Neso (Small)
 

Što je meni

ovo trebalo ?


       Kontakt e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

          

24 sata portal

24 sata

ŠTO JE OVO MENI TREBALO

 

NEBOJŠA pl. MAGDIĆ


Javljati se, pisati, izložiti verbalnim udarcima sa svih strana, voditi virtualni rat s onima koji te iz bilo kojih razloga mrze, koji ne uvažavaju ama baš ničije stavove, sukobljavati se svakodnevno s nekim imaginarnim likovima da bi istjerao pravdu u koju vjeruješ, čisti je mazohizam.......Postoji li išta besmislenije. Da. Postoji. To je - ništa nepisati. Pišem, jer ovakav beznačajan i malen, hodeć poput Tina ispod zvijezda, želim ostaviti barem sićušan trag u beskraju vremena. Ostaviti malene zapise o dobu u kojem živimo, o malim običnim ljudima, dragim prijateljima, događajima, ljubavima, mržnjama, radostima, lažima i istinama, da bi netko nekada, čitajući ove retke, osjetio u njima tračak nadanja da nismo pali u zaborav. Pišem da bih rasčistio sam sa sobom, sa svojim strahovima, nadanjima, davnim i sadašnjim ljubavima, čežnjama.  Pišem.......ma hajde nemoj  kenjat Nešo. Pišeš jer nemaš kaj delet. Pokosil si travu, osušil je i zapalil, spremil si drva za zimu, napravil na Škorašniku baraku koju pretenciozno zoveš vikendicom, nemaš love za piće u Starom gradu, i jednostavno ti preostaje samo nešto beznačajno laprdat. Evo to je istina, priznaj, budi pošten.

    I tako, skrušeno priznajući razloge pisanja, pokušavam se priključiti nekim nepoznatim ljudima, koji su svojim blogovima obogatili ogulinsku novinarsku scenu, govoreći otvoreno o onome, što mi profesionalni novinari nismo mogli, osim kad smo ponekad znali popizditi.

MAKS sa svojom Maksimalom, najdugovječniji je ogulinski bloger. Uz one iznimno značajne teme, često se je puta znao baviti mojom malenkošću i mojim beznačajnim novinarskim radom. Bogme, znao me je nabrati žestoko, praveći pri tome grešku, koristeći samo jedan izvor informacija. Drugu stranu medalje nikad nije okrenuo. Šteta. Znao me je Maks i pohvaliti, kada sam znao "nabrati" one koje nije volio. Maks je u svom pisanju, duboko sam uvjeren, potreban  ovom Gradu. Makar se s njim ne slagao. On piše studiozno, piše stručno o temama koje pozna, i ono što mu je po meni najveća vrlina, to je, da je Maks krajnje princiipijelan. Bez obzira  na posljedice.

JANJO dosta pisala, rado sam čitao njene/njegove tekstove, malo se doduše borila s ogulinskim narječjem, ali teme i duhovita obrada, bile su pravi melem. Nešto originalno. Kaj je s Janjum da je ni, grom pukal va nju.

RAMBO me je znao oduševiti, još uvijek se rado vratim na neke njegove tekstove. Što se dogodilo s duhovitim kroničarem i kritičarom naših, odnosno "njihovih" gluposti. Nije mi jasno. Jednostavno je nestao. Šteta.

OGULIN BLOG posebna je priča. Čovjek koji naprosto kao da ne živi u ovom vremenu. Ono je grubo, on je nježan, ono je pokvareno, on je pošten, vrijeme je primitivizma, on je iznad toga. Čini mi se da se neugodno osjeća  okružen zlobama, lažima, ljudskom glupošću. U njegovim tekstovima provlači se jedna nit blagoga defetizma, ili mi se samo tako čini. Rijetko piše, nažalost.

OGULINSKE USKE STAZE nekako mi je najbliži. "Uski" piše tečno, čini mi se i s lakoćom, sa stalnom izmjenom ritma rečenice, pa su mu stoga tekstovi vrckavi i sočni, a zajebantska satira glavni mu je adut.  "Uski" je ko izmjenična struja. Malo ga ima, malo ne. Stari trgni se, malo pojačaj.

Pročitam još neke blogove i portale, naravno i komentare, simpa su mi Argus i Hugo, te još neki, ali ovi spomenuti bili su mi na radiju od strane Nenčija stavljeni kao favoriti, pa sam njih prve otvral . To činim i sada. Za uvod dosta. Ajmo u Stari grad. Ako je Momo tamo, piće će sigurno platiti.

 

Komentari  

#21 Mate 2012-05-25 11:58
Malo kasnim ali sada imama materijala za čitanje. Ovo je osvježenje.
Citat
#22 Dr. Irčanin 2014-03-01 00:32
Krleža:
...čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda...
Citat
#23 boris 2014-05-31 21:49
proslo je 32 godine i danas si mi pred [cima u domu zeljeznicara nisi pustao muziku nego si nalazio frekvenciju koja nas je pravila boljim ljudima drago mi je sto znam za tebe pozdrav iz zrenjanina reci svojoj djeci da neki ljudi misle da biti nebojsa magdic znaci mnogo
Citat
#24 Katarina 2015-01-16 23:07
Eto mene napol Ogulinke!
Supet da sam cudom naisla na ovo
Citat
#25 Mali 2016-02-08 01:25
Kako su Rimskim carevima robovi u uho saptali rijeci razuma kako ego ne bi prevladao tako bi ja Nesi porucio da lose misli koje ima i svoju podrsku kvazimoralnim ljudima i svojim prijateljima objevljuje tamo gdje to i pripada, zajedno s komentarima, na svoj fejs! Pusa, Neso!
Citat
#26 Pax 2016-03-21 09:55
Zahvaljujući tebi Mali i sličnim frustrianim bolesnicima, više nemamo gdje komentirati.Žao mi je što je Nešo nasjeo na vaše prljave provokacije i ukinuo komentare jer ipak se je kroz njih nešto moglo riješiti ili barem potaknuti problem. Ovako smo svedeni na jalovu ogulinsku oporbu koje već godinama mlati istu praznu slamu.Sve se pitam je li to bio tvoj zadatak.
Citat
#27 Reagan 2017-11-12 21:08
I've ONE single picture of my marriage ceremony day.


Here is my blog: home-Based photoshoots: https://issuu.com/quould155/docs/top_tips_from_the_20experts_about_p
Citat
#28 Christoper 2017-11-15 14:02
All trades have dates at which they expire.

my page - binary options
trading signals australia: http://ge.tt/21V2hKn2
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi