LJETNA INVENTURA

Malo sam bil na moru, i to dva puta. Ne košta me niš, pa sam mislil, kaj ne bi prošal. Jer doma nisam imal kaj delet.  Svako malo kiša pa nis mogal kosit, jer ki bi vrag osušil travu kad svaki drugi dan pada kaj benasto. Pa nisam znal kaj je doma novega. I čim sam došal, odma sam išal obajt grad.

Naletim kod Hačka, a ono Gavanova ekipa u punom pogonu. Mene raduje kad se nešto radi. Bilo što - samo „da se delka“.    A radi se cesta od Preradovićeve do Bolničke. Točnije, nastavlja se graditi. Biti će široka šest metara s nogostupom sa obije strane. Radovi su počeli 27. 3. prošle godine, a već onda je rečeno da će tempo izgradnje ovisiti će o osiguranju sredstava, pa će se prema tome graditi u etapama. Ova etapa do gimnazije, trebala bi biti gotova do početka jeseni a dalje.......koliko bude love. Gradonačelnik Domitrović obišao je i dječji vrtić gdje je dogradnje pri kraju. U obilasku gradilišta na području Grada, obišli su Poduzetničku zonu i tvrtke Semmelrock, Reneteh, i gradilište Bjelina. Inače, Bjelin je u Poduzetničkoj zoni I, u Žegaru, na prostoru blagopočivajućeg DIP-a, kupio pilanu koja je bila smještena u bivšoj tvornici montažnih kuća, a kako je bila potpuno derutna, odlučili su je srušiti. Tamo će se napraviti jedan moderan, suvremen ulaz u njihov kompleks.

Vidim na stranici radija da je gradonačelnik maksimalno aktivan. Sa svojom ekipom posjetio je Poduzetničku zonu Križevce, točnije bivšu  vojarnu u kojoj je pokrenut razvojni centar i tehnološki park. Njihova iskustva sigurno će nam dobro doći u realizaciji projekta u Poredicama. A tamo, po riječima predsjednika Gradskog vijeća Željka Stipetića, čim bivša vojarna prijeđe u naše ruke, a ja sam u takvim slučajevima uvijek malo sumnjičav i skeptičan, planiramo razne sadržaje. Tu je u prvom redu novi dječji vrtić, pa temetski parkovi, poduzetnički inkubator, starački dom. Preko sto tisuća kvadrata, kolik je prostor bivše vojarne, neće baš lako biti popuniti. No, ideja ima, pa se možemo nadati najboljem.

Na OGpotralu čitam, da Krešimir Rendulić nazadovoljan nekim stvarima iz komunalne domene, poziva gradonačelnika da se očituje o radu gradske redarske službe. Ruku na srce, ta služba godinama, i radi i ne radi. Ili se njezin rad slabo vidi. Možda i radi ali mi to još ne vidimo.A posla za njih, ko u priči. Tako gradonačelnik odgovara Krešici, kakve probleme ima redarska služba. Od dvije djelatnice jedna je na porodiljnom dopustu a druga je,  zbog osobnih problema !!! zaposlena na pola radnog vremena. Dakle, pola osobe obavlja posao komunalnog redara, odnosno redarice a imamo, kako gradonačelnik navodi:

 „oko 13 tisuća stanovnika, oko 10 tisuća objekata, oko 400 km cesta, te nebrojeno katastarskih čestica, pa se da zaključiti da dva komunalna redara nisu niti približno dostatna da kvalitetno i u skladu sa zakonom održavaju red“.

Uz inače neučinkovitu komunalnu službu, čiji se rad u gradu godinama ne prepoznaje, dobar dio krivice za izgled nam grada, snosimo i mi sami. Da se prema gradu odnosimo kao prema nečemu što je naše, i što volimo, komunalni redari ne bi nam ni trebali.

U ovoj mojoj maloj, naprečac napravljenoj inventuri, nažalost ne vidim da je gradonačelnik posjetio radilište u Đulinom ponoru, gdje bi sada, kako je najavljeno, sve trebalo vrviti od aktivnosti na čišćenju, jer vrijeme je za to idealno. Malo za promjenu, to ću ja izgleda morati obaviti.  

Eto, malo sam pomiješao teme, pobrojao neke aktivnosti i sada bi nakon zasluženog odmora, trebao početi nešto svoje pametno pisati. A to se od mene baš i ne može očekivati.wink

Dela se punom parom.

Polako dečki. Čuvajte posal.

Tvornica montažnih kuća koje više nema i moj Skorašnik u pozadini.

Nekadašnji ponos DIP-a. "Ča je bilo, tega više ni......."

Umjesto radnika samo malo smeće. Zašto tako. Sutra odgovor.

Photo by Nešo-Skorašnik

9. 8. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#21 Vic 2018-08-11 11:14
Citat Roža:
Žalosno, ali istinito.
Od onog umiljatog i simpatičnog dečka zvanog Žuti danas postaje najomraženija osoba u gradu. Što politika napravi od pojedinca.


Omilila mu se vlast. Vidim na fejsu lajka svim zivima ma o cemu lupetali. Ne znam da li to radi sam ili je netko od drugova zaduzen da u njegovo ime lajka. Valjda se priprema za nove izbore.
Citat
#22 Koci 2018-08-12 09:52
Kaj vise ni na koce ne smi dojt kad je kakva festa? Medu svoje u selu. Zato kaj ni dobil izbore m.o.
Ova smijurija na portalu sa kolumnistom K.R. i gradonacrlnikom je razina djecjeg vrtica. Oni si pisu pisma da kaj vise ljudi vidi ha ha ha.
Citat
#23 . 2018-08-12 17:48
Tacka. U pravu si. I Zelje. Taj ima obraz ko dzon. Ki je na vlasti on ce s njimi. Ko i srbi.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi