PRIČA O TRGU IDE DALJE

Jezero Sabljaki. Da li će obale "Ogulinskog mora, dobiti imena Petra i Vida Stipetića. Meni zgodno izgleda.

Uključujući se u raspravu oko mjesta koje bi se obilježilo kao spomen na generala Petra Stipetića, na sjednici Komisije za imenovanje ulica i trgova, Boris Grgurić sa Nezavisne liste Željka Stipetića, koja u Gradskom vijeću ima tri vijećnika, prezentirao je novi prijedlog - Vikend naselje Sabljaci preimenovati u Šetalište generala Stipetića ili Naselje generala Perta Stipetića.

Obrazlažući svoj prijedlog, Grgurić je konzultirao struku, po kojoj je, prostor ispred POU, neprimjeren za trg. U Nezavisnoj listi Ž.S. potrudili su se detaljnije obrazložiti svoj prijedlog. Tako su kontaktirali suprugu i kćerku generala Stipetića koje su suglasne s njihovim prijedlogom a isti stav ima i šira rodbina. I tu nisu stali. Za lijevu obalu jezera Sabljaki, trojica nezavisnih ( Boris Grgurić, Juraj Belina i Željko Stipetić ) predlažu da dobije naziv - Šetalište admirala Vida Stipetića, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice. Pri tome su negdje “iskopali“ zanimljiv podatak, da su  Petar Stipetić i Vid Stipetić bili razrdne kolege a obojica su rođena u Salopek selu. Po njima sasvim dovoljno da se na taj način najbolje odužimo dvojici Ogulinaca, vrhunskih vojnika i profesionalaca,  koji su bili na čelnim pozicijama Hrvatske vojske. Opširnije obrazloženje možete pogledati na fejsu Željka Stipetića, predsjednika Gradskog vijeća.

 

30. 8. 2018.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#41 Ing.traff.bacc 2018-09-03 07:59
Citat Walter:
Predaleko je ovo otišlo. Mislim da se neće usuglasiti nikad oko toga... s obzirom da opet grad na kraju koji odlucuje hoce dati novce ili ne. Mislim da je najbolje napraviti ispred vikendice malu klupicu sa likom Stipetica kako sjedi.


Ovo je dobra ideja!
Citat
#42 Komunist 2018-09-03 20:09
Citat Ing.traff.bacc:
Citat Walter:
Predaleko je ovo otišlo. Mislim da se neće usuglasiti nikad oko toga... s obzirom da opet grad na kraju koji odlucuje hoce dati novce ili ne. Mislim da je najbolje napraviti ispred vikendice malu klupicu sa likom Stipetica kako sjedi.


Ovo je dobra ideja!


Ne bi ni ovo proslo , za par minuti bi se javili i pitali dal sa cigarum ili bez nje , dal sa scapom za pecanje ili bez , koji mamac , jel na glistu ili blinker , sa ulovljenum stukum ili klenom itditd itd ... Najbolje bi bilo da pokojneg puscite na miru , aj bog da vas se resil.
Citat
#43 A.Ford 2018-09-04 10:38
Bravo Komunist. Trebal si to napisat prvi pa bi nas oslobodio ove gnjavaže.
Citat
#44 Drug Tito 2018-09-04 16:34
Ja sam za trg cede bulata!
Bez toga kućnog (ne)prijatelja nitko nebi niti znao za stipetica!
Gojko Susak je stipeticu dao bucu iz glavnog stozera hv-a, a onda kod predaje srpskog korpusa u oluji Čedo bulat uvjetuje stipetica.
Sto ti moji jugici od Mesića, jusipovica, stipetica itd. slave?
Veleizdaju naroda i narodnosti!
Citat
#45 Drug Tito 2018-09-04 16:47
Stpetici su bili na čelnim funkcijama srbijanske JNA vojske te onda kod udbaske tudjman, Mesić, manolic vojkse!?
Da li to imamo sricu sto po prirodi stvari neće moći biti na čelnim funkcijama vojske osmalije?
A tko ce da pohara kuća ako nema neprijatelja?

Vrime je skinemo sa kujca razne vojne likove Balkana!
Zašto se narodi i narodnosti sa njima vojecno moraju zabavljati?
Sta ti gradski vijećnici Žele?
Par zar misle da smo mi svi budale i da pijemo kloriranu vodu sa kojom nama mozak peru?
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi