IZBORI 2017 - KRENULO JE

 

Dok se u drugim gradovima, još onako „sloumovšn“, dogovaraju koga bi postavili kao kandidata za lokalnog šerifa, u našoj Špičkovini iliti Gruntovcu, čini se da je sve riješeno. I ako u politici nikad ne možeš biti na čistu. Za sada, a valjda su ovi glavni toliko ozbiljni da neće mijenjati stavove, na teren su istrčala dva igrača.

HDZ na bojno polje u bitku za prvu osobu grada, šalje Sanju Marković (Drenšek) a SDP joj suprotstavlja, onako muški, Dalibora Domitrovića-Grunfa. Tu se još nalazi i udruga Volim Ogulin, koja je na parlamentarnim izborima podržala Most. Na lokalnim, koliko sam uspio saznati, ne držite me za riječ, ići će kao nezavisna lista, s time, da će ovaj puta, Most podržati njih !!!!!!! Za sada, mjesto gradonačelnika ih navodno ne zanima.
U igri je još i Akcija za Ogulin – nezavisna lista, gdje mudro taje imena, i ako nema toga što se kod nas može održati kao tajna. Što će biti s 449 stranaka pravaša, to vjerovatno ni oni sami ne znaju. Seljaci na razinu županije koketiraju s SDP-om, a kako će funkcionorati u Ogulinu, to tek treba vidjeti. Što će oni preostali odigrati, možemo samo nagađati.
Malo me iznenadila reakcija iz HDZ-a, koji se odriču aktualne ekipe na čelu s gradonačelnikom Turkovićem, ekipa koja sigurno nije sjajna, ali neki im se rezultati ipak ne mogu osporiti - Poslovna zona je živnula, zaposleno je dvjestotinjak novih radnika , grad je u Večernjakovoj anketi među najuređenijim gradovima kontinentalne Hrvatske a ono što je najvažnije – odrađen je velik dio posla oko zaštite Ogulina od poplave. I ono najbitnije, to je činjenica, da će kompletnu investiciju od oko 110 milijuna kuna, pokriti Hrvatske vode. Zašto onda promjene i što one mogu donijeti, problem je HDZ-a. Ali i ovog grada.

 

Plenki je navodno svima „predložio“ pomlađivanje gradskih i općinskih momčadi, i slijedom te preporuke, „isčupana“ je prof. Sanja Marković. Mlada, lijepa, simpatična, obrazovana, govori dva jezika, Sanja od političkog iskustava ima samo statiranje u županijskoj Skupštini, a vrhunac političke karijere, vođenje je skupova HDZ-a. Međutim, vođenje grada je ipak, „čist nekaj drugoga“. Bez podrške HDZ-ove „gerijatrije“, Sanju, ako prođe na izborima, čeka krvav posao. Povezati konce koje je uspostavila stara vlast biti će iznimno teško, jer čisto sumnjam da će od „bivših“, dobiti ikakvu pomoć. Koliko će joj u svemu podršku pružiti neki eventualni novi dogradonačelnici, i koliko će oni za to biti sposobni, teško je odgovoriti. Stoga ovako laički mislim, da je Turkoviću, ako ništa, trebala biti pružena šansa da nastavi i dovrši započete projekte. U zajedničkom interesu.

 

Sa druge strane, SDP u bitku za prvu poziciju u gradu, šalje ing. strojarstva, Dalibora Domitrovića-Grunfa. „Žuti“ je također relativno mlad, kao gradski vijećnik iznimno aktivan a specijalnost mu je obrtništvo i poduzetništvo. Sa stranačkim kolegom Vukeljom, bavi se i problemima zbrinjavanja otpada, te je i tu, vrlo aktivan. Posebno je angažiran na sjednicama Gradskog vijeća, gdje otvara mnoge teme a vladajući su mu, što je kao oporbenjaku i razumljivo, stalno na tapeti. S time da mu isti, daju iznimmno mnogo materijala za kritiku.

 

A što je na koncu s dvojicom glavnih igrača našeg malog mista.

 

Ivan Vučić - HDZ, do sada je ostvario iznimno uspješnu karijaru. Župan, saborski zastupnik i najuspješniji ogulinski gradonačelnik. Grad pod Klekom, takvu karijeru ne pamti. I onda, nakon zdravstvenih problema i ponekom godinom više, te zbog iscrpljujućeg i stresnog posla, odlučio je profesionalnoj politici konačno reči – zbogom. A u stranci su ga, cijeneći njegovo iskustvo, predložili kao kandidata za predsjednika Županijske skupštine.

 

Ivan Vuković – SDP, čovjek s također respektabilnom političkom karijerom, u politici je od 90. godine. Po mom skromnom mišljenju, trebao se je ovaj puta,  još jednom okušati u borbi za čelnog čovjeka grada. Dugogodišnji oporbenjak i kritičar vlasti, stekao je, vjerujem, dovoljno kredita kod građana, da u toj borbi iziđe kao pobjednik. No on se sada pojavljuje kao SDP-ov kandidat za župana. Ne znam da li će to i ostati, a ako tako i bude, mislim da se radi o krivoj odluci. Jer bez obzira na političku opredjeljenost, bez obzira navijali za lijeve ili desne, teško da će, prvenstveno Karlovčani, još jednom nakon Vučića, odlučiti da im župan ponovno bude Ogulinac.

 

Prva priča o izborima, završena.
Sanju je predložio Vučić, Dalibora – Vuković. Na njihovim tijelima – jednoglasno prihvaćeno. Logično je da sada svojim političkim iskustvom stanu iza svojih pulena, i pomognu. Jer to građani od njih i očekuju.

 

Kandidatkinja HDZ-a Sanja Marković

 Kandidat SDP - Dalibor Domitrović


Tko se krije iza ove nezavisne liste ?


10- 2. 2017.

Nebojša Magdić