NAŠU DRVNU MASU, FINALIZIRATI U OGULINU

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Ovoga tjedna Grad Ogulin poslat će prijedlog članka za zakon koji bi spriječio eksploataciju i izvoz drvne sirovine s ogulinskog područja, ističe dogradonačelnik SDP-ov Daniel Vukelja.

MEĐUNARODNO PRIZNANJE HRVATSKE

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Na današnji dan (15. siječnja) prije 26 godina neovisnost Republike Hrvatske zajedno su priznale tadašnje članice Europske unije. Domovinski  rat bio je u tijeku, Hrvatska je krvarila a priznanje najvažijih država bio je dodatni podstreh u bobri za neovisnost i slobodu.

Međunarodno priznanje Hrvatske je postupno uslijedilo nakon proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske 25. lipnja 1991. Istog dana razdruživanje je proglasila i Slovenija i sljedeći dan su se novosamostalne države uzajamno priznale.

„DAREŽLJIVA“ DRŽAVA - ISPLATA ŠTETE OD ELEMENTARNIH NEPOGODA - NI MANJE NI VIŠE NEGO - SIMBOLIČNA.

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Kada nas je 1999. godine zadesila katastrofalna poplava, država se „iskazala“ pomoći od 500 tisuća kuna. Za zapišat se od smijeha i proplakati od jada. No ni ove godine nije znatno bolje. U tri ovogodišnje elementarne nepogode procijenjena je šteta od 16.193.000 kuna, a iz državnog proračuna stiže tek „zericu“ - 1.826.471 kuna.

LEGLA NA RAČUN LOVA OD „BJELINA“. OGULINCI BI REKLI - BOG IH BLAGOSLOVIL

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Nakon što je Gradsko vijeće na svojoj sjednici jednoglasno prihvatilo ponudu trgovačkog društva BJELIN d.o.o. za kupnju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Ogulin, 21. prosinca prošle godine to je i s službeno „amenovano“. U nazočnosti predstavnika Grada i tvrtke Bjelin, ugovor o kupnji 22 hektara zemljišta u našoj Poduzetničkoj zoni, potpisali su gradonačelnik Domitrović i član Uprave „Pervanova“ za Hrvatsku, Stjepan Vojinć.

GRADONAČELNIK SANIRAO TRI MILIJUNA KUNA MANJKA U GRADSKOJ BLAGAJNI

Kategorija: OGULIN-ŽUPANIJA

Nakon što je gradonačelnik Dalibor Domitrović preuzeo gradonačelničku dužnost u Ogulinu, financijska situacija koja ga je zatekla ni u kojem slučaju nije pretpostavljala lagan i bezbolan posao. Manjak u gradskom proračunu od 3 milijuna kuna te nelogičnosti na financijskom planu natjerale su novog gradonačelnika na niz mjera kojima će se pokušati stabilizirati financijsko stanje. Mjere štednje i racionalizacije o kojima smo već pisali, poput smanjenja plaća u gradskoj upravi, „rezanja“ troškova u gradskim tvrtkama i ustanovama te procesa racionalizacije vatrogastva, očito su urodile plodom. Naime, izgleda kako je Domitrović zajedno s timom uspio u naumu te da u 2018. godinu kreću s pozitivnim predznakom u gradskoj blagajni.