HSP AS BUDNO MOTRI NA POTEZE VLASTI

 

U petak će se u Karlovcu početi provoditi anketa, kojom u gradskoj upravi nastoje saznati kako Karlovčani doživljavaju svoj grad, što im u njemu ne valja, što žele da se promijeni i kako ustvari želE da Karlovac izgleda 2020. godine. Građani će upitnike moći ispuniti anonimno na 21. lokaciji te putem web stranice Grada Karlovca. Anketom prikupljeni podaci koristili bi se u izradi strategije razvoja Karlovca do 2020-e godine. Ništa neuobičajeno. Takve se metode koriste svuda u svijetu sa svrhom da vlast sazna što građani misle o njoj i što bi željeli da se promijeni u njihovoj sredini. No, kod nas to izaziva sumnje u političku vjerodostojnost takvog popstupka. Odmah po objavi informacije o provođenju ankete, reagirali su iz sve aktivnijeg HSP-a, dr. Ante Starčević. U njihovu priopćenju stoji:

“Ovih dana putem medija saznali smo da sadašnja gradska uprava u suradnji sa Razvojnom agencijom karlovačke županije provodi anonimno istraživanje u Karlovcu za potrebe izrade “Strategije Grada Karlovca” sa vizijom razvoja do 2012, godine.Već su poslane upute Gradskim čevrtima i mjesnim odborima sa obavezama dežurstva i obavješavanja građana o anketi sa vrlo skromnim pojašnjenjima, njihovo je samo da odrade dežurstva i da se ne petljaju u tijek projekta o kojem ništa ne znaju.

Gradonačelniku je žao da njegovi predhodnici nisu ostavili nikakve pisane Strategije razvoja Karlovca,valjda je to razlog za bezidejnost i učmalost gradske uprave.Mišljenja smo da svatko treba krenuti prije svega od sebe i svojih rezultata vođenja Grada pa se upitati kako to da već tijekom obnašanja vlasti više od šest godina nije napravljena Strategija i vizija Karlovca i postupano po njoj.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević,Podružnica Karlovac smatra ovakav projekt političkom demagogijom sadašnje gradske uprave potaknute skorim lokalnim izborima u gradu Karlovcu.Anketa i izrada Strategije trebao bi biti svojevrstan alibi za loš rad jer ispada da su imali bolju Strategiju od svojih predhodika bolje bi radili i imali bolje rezultate.

HSP AS se zalaže za izradu Strategije i Programa nakon izbora sa uključivanjem građana,Udruga,poslovnih subjekata i svih drugih skupina kroz ankete i javne rasprave u Karlovcu i to kontinuirano kroz čitav mandat Gradske uprave,a ne samo pred izbore.

Građani grada Karlovca prije svega moraju znati zašto imamo tako glomaznu i neučinkovitu Gradku upravu.Zašto se zapošljavaju novi djelatnici po političkoj podobnosti,a ne po sposobnosti.Moramo znati da se proračunski novac troši bez utjecaja građana po kriterijima koji odgovaraju sadašnjoj političkoj opciji na vlasti u Karlovcu,a ne u korist građana Grada Karlovca.Da se je građane pitalo sigurno nebi imali “usmjerene” javne natječaje za odabrane firme već za najpovoljnije ponuđače,nebi se nagrađivali pojedini djelatnici višestrukim dodatnim plaćama za posao za koji redovno primaju plaću.Sigurno bi građani našeg grada bolje reagirali nego gradska uprava da su znali za višemilijunske gubitke Toplane,no saznali su tek nedavno i to iz medija.

Osnova za vođenje Grada Karlovca za bilo koju vlast trebal bi biti komunikacija sa građanima,javnost informacija i postupaka Vlastodržaca,gajenje povjerenja kod građana da se radi transparentno i u njihovu korist,a ne samo za određene pojedince i skupine i tek tada se može izrađivati Strategija i vizija razvoja našeg Karlovca.

HSP AS Karlovca će se zalagati za jasnu viziju i Program rada Gradske uprave od 2013-2017 godine,od toga koliko je potrebno dejlatnika u Upravi,gradskim firmama,ustanovama pa do detaljnih planova utroška proračunskih sredstava po svakoj godini kao i načinima uključivanja što većeg broja građana u odlučivanju o prioritetima našeg grada.Do tada će Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora biti “dežurni” za pojedine “projekte” vlastodržaca.”

Ogulin u srcu

30.5.2012.

Komentari  

#11 Ja 2012-06-03 15:40
Vic dana je genijalan.
Citat
#12 Ja 2012-06-03 15:41
Ej, skoro zaboravih. Kako 50. rođendan ?.
Citat
#13 . 2012-06-04 11:51
On ti ima godin kulko sam će.
Citat
#14 Mery 2012-06-04 15:34
Simpa mi je kada se Nešo šali na svoj račun. To mu je onda garancija da se može šaliti i na tuđi. Čestitke prigodom 50. rođendana.
Citat
#15 OG 2012-06-12 11:38
Pa jeste vi ljudi ludi. Nešo sve zajebava. Ima barem šest banki. Kakav 50. rođendan. Sada, što izgleda mlađe stvar je gena, odjeće, ponašanja. Bez obzira na se, neka mu puno sreće i zdravlja.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi