NEMA MIRA MEĐU KLUBOVIMA.

Kategorija: OGULIN

Moj omiljeni političar, dragi moj Grumfek, prvi populist „grada koji raste“, sastao se u gradskoj upravi sa zaljubljenicima u auto sport.

Mislili smo, baš fino, eto odlučio  je uvesti malo reda među oktanske ovisnike, one stare, i one koji su osnovali novi klub. 

Sada, taj novi klub, nije mi jasno zbog čega, nekima baš nije „legao“. Pa je došlo do oštrih, na sreću samo verbalnih sukoba, malo u kafićima ( Mrvoš-Žanić), malo više na društvenim mrežama. I ne bi to bio nikakav problem, da sukobljene strane nisu članovi iste partije – SDP-a. Pa su odmah dežurni „sveznadari“, ukazali na nekakvu pukotinu u do sada monolitnoj partiji, i tako, žali se druga strana,  kontaminirali javni prostor.  E jebi ga. Mi dakle baš sve moramo politizirati.

E onda se ukazao moj dragi Gumfek, kao neprikosnoveni arbitar i vladar svega i svačega,  i pozvao „pred noge“ u svoje dvore, zaljubljenike u auto sport. Očekivalo se da će pasti nekakav dogovor, nekakva pomirba, a ono bio samo radni sastanak vezan uz utrke koje će se održati ove sezone. Važno je to u svakom slučaju, ali u ovom trenutku, prioritet su odnosi dva suprotstavljena auto kluba. Tu treba uvesti malo reda.

Ne znam je li takav radni sastanak trebao biti baš sada. I kakva mu je u ovom trenutku svrha. I jesu li riješeni problemi među sukobljenim stranama. I jesu li se pomirili. Pružili si ruke, izljubili, pa završili zajedničkom pjesmom u Maximu. Od onoga što je o tome objavljeno, nismo ništa saznali.

No moj dragi i obljubljeni Grumfek, ipak se malčice dotakao i aktualne situacije. Onako iz daleka. 

Rekao je kako smo „dobili jedan novi auto klub i kako je intencija da se u budućnosti organizira jedna velika međunarodna utrka i da će novi klub sa svojim iskustvom i znanjima i poznanstvima u tome pomoći“.

O onom najvažnijem, o sukobu među dva kluba, ni riječi. Sve je O.K. Lijepo, da ne može biti ljepše.

A to što ti ljudi ne funkcioniraju, što se gledaju preko „auto nišana“, nikome ništa. A upravo je to trebalo riješiti. I upravo to su neki, kako su mi rekli, i očekivali. Međutim, mućak. Ništa od dogovora. Ništa od pomirbe. Sve pometeno pod tepih i sve se pretvorilo u samo još jedno u nizu jalovih medijskih ukazanja, voljenog Grumfeka, koji je u svom monologu na kraju rekao da „ problema za sada nema, neke sitne stvari treba uskladiti“. 

"Stvari sitne" a problem, velik k'o Klek, ostao je neriješen. I ako se „pod mus“ morao riješiti. Jer sezona je pred vratima.

Jer novi klub namjerava, s prijateljskim klubom iz Vrbovskog, u novoj sezoni organizirati zahtjevnu brdsku utrku za prvenstvo Hrvatske, na stazi Klek.  Pitam se - s kim ili s čim. Tu je potrebna velika i uigrana ekipa koju u ovom trenutku ima samo stari AK Klek, a u razgovoru s nekim dečkima, vidim da baš ne pokazuju volju za suradnjom s novim klubom. I kako onda organizirati ovogodišnje „brdo“, bez da upregnemo sve zajedničke snage. Teško.

Uglavnom, kako mi rekoše, ostaje dojam, da je sve bio pucanj u prazno, i igrokaz za javnost. 

U svom obraćanju okupljenima,  Grumfek o nekakvom spuštanju lopte i mirenja među sukobljenim stranama, nije rekao apsolutno ništa. Čisto politički pragmatički nastup, s porukom između redova – evo kako se lijepo slažemo, nema nikakvih sukoba ni podjela među automobilistima, pa makar oni bili članovi SDP-a.

I na kraju, što smo i mogli očekivati od sastanka, na kome nisu bili nazočni glavni „igrači“ – Vuković, Brozinić, Mrvoš.

 12. 3. 2024.

Uh što volim to "brdo". Najljepša utrka.

12. 3. 2024.

Nebojša Magdić

Nebojša Magdić