KOLEGIJ ŽUPANICE U OGULINU.

 
 
Jučer je u Ogulinu održan je kolegij županice. s djelatnicima Gradske uprave.
 
Retencija je bila jedna od točaka. Nije se mnogo reklo, osim da se i Grad i Županija, nadaju što skorijem završetku. Dakle, sada se u Gradu nadaju „skorijem završetku“ i ako je gradonačelnik Domitrović, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izjavio – „mislim da radovi neće biti dovršeni sljedeće tri godine”. No comment.
----------------------------------------------------------------
Na službenoj stranici Karlovačke županije, o poduzetničkoj zoni napisano je šturo samo ovo:
„Također, na kolegiju se razgovaralo i o ogulinskoj poduzetničkoj zoni, koja je jedna od većih poslovnih zona u Hrvatskoj, a za budući razvoj grada ima golemi značaj“.
Tek toliko. A o administrativno-birokratskim zajebancijama koje Grad trpi već pet godina, tražeći da nam resorno Ministarstvo dodijeli zemljište potrebno za proširenje zone, i gdje je problem, ni riječi.
------------------------------------------------------------------
Razgovaralo se je i o popravku lokalnih cesta, koje je Županijska uprava za ceste „uvalila“ općinama i gradovima, što znatno opterećuje lokAlne proračune.
---------------------------------------------------------------------
Na kolegiju je, što se tiče Ogulina, bilo riječi o školskoj dvorani u Zagorju, o Bjelolasici, dogradnji Prve osnovne škole, te o „cijena najma i zakupa korištenja sportskih dvorana u gradu Ogulinu“.
-----------------------------------------------------------------
Županica Martina Furdek Hajdin, naglasila je kako je ravnomjerni razvoj županije prioritet. Županija nizom ulaganja, prije svega u zdravstvenu skrb i obrazovanje, ruralnim područjima želi osigurati bolji standard i kvalitetne uvjete za život. Pritom, iznimno je važna izgradnja sportskih dvorana pri osnovnim školama, jer to nisu samo mjesta za sportske aktivnosti i nastavu učenika, već i mjesta za druženje te za aktivnosti lokalnih udruga. Naime, dvorane su na raspolaganju i lokalnoj zajednici, udrugama, klubovima, mještanima, pa na taj način Karlovačka županija zapravo ulaže u društveni život pojedine sredine.
Photo by KAŽUP
 
 
Photo by KAŽUP
 
17. 10. 2023.
Nebojša Magdić 
Komentari  
#11 Terminator 2023-10-19 13:16
Sto se buducnosti Ogulina tice, cujem da zupanica redovito u Ogulinu.
Znaci ovdje se nesto desava. Ne bi ona bila malo , malo u Ogulinu, bez vraga.
Sto se pruge tice, ona upravo ide kroz Ogulin. Zato se radovi na retenciji i kod Dalmatinca , malo otezu jer se radr neke prilahodbe novim projektima.
A sto se Banane tice, covjek nije kriv sto mu je sef Zoran izgubio 2015 pa nije dosao u priliku da bude ministar. Zato ga je HDZ e nagradio ministarskom placom da ponekad malo zatalasa. A da je bio pametan, trebao je, kao poneki iz HACa uzeti po par tisucica Eura za svakog zaposlenog. A javno je rekao da je i boca vilje dosta. Jer ljudi smo...svoji smo..
Citat
#12 LABRADOR 2023-10-19 13:22
Naš gradonačelnik cmizdri što mu je ŽUC uvalio 12,6 km županijskih cesta u lošem stanju, koliko je uvaljeno drugim općinama i gradovima ?, tu šuti. Ne buni se što dobiva 74% od poreza na dohodak, koliko je grad dobivao za vrijeme njegovog mentora ZOKIJA, šuti. Jučer je otvorena najskuplja cesta u povijesti Hrvatske cestogradnje ( mislim da su se zajebali novinari ). DC 403 duga je 3 km ( 1 253 m - tunel, 2 vijadukta - 316m, 144m, ) i 380 m pristupne ceste. Sva ta jebana koštala je 69 milijuna eura. Znači 100 m ceste stoji oko 5.000.000,00 eura. Navedena cesta je izgrađena za 3 godine. Dana 01.07.2020.g. počeli su radovi, u Ogulinu, nerazvrstana cesta, dio ulice I.G. Kovačića u dužini 300 m, još traju, prošle 3 godinice, bojim se da će kad bude gotova biti skuplja od DC 402. Morat ću pitati za cifru g.Porubića, on stalno pita na GV.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi