BJELIN - MANJE PLAĆE !!!

 

Ovom gradu, nikada dosadno. Uvijek neka nova priča. Il' se netko kurva, il' ima ljubavnicu/ljubavnika, il' je zdimio neku lovu, il' je zaposlio babu od osam banki u gradskoj upravi, il' je zapalio Bjelolasicu, ili.......ma da ne pričam. Kod nas priča, ko u priči.

Evo nedavno na fejsu, neki moj FB prijatelj koji želi biti anoniman i javlja se vrijedno pod nickom Pero Cota, (koji Pero to valjda znate), ispričao novu, zgodnu pričicu. Evo je:


„Dragi moji Ogulinci, ovih dana svi ogulinski kafići pričaju o jednom događaju koji je nažalost stvarnost našega grada. Nakon što smo svi bili veseli što je u naš grad konačno stigao jedan "veliki čovjek i poduzetnik" i počeo stvarati novi DIP u našem gradu, takav čovjek je kod nekih shvaćen kao neprijatelj. Navodno je kod gradonačelnika održan sastanak s nekoliko poduzetnika predvođenih poznatim ogulinskim poreznim dužnikom o problemu "prevelike" satnice u tvornici parketa te se na menadžment te tvrtke vrši pritisak za smanjenje plaća“.


Pero ga je malo zakomplicirao, pa da ukratko pojednostavim. Na „navodnom“ sastanku kod gradonačelnika, „navodno“ su neki naši privatnici tražili da se izvrši pritisak na vodstvo tvrtke „BJELIN“, kako bi smanjili plaće svojim radnicima, jer konkuriraju nekim ogulinskim poduzetnicima, koji svoje radnike plaćaju znatno manje i onda oni bježe iz njihovih firmi u „BJELIN“. Da čovjek ne povjeruje.

I ja bi volio raditi u „BJELINU“. Plaća dobra, božićnica 2,5 tisuće kuna, božični domjenak. Zvučki ko znanstvena fantastika. Ili još bolje, k'o ono zaboravljeno doba „mraka“ s 13. plaćom...

I na kraju, Pero (znate koji) poentira:


„Dragi ogulinci podržite moj apel i okrenite leđa onima koji su svjesno krenuli u rušenje poslovne ideje čovjeka iz bijelog svijeta koji je mnogim obiteljima osigurao egzistenciju i bolji život. Podržimo ideje pametnih ljudi i okrenimo leđa onima koji ciljano idu u rušenje svake dobre ideje“.

 

I što je u svemu zapravo istina ? . Hajde, mislim si, da pitam gradonačelnika, da li je taj nekakav famozni sastanak kod njega uopće održan, a ako je, o čemu je riječ.

„To je izvan svake pameti, naprosto neshvatljivo“, odgovara kratko Jure. „Pa mi smo sve što je u našoj moći učinili da pomognemo „Tehno-drvu“, sada „Bjelinu“. Oni zapošljavaju blizu 300 radnika a što to za Ogulin znači, ne treba posebno isticati. Ja sam zbog toga osobno iznimno zadovoljan i sretan. Sve što im je trebalo mi smo dali a da je ta suradnja na obostrano zadovoljstvo, dovoljno govori činjenica da su tvrtku iz Rijeke, registrirali upravo kod nas u Ogulinu. I sada, da se mi miješamo u njihov iznimno dobar odnos s radnicima u smislu nekakvog smanjenja plaća, to je stvarno neshvatljivo. Čija je to priča i zbog kojih je razloga upravo sada plasirana, ne mogu shvatiti“, rekao je gradonačelnik.

A kada smo već kod sastanaka, onda riječ, dvije o jednome koji je stvarno održan a nije plod naših pričica. Prošli tjedan naime, održan je satanak kompletne uprave „Bjelina“ s gradonačelnikom Turkovićem i njegovim suradnicima. Gradsko vodstvo upoznato je s daljim planovima tvrtke. Polako se šire na prostoru nekadašnje DIP-ove pilane. Otkupili su ruševni objekt bivše tvornice montažnih kuća, gdje će graditi upravnu zgradu, poslovni i izložbeni prostor, te laboratorij. U planu je i gradnja još jedne hale za potrebe proizvodnje parketa. Kako su na ovome sastanku spomenuli, u narednih godinu-dvije, namjeravaju zaposliti još oko 150 radnika.

Eto, to je u svemu istina. Kod gradonačelnika nikakvog sastanka nije bilo. Mogu se neki koji se osjećaju ugroženim radom „Bjelina“ po kafićima žaliti kako im odlaze radnici. Ja ne kužim kako ne vide rješenje. Povećajte im plaće gospodo.

P.S.

Pozdrav Peri. Znate kojem.

 

 

 

  1. 1.3. 2017.
  2. Nebojša Magdić

 

Komentari  

#11 Patrick 2018-04-12 12:03
Facil de enviar sms com Sms bomber professional.


Feel free to visit my site - best apk for download: https://apkboss.wufoo.com/forms/latest-trending-apks-on-your-devices/
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi