Neso (Small)
 

Što je meni

ovo trebalo ?


       Kontakt e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

          

24 sata portal

24 sata

VRUĆINA - 2017.

 

Onda narode, vruće, ha. Dok ovo pišem 34 su stupnja u hladu. Na sunce ne izlazite jer žeže da vam može spržiti jaja. Na oko ili arešpaz. Kako volite. A i "kobasica" vam može nastradati.

Prekomjerne vrućine i isto takve zime, uvjek nam stvaraju probleme. Doduše, nekada, kada smo bili mlađi, to smo dalako lakše podnosili. Bilo nam svejedno. Sada to ide malo teže i zato se u oba slučaja valja držati zatvorenog prostora i savjeta liječnika. Znate ono....... pijte puno tekućine, izbjegavajte napor, ne izlazite na sunce od 10-17 sati, izbjegavajte alkohol. Ma daj. Izbjegavaj alkohol. Kaj god. Pa da mi pozli. Tri do četiri pive a može i koja više, sigurno će vam dobro doći. Pogotovo ako netko drugi plaća. A u nedostatku pive, da vas ipak „zericu“ rashladim. Ako nemate klimu, malo ću vas podsjetiti da je 1956. godine, u Ogulinu živa „opala“ na minus 28,6 stupnjeva ispod ništice. Bila je veljača. Je li vam sada bolje ?. Koje li osvježenje. Odmah se osjećate O.K. Ali, ako vam je vruće i dalje i ovaj vam podatak ne donosi olakšanje, ne zaboravite da ovogodišnja + 34 stupnja zbog kojih ludite, još nisu baš tako strašna. Naime, 1950. godine, 5. srpnja, živa je u našem gradu stvarno „pobenavila“. Popela se čak na 39,5 celzića. Možda je nekad prije bilo i toplije, ali temperatura se u Ogulinu mjeri od 1949.godine. Nije bilo klime, nije bilo osvježavajućih pića. Imali smo samo debeli hlad starog parka, hladnu vodu iz Cesarovca, brzake Dobre, Jankov jaz te Veliki i Mali vir i nekakav vodeni sladoled s kvrgama leda od Idriza. Za osvježenje, izvrh glave. Jer nismo puno tražili. Stoga ne kukajte, jer od ovih vrućina u gradu pod Klekom, bilo je i gorih.

I još da vam usput spomenem. Najviša temperatura u Hrvatskoj, zabilježena je 4. kolovoza 1981. godine u Pločama. Živa se malo zaigrala i popela na 42,8 stupnjeva.

 

E ovdje se više ne možete rashladiti. Jadino da, ako imate vremena, pričekate da nove lipe narastu.

Riješenje za osvježenje je i legendarni Mali i Veliki vir. Tunel je u remontu i voda teče svojim starim koritom ali tamo više, ni žive duše. Tiho teku i žubore - tek uspomene.


1. 8. 2017.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  

#21 Trmblon 2017-08-02 20:26
Mene samo zanima koga je To Og portal ponizio, omalovazio,, ili po domaci Zajebali... Mozda mamitelja, Nikolinu falsifikatoricu Statuta, Tomicu pristojnog otca djeteta koje u osnovnoj skoli kao ministrant u Crkvi zna kome treba jebat mater cetnicku a kome ne ...
I to je tebi relativiziranje na Modru Lastu .. Ono "lastane rastu mi cice, cul ostat u drugem stanju". To ti udporedjujes sa Mamiteljem koji mozda sutra , tvojoj kceri ponudi sto kun da sede u njegov auto...
To ti usporodjes. Kretenu coravi. Zlo se ne desava drugima. Zlo se desava svima. A samo igraci mogu rec DOSTA.. A to je Og portal kod nas .. A dalje se jebi..
Citat
#22 Bravo 2017-08-02 21:09
Bravo Banana, bravo! U tvom stilu i na tvojoj razini!
Citat
#23 Đebedaja 2017-08-02 22:54
Ma zaboli me za Sarane, Stuke I Tomice. Radi jedneg sranja dela se drugo, nemojte me jebat sa onom kad su drugi jamili I mi ćemo. Kaj su se ti novci uzimali, jasno uzel bi ih I ja..al sigurni nebi računal da ću se na iste jasle vratit. Kadi ima da se novci poberu iz jedneg poduzeca I da se u njega ponovno vraća. Pa da je to poduzeće I od Sv.Petra. To je pljuska zdravem razumu. Kud sada četnike spominješ...joooh
Citat
#24 Trmblon 2017-08-02 23:11
Kao sto rekoh ne cesi se kadi te ne svrbi.. Koliko sam shvatio, ona je na svom profilu javno objavila koliko je dobila, sto su joj namjere i sto misli raditi.
Ja mislim da je to fer i posteno. A ti pametuj dalje onima koji ce te slusat...
Pease..
Citat
#25 Trmblon 2017-08-02 23:13
Bravo
Hvala na komplimentu...
Citat
#26 Ford 2017-08-05 11:29
Ma daj zbriši ove koji lupetaju potpuno izvan teme. Nešo plasira zanimljive podatke o kojima berem ja do sada nisam imao pojma a ovi "komentatori" udri po politici. I imaju o tome post SMJENJENA UPRAVA Radio ogulina. Pa tu lupetajte svoje gluposti.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi