NOVI PRIJEDLOG - OBALA GENERALA STIPETIĆA

Da li će trg ispred Pučkog otvorenog učilišta, do sada kolokvijalno nazivan „Kod golubice“, dobit ime generala Petra Stipetića, nije jasno ni nakon danas održanog zbora građana.

Zbor je sazvalo Vijeće mjesnog odbora Ogulin, prvenstveno za građane ulice I.G. Kovačića s kućnih brojeva 1, 2, 3 i 5, koji podržavaju inicijativu druge Udica da trg dobije ime našeg generala, ali ne i to, da obuhvati i njihovu ulicu, obzirom da bi im to stvorilo velike troškove jer bi u tom slučaju morali mjenjati hrpu podataka. Od onih u raznim očevidnicima, sudskom registru, obrtnom registru, državnim maticama, katastru i zemljišnjim knjigama, do izmjene putovnica, osobnih isprava, vozačkih isprava, izmjene informatičkih licenci i kasa u poreznoj upravi i FINI, obavijest poslovnim partnerima, troškovi javnih bilježnika i trgovačkih sudova, izmjena memoranduma na svim podnescima, izmjena pečata i žigova, i druge brojne izmjene.

No što sada. Naime, Komisija za imenovanje ulica i trgova već je utvrdila tekst Nacrta prijedloga Odluke o određivanju imena novog trga u Ogulinu, i to na osnovu samo jedne inicijative,  one, udruge Udica. Poslužiti ću se dijelom jednog komentara o toj temi iz prošlog posta. Komentator između ostalog kaže:

 

O trgu ili ulici za gen. Stipetica trebalo se raspravljati argumentirano barem dva mjeseca /od trenutka kada je stigao prvi prijedlog udruge Udica/ a ne sve zgurati u kratak vremenski period ....... I sada imamo to sve sto imamo. Ne preostaje nam nista osim svadjanja umjesto da smo svi zajedno odredili mjesto zahvale nasem generalu“.

 

No tu smo, gdje smo. Međutim u svemu postoji i novi moment. Naime, na današnjem zboru građana, Boris Grgurić ima novi, u komentarima već spominjnani prijedlog. Predložio  je da po generalu Stipetiću nazovemo desnu obalu jezera Sabljaki. Podsjećam, Grgurić je gradski vijećnik s Nezavisne liste Željka Stipetića. Znači li to, da na sjednici Gradskog vijeća koje ima zadnju riječ, neće podržati još uvijek aktualni prijedlog Komisije za imenovanje ulica i trgova.

Jesmo li još jednom, onako na brzinu i nepripremljeni, išli grlom u jagode.

 

27. 8. 2018.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  

#41 Komunist 2018-08-29 22:01
Eeee da je to samo samo jedna soba puna dima , bilo bi to skroz ok , ,ovdje se radi o "suverenoj i medjunarodno priznatoj drzavi" satkanoj od ne obicnog vec pickinog dima , ako meni ne virujete pitajte francu :oops:
Citat
#42 Miš 2018-08-30 00:00
Citat Plovak:
Budu sve to riješili "pušaći" izmišljenog mozga "sobe pune dima" :lol: Sranje od vijećnika.


Kojih i čijih vjećnika ?
Citat
#43 Juda 2018-08-30 01:20
Svatko ima pravo reći svoje mišljenje. Zbog toga se ne bi smjelo napadati nekoga. Ako postoje drugi prijedlozi treba ih se čuti. Sve drugo vodi jednoumlju. E sad sve ostaje na dušu onih koji idu na sve načine kupovat bodove iako im živi general nije bio po volji.
Citat
#44 Koji cirkus 2018-08-30 11:02
Da ti se želudac okrene koliko su u stanju političari nisko pasti, kakav cirkus su napravili radi pokušaja samopromocije. Nadam se da obitelj pokojnog generala to ne gleda.
Citat
#45 To je to 2018-08-30 11:28
Citat Koji cirkus:
Da ti se želudac okrene koliko su u stanju političari nisko pasti, kakav cirkus su napravili radi pokušaja samopromocije. Nadam se da obitelj pokojnog generala to ne gleda.


SDP kako je željo rekao jučer nije uputio nikakav prijedlog tako da SDP ne sudjeluje u ovom cirkusu. Mislim da je Grumf ovdje dobio moralnu pobjedu. Željo i HDZ su se ulovili na Udicu. Bravo Grumf
Citat
#46 gruntovčani 2018-08-30 16:02
,..,si nekak gruntam, pa gruntam,., pa mi ovaj predlog da šetališće na bari Sabljaki se bu zvalo
"šetališće GENERALA P. Stipetića" mi ne ide. Ovo GENERALA mi više nekak ide za neki trg, vulicu,.,al šetališća nek imaju neko drugo ime. Danes šetališće Krlenac lepše zvuči neg prije Partizanski put, kak Nemci veliju Di Banditn štrase
Ma ajmo mu dati trg, pušćimo šetališće Sabljaki da bu "Šetališće Sabljaki".
Citat
#47 Miš 2018-08-30 23:58
Gruntovčani ti se badast. Pa Sabljaki su samo destinacija koju je naš Pero volio i to je najvažnije. Sada da li će biti šetalište, avenija, obala, ulica ili kaj drugo sasvim je nebitno. Ovaj prijedlog nezavisnih da se dvije obale jezera zovu po dva ogulinska generala je bez prigovora. i najbliža obitelj se s time slaže. Odlična ideja obzirom da su obojica iz istog mjesta, išli zajedno u školu i obnašali najviše dužnosti u Hrvatskoj vojsci.
A ti Gruntovčani-Željo Blaškoviću ne moraš uporno dokazivati kako si pametan. JER NISI.
Citat
#48 gruntovčani 2018-08-31 05:00
Za komentatora "Miš"!
..., pa kak to moreš napisat da se dokazujem kak sem pametan.
Ja sem ti najpametniji, tak ubuduće povedaj.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi