PONOR PO ENTI PUTA

Ne znam zarotirat sliku. Malo nakrenite glavu.wink

Konačno je danas prama najavama, bila zatvorena cesta D42  kod Frankopanske kule, jer se je, barem na prvi pogled, počelo ozbiljnije raditi. I djelatnika tvrtka Aquaterm iz Karlovca danas je bilo oko 20. Do 12,oo sati izvukli su iz ponora 5 kontejnera otpada. Molimo se Bogu da potraje ovakvo vrijeme bez padalina, kako bi se mogao obaviti planirani posao.

P.S. Znam da sam več dosadan, dosadan, dosadan  pisanjem o poplavi, ali koga svrbi taj se i češe. Ja već sada, i kada nema vode u kanjonu, sanjam poplavu.crying

Jedni marenduju dolje ........

a drugi marenduju gore.

29. 8. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#1 Saša 2018-08-29 16:04
Meni to izgleda ko mazanje očiju. Sijaset puta bio sam u mlađim danima u Đulinom ponoru i već tada, pred 30 godina bilo je pun otpada. Kroz tih 30 godina nataložilo ga se je još sigurno duplo. I sada bi to trebalo riješiti 20 radnika kojih malo ima a malo nema. Nisam nikakav pristaša nekakvih teorija zavjera ali ovo mi sve izglda sumljivo.
Citat
#2 .mg.dr.. 2018-08-29 17:16
:-):-)kad komunalni završi s marendom nek malo prošeta uzvodno od kanjona i nek locira zaostale naplavina drveća,tavalona i smeća uz samo korito (ja vidio ispod same brane Bukovnik kod mlina)i nek se i takve stvari saniraju preventive radi:-):-):-)
Citat
#3 Jure 2018-08-29 17:34
Ima nakupina i još nizvodno prije Jankovog jaza na desnoj obali. Netko je krčio teren i ostavio hrpe granja na početku Šetališta Krlenac. Jel to domena komunalnog ili ?
Citat
#4 fran 2018-08-30 07:23
Koliko godina Đula teče u i kroz ponor? Danas ima dodatke poput plastičnih vrećica kojih prije nije bilo. Znači sve je prirodno. Prirodno, ekološko i prirodno se raspada, trune. Trulo voda ispire i odnosi. Tako od početka. Prhvaćam da se neke naplavine teže raspadaju iako su prirodan materijal, ali i to ima kraj. Do raspada starih naplavina slažu se nove, ali na prostor otvoren raspadom starijih naplavina. I tako tisućljetima. Gdje je problem? U onih nekoliko grančica koje vade van? Jok!!! Ako ima u podzemlju nekih zaustavljenih prepreka postoje motorke i režite u komadiće i voda će izgurati van. Zar će čistiti iznutra 500 ili 1000 m? Gluposti, uz oproštenje. A ove grančice i "grančice" kojima pune kontejnere nisu nikakva prepreka vodi. I prije (1939. ) je bilo visokih voda pa i u parku ispred ulaza u našu crkvu. Tada nije bilo Gojaka kao i 1999.. Kod tih voda Gojak znači jako puno. To ne znači da se voda nebi izlila na cestu i sve prateće s time, ali bi bila "normalnija" poplava. I tada kome zajde u kuću ili na imanje takvome nije sreća došla. Da skratim, sve snage dati na retenciju u Hreljinu i stvar je riješena. Prirodno, kad dođe tisućljetna voda evo je i Nešici pred kućom pa će tada biti kao danas svako toliko vremena. Kaj se more tada. Strpljen-spašen!

Bog!
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi