KOLEGIJ ŽUPANICE U OGULINU.

Kategorija: OGULIN
 
 
Jučer je u Ogulinu održan je kolegij županice. s djelatnicima Gradske uprave.
 
Retencija je bila jedna od točaka. Nije se mnogo reklo, osim da se i Grad i Županija, nadaju što skorijem završetku. Dakle, sada se u Gradu nadaju „skorijem završetku“ i ako je gradonačelnik Domitrović, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izjavio – „mislim da radovi neće biti dovršeni sljedeće tri godine”. No comment.
----------------------------------------------------------------
Na službenoj stranici Karlovačke županije, o poduzetničkoj zoni napisano je šturo samo ovo:
„Također, na kolegiju se razgovaralo i o ogulinskoj poduzetničkoj zoni, koja je jedna od većih poslovnih zona u Hrvatskoj, a za budući razvoj grada ima golemi značaj“.
Tek toliko. A o administrativno-birokratskim zajebancijama koje Grad trpi već pet godina, tražeći da nam resorno Ministarstvo dodijeli zemljište potrebno za proširenje zone, i gdje je problem, ni riječi.
------------------------------------------------------------------
Razgovaralo se je i o popravku lokalnih cesta, koje je Županijska uprava za ceste „uvalila“ općinama i gradovima, što znatno opterećuje lokAlne proračune.
---------------------------------------------------------------------
Na kolegiju je, što se tiče Ogulina, bilo riječi o školskoj dvorani u Zagorju, o Bjelolasici, dogradnji Prve osnovne škole, te o „cijena najma i zakupa korištenja sportskih dvorana u gradu Ogulinu“.
-----------------------------------------------------------------
Županica Martina Furdek Hajdin, naglasila je kako je ravnomjerni razvoj županije prioritet. Županija nizom ulaganja, prije svega u zdravstvenu skrb i obrazovanje, ruralnim područjima želi osigurati bolji standard i kvalitetne uvjete za život. Pritom, iznimno je važna izgradnja sportskih dvorana pri osnovnim školama, jer to nisu samo mjesta za sportske aktivnosti i nastavu učenika, već i mjesta za druženje te za aktivnosti lokalnih udruga. Naime, dvorane su na raspolaganju i lokalnoj zajednici, udrugama, klubovima, mještanima, pa na taj način Karlovačka županija zapravo ulaže u društveni život pojedine sredine.
Photo by KAŽUP
 
 
Photo by KAŽUP
 
17. 10. 2023.
Nebojša Magdić