POSLJEDNJI ISPRAČAJ NAŠEG GENERALA

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Komemoraciji generalu Stipetiću, koji je preminuo u Zagrebu, 14. ožujka 2018. u 81. godini života, nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, direktor Glavnog stožera OS RH kontraadmiral Robert Hranj, ujedno i  izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH uz obitelj preminulog generala.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA - BURNO, BURNO.

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Jučer je održana sjednica Gradskog vijeća. Pošto više nemam obvezu nazočiti tom, po običaju zanimljivom događaju, od kako sam „spakiran“ u penziju, niti jednom nisam bio na sjednici. Niti je slušao putem radija. No drugi dan obično malo bacim oko, da vidim što kolege pišu i kako stranke reagiraju. Na ovoj sjednici između ostalog, bilo je riječi i o prodaji radija. Obzirom da sam tamo proveo 43 godine, i za mene zanimljiva tema. Tim prije što me je podsjetila na jedan detalj, kada su se dijelili udjeli na radiju. Grad (HDZ) je podijelio postotke. Tu je u vlasništvu bila i naša Župa, pa nekadašnja Općina Vrbovsko, Saborsko i t.d. Čisti košmar. I nama šljakerima na radiju podjelili su neku crkavicu. Duda je dobila mislim 3%, Goran 2%, Krešo Polić 1% a ja i jedan kolega, (nomina sunt odiosa), svaki po 8%. I ja, kakav sam već sav nakaradan, odmah popozdio. Kako ja dobivam 8 % a kolega s dvostruko kraćim radnim stažom na radiju, i članstvom u HDZ-u,  isto toliko. Prva reakcija bila je: Ma jebite se vi iz HDZ-a takvom pravdom. Evo poklanjam vam (Gradu) svojih 8 posto i nek vam je sa srećom. I tako sam svojom voljom ostao bez tih 8 % i ako sam radiju posvetio sav svoj radni vijek. I sada je radio ponuđen na prodaju, što je, da iskreno kažem, meni diskutabilno rješenje. No nije prošlo. Evo što o tome piše na svojoj stranici  HDZ:

I OGULIN SE OPRAŠTA OD NAŠEG GENERALA

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Povodom smrti generala Petra Stipetića, delegacija Grada Ogulina sudjelovat će na pokopu i u počasnoj straži na groblju Mirogoj, u utorak 20.ožujka 2018.

Za sve građane Grada Ogulina koji žele generala Petra Stipetića ispratiti na posljednji počinak, organiziran je autobus koji će u utorak 20. ožujka u 9,00 sati krenuti s autobusnog kolodvora za Zagreb. Svi zainteresirani neka se jave do ponedjeljka do 12,00 sati na broj mobitela 098/339-520.

Misa zadušnica za pokojnog generala Petra Stipetića služit će se u ponedjeljak 19. ožujka 2018. u 18,00 sati u crkvi Svetoga Križa u Ogulinu.

Savjetnica za protokol i odnose s javnošću

Karmela Matić

ODE ZAUVIK NAŠ PERO

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Danas je zauvijek otišao jedan veliki čovjek. Naš Ogulinac - general Petar Stipetić. Naš Pero.

STALNA SLUŽBA PRI OPĆINSKOM SUDU OSTAJAJE -HOĆEMO LI OSTATI BEZ ISPOSTAVE MIROVINSKOG OSIGURANJA

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Do sada, kroz dugi niz godina, krijući se iza eufemizma kao što je štednja, efikasnost, racionalizacija i slično, ostali smo bez mnogih institucija koje grad čine gradom. Ogulinci su se svojedobno šalili govoreći: „Da naša crikva ima kotače, i nju bi otpeljali i Karlovac“.