FRKA U ZONI. SLOVACI DUŽNI "GAVANU" POZAMAŠNU LOVU. GRADILIŠTE ZATVORENO

Ogulinska tvrtka GTM „Gavan“, za Trgovačka društva Reneteh Ogulin d.o.o. i Otočki vrtovi d.o.o. , koje je kupio Nte Development iz Bratislave, u Poduzetničkoj zoni gradila je objekte za kogeneracijske elektranu na šumsku i drugu biomasu.

Zbog potrebe zbrinjavanja viška toplinske energije koja nastaje uslijed procesa proizvodnje, investitor planira izgraditi i pogone za proizvodnju peleta, paleta, drvene građe, drvenog ugljena i drvenih proizvoda. Za tu gradnju, 20. siječnja prošle godine, u Gradskoj vijećnici potpisali su ugovor o pravu građenja u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu na parceli od čak 10 hektara. Ono što nas je posebno radovalo je činjenica, da su za izvođenje svih radova agažirane domaće, loklne tvrtke – od projekta, nadzora, preko zemljanih radova, građevinskih i obrtničkih radova, do finalizacije objekata.

Radnici „Gavana“ krenuli su na posao i obavili velik dio. Izgrađeni su objekti za smještaj njihovih djelatnika, postavljena velika vaga, sagrađena glavna hala.

No kada je trebalo za obavljene poslove „ruknuti“ lovu, došlo je do kratkog spoja. Po svemu sudeći, investitor se je malo preračunao pa odlučio štedjeti upravo na izvođaču radova. Zbog nekorektnog odnosa s glavnim menađerom, napustio ih je ing. Dragomir Jakšić kome su također ostali dužni za nadzor radova, a GTM „Gavanu“ vraćeni su svi ovjereni ispostavljeni računi. I da Slovački show bude potpun, građevinska inspekcija zatvorila je gradilište jer kako sam uspio "iskopati" informaciju, investitori navodno nemaju projekte, nadzor i izvođača radova. Po svemu sudeći, situacija će se morati riješavati putem suda, za što u „Gavanu“ prikupljaju svu dokumentaciju, kako bi sudski utjerali dugovanje.

„J...eš sreću“, rekli bi Ogulinci. Grad i vodstvo Zone čine krajnje napore kako bi je konačno stavili u pravu funkciju. Do sada je u Poduzetničku zonu uloženo preko 28 milijuna kuna. Grad Ogulin je uložio 24,5 milijuna a ostala četiri milijuna Karlovačka županija i država.

U planu je i dalje ulaganje u Zonu. To je izgradnja kanalizacije, uvođenje plina i ugradnja optičkog kabela. Razmišlje se, i dogovara, i o izgradnji industrijskog kolosjeka, što bi bio dodatan poen za Zonu a to bi koštalo oko 15 milijuna kuna.

Sve činimo kako bi Zona profunkcionirala, ali se izgleda gotovo uvijek namjerimo na poslovne parntere sumljivih namjera.

Obzirom da su Slovaci krenuli s gradnjom, da su dobar dio već i sagradili, možemo sa samo nadati da će uspjeti riješiti svoje dubioze, i nastaviti s poslom. Jer to nam je zajednički interes.

 Proizvodna hala u izgradnji. Sada je završena

Potpisan ugovor o ulasku u Zonu. Onda sve pet. A sada, ajmo na sud.


10. 3. 2017.

Nebojša Magdić

 

 

 

Komentari  

#21 marko 2017-03-21 10:02
Ma sve je ok ali gradilište stoji i to je obostrana šteta.I Slovacima i nama.Dajte riješite to i krenite delat.
Citat
#22 Pitam se 2017-04-03 14:41
Pitam se tko je anonimno prijavio firmu zbog neusklađenosti zakonske? Tko anonimno prijavljuje svaki dan samo da unese kaos i prikaze da nista ne valja? I oni bi radili za Ogulin? Jel?
Citat
#23 Oreo 2017-04-03 19:28
Nije bitno jel anonimna prijava ili nije anonimna...da je sve po zakonu nebi inspekcija zatvorila gradiliste...
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi