JOŠ MALO O PARKU.

Kategorija: PRICE

Ima već godina dana, kako sam u svojoj arhivi pronašao slike rušenja staroga parka. Sada, da me ubijete, više ne znam koja je godina. Samo znam da mi je,  kao i mnogim Ogulincima, pao mrak na oči, kad je počela sječa. I digao sam se odmah „na zadnje noge“, sipajući gorčinu zbog ovakvog čina.

Prvi tekst o tome, objavio sam na stranicama radija, ali ga sada tamo, nikako nisam mogao pronaći. Naime radio, što mi baš nije jasno, nema na svojoj stranici arhivu. Hrpe tekstova koje smo onda svi pisali, jednostavno su nestale. A vrijedan su dokument jednog vremena. I koristan izvor, iz kojeg bi sada mogli vidjeti, što su neki nekad govorili, i kako su se neki, po potrebi mijenjali.  Arhivu ima službena stranica Grada sa hrpom informacija. Ako malo guglate, sigurno ćete još uvijek naći i objave ogulinskih blogera, kao što je Maksova maksimala, Ogulinske uske staze, Ogulinska fatomorgana, Ogulin blog, Argus, Janjin blog, Hugo i t.d. A arhive na stranici radija – jok. Baš mi fali.

Ipak, zahvaljujući profesorici Blaženki Kurelac, koja me uputila na Kaportal, gdje sam svojedobno pisao kolumne, pronašao sam tamo taj tekst. Dio sam već upotrijebio.

O starom parku, naprosto imam potrebu napisati nešto, kako bi se, zbog ondašnjih mojih stavova, i ondašnjih kritika upućenih vlasti, možda malo nevoljko i teško, ipak pokušao ispričati. Da budem jasniji. Ma boli mene zapravo neka stvar za prošlu, i ovu vlast. Ili onu koja će doći. Meni je, kao vjerujem i vama, važan Grad.  Jer sada vidim, da i ako su nas rušenjem staroga parka generalno ogorčili, ondašnja vlast u gradu, moram priznati, ipak je imala viziju koja je sada svakim danom vidljivija. Novi park, koga smo unisono, ili ako baš hoćete plebiscitarno, dočekali na nož, svakim nam je danom sve nam je ljepši. I pokazao  se je kao idealna lokacija za mnoge kulturno zabavne sadržaje.

Pričica o starom i novom parku, u narednom postu. A samo tako da se malo podsjetimo.

Tomislav u novo okruženju.

Ode stari park.......

 

1. 11. 2023.

Nebojša Magdić