebedaja 2018-08-05 10:54
A jbg. Ako te ponižava jist od kuće onda ostaj gospodin i kupaj se na Sabljaki, koje vrli Portali veličaju..voda vrhunske kakvoće itd. Ostaj neponižen i budi doma.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi