TRAŽILI STE - GLEDAJTE

Za ovaj post, iz onog prijašnjeg – SRETAN DAN NEOVISNOSTI, izdvajam samo jedan komentar. Mislim, sasvim dovoljno. Evo ga:

 

Nick Name 2014-10-08 16:50

Citat NO1:
Niti je praznik, niti je sretan. Sanjali smo sasvim drugačiju Hrvatsku ali bili smo u zabludi.

Država kakva,takva ali naša je.Vlast nikakva izdajnička i lopovska.

 

 

Zašto se vraćam na prošli praznik. On je i onako, poput svih drugih državnih praznika, prošao gotovo nazapaženo. Kao da ga nije ni bilo. Osim činjenice, da oni, koji imaju sreću što imaju posao, taj dan nisu radili. Da desetoricu slučajnih prolaznika upitate o kakvom se prazniku radi, devet ih sigurno ne bi znalo. Ali sam gotovo siguran da bi znali za 10. travanj, za 29. novembar, 27. srpanj pa čak i za američki   "fourt of july", i tako dalje.

 

Onog trenutka kada su naši skupo plaćeni političari, počeli prema svojim nahođenjima, gonjeni svojim ideologijama, mijenjati datume događaja u samostalnoj RH, nisu učinili ništa, doli zbunili narod. A narod je onda uzvratio totalnom ignorancijom tih datuma. U borbi za puko preživljavanje, najmanje im je do nekakvih proslava i svečanosti.   A svečano je bilo na svečanoj sjednici Sabora za Dan neovisnosti. Ili da se ipak ne varamo. Točnije bi bilo reći da je ustvari sve izgledalo žalosno i sramotno. Jer kada bi nekim čarobnim štapićem mogli iz kadra izbaciti mnoge uzvanike političkog, vjerskog i kulturnog života koji su nazočili sjednici, Velika vijećnica izgledala bi stravično prazna. Tipovi za koje smo, blesavi već kakvi jesmo, glasovali i osigurali im plaću od 17 tisuća kuna plus sve moguće i nemoguće privilegije, na sjednicu su čini se zaboravili. Jer od 151. „časnog“ zastupnika, sjednici je nazočilo svega njih 56. Ti valjda nisu imali pametnijeg posla, pa su odlučili eto, malo se prazničkom srijedom poslijepodne zabaviti i onako usput popiti pićence u saborskom kafiću. Viskač po tri kune. Daj rundu, desnica časti. Daj rundu, plaća ljevica. Nema zime. Za njih nema. Za narod je već nastupila. Ona polarna.

Nakon što su imali dva mjeseca godišnjeg odmora ( ne znam od čega su se umorili ), naši „časni“ zastupnici izgleda da još nisu došli k sebi. Na svečanu sjednici kojom smo obilježavavali 23 godine od raskida svih državno-pravnih veza s bivšom državom, došla su 24 SDP-ovca. A u Saboru ih ima - 56.

Da nebi zaostali za kolegama s ljevice, i HDZ-ovci su odigrali isto. Od 41. zastupnika, sjednicu je odsjedilo njih – 15.

Šef Vlade Zoki bio je u Milanu (kažu opravdano) a šef oporbe Tomica, za ovaj značajan datum hrvatske povijesti, malo je pohodio susjednu BiH.

Nakon dvomjesečnog odmaranja, u rujnu su zastupnici imali „čak“ šest radnih dana a po DRUGI PUTA OVE GODINE, na sjednici se ukazao i Željko Kerum, rekavši da je imao posla u Zagrebu i malo je navratio da vidi što se radi i pozdravi kolege. Pri tome je mrtav-hladan izjavio:                                                                                                                                                                                                                                      „Danas "Sada sam navratio, a ubuduće ću vidjeti hoću li još dolaziti ili ne“. Ali plaću će, pretpostavljam, rado primiti.

Vjerujem da ste často puta, gledajući TV,  bili zgroženi gotovo praznom sabornicom, pitajući kako je to moguće. Jer tko si to u ovoj državi može priuštiti ne doći na posao bez valjanog razloga. Nitko osim naših dičnih narodnih predstavnika za koje je prije dvije godine uvedena elektronička evidencija, no ne i sankcije za nedolazak. Što oni onda debelo koriste. I odmah su smislili štos – karticom prijave da su u sabornici a gdje su stvarno to ni dragi Bog ne zna. Opravdavaju se radom na terenu, aktivnostima izvan Sabora, kontaktima s građanima, te bojkotom sjednica kao legitimnim sredstvom političke borbe. Ma nemoj mi reći. Što li još neće izmisliti za „bijednih“ 17 tisuća kuna plaće plus privilegijice.

Netko od njih je poput pravog pragmatičara, znajući da tako neće biti, predložio da prvi dio plaće za zastupnike bude fiksan - prosječna plaća u Hrvatskoj,  a onaj drugi neka ovisi o tome koliko su redoviti na sjednicama, koliko se uključuju u saborske aktivnost, koliko diskutiraju…….,kako bi se na taj način najbolje vrednovao njihov rad.

Kada ne bi sami odlučivali o sebi, priču o nedolasku na sjednice lako bi riješili. Ali, niti vrana vrani oči ne vadi, niti pametni režu granu na kojoj sjede. Pa tako to ne čine ni naši „narodni“ predstavnici u visokom i časnom domu-Hrvatskome saboru. A zašto i bi kad im je ovako dobro. I kad im njihove stranke to dozvoljavaju. A mi ?. Tražili smo – gledajmo.

 

15. 10. 2014.

Nebojša Magdić

Komentari  

#21 ovo ja sam ispravio 2014-10-18 11:05
#18 gruntovčani 2014-10-18 09:37
Za komentatora "Čupko"
Je, evo bil sam kod Vlade RH pa mi se žale kak ih kmet gruntovčan Čupko prozivlje kaj bi oni trebali delat, se vu ljute, vu i ljutiš gruntovečke SDPjce,., kaj si ti to dopuštaš, vrni se nazad vu stado.
Je Čupko to njimi je bilo vu Planu 21, al vele da su taj plan izbubili, negde pometnuli pa ga nemoredu najti, neznaju kaj vunjem piše.
Jedino kaj imaju iz Plana 21 je to kako buju preko Perkovića vu Minkenu odali 10 HDZjski Udbaši ubojic kaj su iz crvenih prešli vu HDZjce i prikazali HDZjce da nisu samo opljačkali Rvacku nego i bili ubojice,..,eee, da,.,to je cilj predizborne kampanje.
Privreda, poljoprivreda, bolji to sad ni zanimljivo, zanimljiv je Perković, oli Mustać,.,nemoj im sad smetat.
Eto, poručuju ti da sada Vlada RH bu prihvatila zajedno sa precednikom i "preserantsko glasovanje" od tete Markićke pa budu sada videli HDZjci kadi im bu završil KARAmarko. Ne bu više KARAmarko karao Vladu RH, bu ga sada izKARALI ovi njegovi "10 veličanstvenim od Perkovića",., ak ni morti i on med njimi,., bumo videli!!! :-* :-*
Citat
Citat
#22 Jelica 2014-10-19 10:50
Sabornica nam je prazna. Možda su na bolovanju. Možda je vlak kasnio pa su zakasnili na posao.

Svi znamo da još koji dan i idemo na birališta.

Sve je isplanirano, Ivo Josipović dobiva ove izbore jer svojom karizmom nema dovoljno jaku protukandidatkinju. Zato će pobjediti.

Tipično sada on počinje raditi na nečemu. Probudio se nakon skoro 5 godina sna. Malo će lupetati i poslije po starom.

Ma o čemu se radi. Po uzoru na ruski scenarij Zoran Milanović koji kaze da će pobijediti i da mu trebaju još 4 godine jasno daje do znanja da ima pretenziju na mjesto predsjednika RH.
Zato i raspisujemo izbore ove godine za predsjednika a za parlament 1 gdinu kasnije.
Mandat Predsjednika je 5 godina, a Zastupnika u Saboru i vlade 4 godine.

Gledajući u ogledalce Zoki je sve lijepo isplanirao jer Josipović nakon 5 godina ne može više biti kandidat i onda dolazi Zoki koji je najljepši i najpametniji.

Josipović bi onda jednostavno preuzeo SDP i svojom popularnošću opet pobijedio.

Ali nećemo gledati taj scenarij, bake mi Vande i strike Nostradamusa.

A sto je sa ogulinskim štrumfovima. Sdp vodi Zlatko Mrvoš koji daje riječ dvojici učenika. Predsjednik Sdp nije održao nikakvu presicu. Ivan Vuković kojeg zovu banana zašto on ne održi presicu. Napisati će mu Zlatko Mrvoš tekst. Samo ga nauči čitati.

Zašto se Ivan Vuković lovi posla ako ga ne vodi. Ako imaš željeznice onda vodi željeznice. Zašto sjediš i vodiš se kao predsjednik kad ne radiš taj posao. Nemoj se izvlačiti da si zauzet jer su to gluposti a i onda izaberi što ćeš raditi.
Tvoja funkcija se svodi samo na štopanje i snižavanje glasa koji bi se uputio prema Hdz stranci. I tako godinama.

Dobro vam je neko prije rekao pročitajte si neku knjigu ili upišite večernju školu da nešto naučite a ne da vam se osmoškolci smiju!

Najsmješniji je onaj milicajac Mrvoš Zlatko tajnik SDP Ogulin organizacije. Milicajac u penziji bi sada vodio grad.
Citat
#23 Nick Name 2014-10-20 06:48
Privelo Bandića...nije pošteno...mi smo uvijek zadnji.
Citat
#24 NO1 2014-10-20 09:46
Jebo te, pa ovo mi je počelo sličiti na pravnu državu. Gotovo da ne mogu biivit.
Citat
#25 Tesla, 2014-10-20 20:28
Predlažem političare zaključati u Sabor RH i samo staviti rešetke na prozore i vrata !!!
:D :D :D
Citat
#26 Nick Name 2014-10-21 08:06
Citat Tesla,:
Predlažem političare zaključati u Sabor RH i samo staviti rešetke na prozore i vrata !!!
:D :D :D

Citat Tesla,:
Predlažem političare zaključati u Sabor RH i samo staviti rešetke na prozore i vrata !!!
:D :D :D

nisu političari samo u saboru
oni u sabor dojdu iz komiteteta a komiteta ima koliko općina i županija zajedno plus kružoci kaj ih organiziraju žene i mame komitetlija
dakle rešetke na komitete pa kako koji dojde na red samo ga prepratiti u Remetinac
Citat
#27 ZG 2014-10-25 12:28
Izvrstan post. Pravo stanje nacije koju će "o mila moja, prekriti ruzmerin snijegovi i šaš. Jer smi mi to tražili.
Citat
#28 Pero 2014-10-28 15:44
SDP SDP SDP
bolje živimo !!! Koji likovi su došli na vlast. Dole crveni !!!!


http://www.jutarnji.hr/zmajlovic-umjesto-61-200-kuna-za-parkiranje-potrosio-cak-612-000-/1231369/

http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanoviceva-supruga-ako-vam-je-crni-kruh-skup-rezite-ga-na-tanje-snite/780377.aspx

http://www.24sata.hr/politika/premijerova-supruga-neka-siromasni-tanje-rezu-crni-kruh-391020
Citat
#29 ? 2014-10-30 10:12
Si ti bolestan ?
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi