ŽELJKO STIPETIĆ - KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

 

Izbori se približavaju, neke liste se pojavile pa nestale, neke se ne mogu ni ekipirati, neke se navodno još pripremaju.......uglavnom, biti će zanimljivo. I mislim, najneizvjesnije do sada. "Ogulin u srcu" pratiti će programe i obećanja kandidata. Do sada su objavljeni postovi kandidata za župana Ivana Vukovića, SDSS-a, DSS-a i Akcije za Ogulin koja, kako se priča, nije više "u akciji".

Kandidat za gradonačelnika Željko Stipetić, u ovom postu iznosi dio svog predizbornog programa, vezanog uz gospodarstvo. Čitajte.

Kapitalni projekt – Poduzetnički inkubator-vojarna ''Poredice''


Poduzeti sve mjere i radnje za preuzimanje vojarne Poredice i pretvoriti ga u poduzetnički inkubator. Na taj način daje se šansa mladim i novim poduzetnicima za razvoj start up projekata. Na isti način moguće je dati i hale za korištenje proizvodnim tvrtkama.

Uvjeti korištenja: na rok od 5 godina, najamnina 1. g, oslobođeno, 2-5, rast godišnje od 10 do 40 posto ekonomske cijene, besplatno korištenje WI FI, konferencijske sale, zajedničkog oglašavanja i nastupa na sajmovima.

Ostali prostori za ugostiteljsku i djelatnost smještaja dati po ekonomskim cijenama koje je moguće subvencionirati.

 

Poduzetnička zona

 

Poslove upravljanja zonom sa sadašnje tvrtke prebaciti na reorganizirani Ured za gospodarstvo grada Ogulina, tvrtku Poduzetnička zona doo, likvidirati. Na taj način postiže se ušteda sredstava, ekonomičnost i efikasnost upravljanja.

Poduzetničku zonu podijeliti u više segmenata i potpuno komunalno opremati segment po segment, na način da se najprije komunalno i građevinski uredi jedan dio zone, pa se isti proda, a dobivena sredstva ulagati u slijedeći segment zone do potpunog uređenja.

Promijeniti Urbanistički plan za zonu na način da se u pojedinim segmentima dodaju djelatnosti trgovine, ugostiteljsta i uslužne djelatnosti.

Promijeniti cijene zemljište i uvjete prodaje ovisno o uređenosti zemljišta i komunalnoj opremljenosti građevisnkog zemljišta.


Udruženje poduzetnika


Inicirati osnivanje udruzenja poduzetnika grada Ogulina, tako da uz udruzenje obrtnika i predlozeno udruzenje poljoprivrednih proizvođača (opg-ova i zadruga u poljoprivredi) grad dobije relevantne partnere sa kojima bi kontinuirano partnerski radio na razvoju zapošljavanja i cjelokupnog gospodarstva grada Ogulina.


Karla

Redifinirati odnose sa tvrtkom KARLA na način da se ista prestane sufinancirati iz gradskog proračuna a da se uspostave

komercijalni odnosi.


Radio

Grad Ogulin će izići iz vlasništva tvrtke Radio Ogulin na način da će dionice u svom vlasništvu po simboličnoj cijeni od jedne kune prodati bivšim i sadašnjim zaposlenicima, a ako ne bude interesa iste će ponuditi na prodaju putem javnog natječaja.


17. 4. 2017.

Nebojša Magdić


 

Komentari  

#111 Marko 2017-04-27 18:04
Za razliku od Jure koji se fura ja sam pročitao sav program koji je Željko sa svojom ekipom složio. Možda bi našao neki detalj koji bi drugačije trebalo urediti ali u globalu radi se o dobrom programu.Zato Jura se fura, prestani se malo furati i pročitaj program u cjelosti i daj svoj sud a ne ovako naprečac. A ako ti je ovo što si napisao bio zadatak onda oprosti.
Citat
#112 jurasefura 2017-04-27 18:30
..gos.Marko kaj je Vas uvridilo ono ki je u politici ili ono ki bi vanju :-) dragi moj davanje u najam vojarne u najam na 5 god.:-)dragi moj nije to namještena birtija pa eto na 5 god...nitko ne ulazi u takvo nešto bez da je u vlasništvu istog da bi pokrenuo bilo kakvu proizvodnju:-)čitaj s razumjevanjem:-)dalj e mi se neda pisati.poz:-)
Citat
#113 100% u pravu 2017-04-28 06:30
Željo u svom programu kupuje Bjelolasicu za 30.000.000 što je malo manje od gradakog proračuna, svim ucenicima besplatne knjige, mislim da će zadnja rečenica u programu biti "Što joj hoćete da vam obećam!?"... da nije možda naša naftu u Škrilama
Citat
#114 Marko 2017-04-28 10:36
Citat .:
Željo ne zaboravi. Za dobrim se konjem prašina diže. Sve drugo je zloba i jal.

Zanemari ove "stručnjake".
Citat
#115 asdg 2017-04-28 17:00
Daj vise ostavite Željka na miru i pustite ga da radi! Sta vam nije dosta 25 godina Kradezea i uhljeba Tone Radocaja!
Citat
#116 Hsp 2017-04-28 23:15
S kim je ono Zeljo cetri godine krojio politiku u gradu?
Citat
#117 Zum 2017-04-29 10:39
Što je više klevata i laži, Željo nam je miliji i draži :lol:
Citat
#118 100% u pravu 2017-04-29 16:31
ZELJO=HDZ
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi