NEMA MIRA MEĐU KLUBOVIMA.

Moj omiljeni političar, dragi moj Grumfek, prvi populist „grada koji raste“, sastao se u gradskoj upravi sa zaljubljenicima u auto sport.

Mislili smo, baš fino, eto odlučio  je uvesti malo reda među oktanske ovisnike, one stare, i one koji su osnovali novi klub. 

Sada, taj novi klub, nije mi jasno zbog čega, nekima baš nije „legao“. Pa je došlo do oštrih, na sreću samo verbalnih sukoba, malo u kafićima ( Mrvoš-Žanić), malo više na društvenim mrežama. I ne bi to bio nikakav problem, da sukobljene strane nisu članovi iste partije – SDP-a. Pa su odmah dežurni „sveznadari“, ukazali na nekakvu pukotinu u do sada monolitnoj partiji, i tako, žali se druga strana,  kontaminirali javni prostor.  E jebi ga. Mi dakle baš sve moramo politizirati.

E onda se ukazao moj dragi Gumfek, kao neprikosnoveni arbitar i vladar svega i svačega,  i pozvao „pred noge“ u svoje dvore, zaljubljenike u auto sport. Očekivalo se da će pasti nekakav dogovor, nekakva pomirba, a ono bio samo radni sastanak vezan uz utrke koje će se održati ove sezone. Važno je to u svakom slučaju, ali u ovom trenutku, prioritet su odnosi dva suprotstavljena auto kluba. Tu treba uvesti malo reda.

Ne znam je li takav radni sastanak trebao biti baš sada. I kakva mu je u ovom trenutku svrha. I jesu li riješeni problemi među sukobljenim stranama. I jesu li se pomirili. Pružili si ruke, izljubili, pa završili zajedničkom pjesmom u Maximu. Od onoga što je o tome objavljeno, nismo ništa saznali.

No moj dragi i obljubljeni Grumfek, ipak se malčice dotakao i aktualne situacije. Onako iz daleka. 

Rekao je kako smo „dobili jedan novi auto klub i kako je intencija da se u budućnosti organizira jedna velika međunarodna utrka i da će novi klub sa svojim iskustvom i znanjima i poznanstvima u tome pomoći“.

O onom najvažnijem, o sukobu među dva kluba, ni riječi. Sve je O.K. Lijepo, da ne može biti ljepše.

A to što ti ljudi ne funkcioniraju, što se gledaju preko „auto nišana“, nikome ništa. A upravo je to trebalo riješiti. I upravo to su neki, kako su mi rekli, i očekivali. Međutim, mućak. Ništa od dogovora. Ništa od pomirbe. Sve pometeno pod tepih i sve se pretvorilo u samo još jedno u nizu jalovih medijskih ukazanja, voljenog Grumfeka, koji je u svom monologu na kraju rekao da „ problema za sada nema, neke sitne stvari treba uskladiti“. 

"Stvari sitne" a problem, velik k'o Klek, ostao je neriješen. I ako se „pod mus“ morao riješiti. Jer sezona je pred vratima.

Jer novi klub namjerava, s prijateljskim klubom iz Vrbovskog, u novoj sezoni organizirati zahtjevnu brdsku utrku za prvenstvo Hrvatske, na stazi Klek.  Pitam se - s kim ili s čim. Tu je potrebna velika i uigrana ekipa koju u ovom trenutku ima samo stari AK Klek, a u razgovoru s nekim dečkima, vidim da baš ne pokazuju volju za suradnjom s novim klubom. I kako onda organizirati ovogodišnje „brdo“, bez da upregnemo sve zajedničke snage. Teško.

Uglavnom, kako mi rekoše, ostaje dojam, da je sve bio pucanj u prazno, i igrokaz za javnost. 

U svom obraćanju okupljenima,  Grumfek o nekakvom spuštanju lopte i mirenja među sukobljenim stranama, nije rekao apsolutno ništa. Čisto politički pragmatički nastup, s porukom između redova – evo kako se lijepo slažemo, nema nikakvih sukoba ni podjela među automobilistima, pa makar oni bili članovi SDP-a.

I na kraju, što smo i mogli očekivati od sastanka, na kome nisu bili nazočni glavni „igrači“ – Vuković, Brozinić, Mrvoš.

 12. 3. 2024.

Uh što volim to "brdo". Najljepša utrka.

12. 3. 2024.

Nebojša Magdić

Nebojša Magdić

 

 

 

 

Komentari  
#21 Dobar, los, zao 2024-03-16 06:38
I Zokijevo vrijeme je navodno proslo....
Citat
#22 NO1. 2024-03-17 10:32
Citat Punto:
Citat ,,,,,,:
Nesuglasice između Zlatka i Banane će se riješiti na zadovoljstvo cijele partije. Puno godina su oni bili zajedno kuvani i pečeni, prolazili kroz svakakva govna da bi ih sad jedna nesuglasica oko auto kluba razdvojila. Ipak su tu godine i godine prijateljstva u pitanju.


U pravu si. Vidim ih na slici kako zajedno dijele cvijece za Dan zena. Valjda je Banana dobio packu od Grumfa pa mora igrati po pravilima.
Zalosno je da kao iskusni političar ne shvaca da je njegovo vrijeme proslo. On je aut. Ko Modric koji je bila nasa ikona i nije shvatio da mu je vrijeme iscurilo pa u Realu sjedi na klupi, tako i Banana ne moze sebi priznati da je on politicki AORIST. Sto to ne moze shvatiti je zalosno.



Citat Dobar, los, zao:
I Zokijevo vrijeme je navodno proslo....



I trebaju se povuci na vrijeme a ne ovakvim postupcima stvarati raskol u homogenom kolektivu kao sto je AK Klek.
Decki na celu s Zutijom rade vrijedno i priznati su kao klub u Hrvatskoj.Oni su prosle godine odradili tri utrke. Memorijal I. Kisasondi i kronometar a pruzili su svu tehnicku pomoc i za brdsku utrku koju su organizirali Vrbovstani. Bez njih oni to ne bi mogli učiniti.
Treba znati kad ti je vrijeme da se povuces. A to neki izgleda ne znaju.
Citat
#23 Dobar, los, zao 2024-03-17 12:22
Svi znaju sve. Nema predaje.
Pijam ja vas kad je vase vrijeme i kako se to mjeri.
O ovim prdonjama ceta jos cuti. A sad, ajmo sedlat konje!
Citat
#24 Chelsea 2024-03-18 09:19
Thanks for sharing your thoughts about Ogulin u srcu.

Regards

Have a look at my web page :: x: https://battlefrost0.bravejournal.net/paper-io-2-unleash-your-competitive-spirit-in-the-digital-world
Citat
#25 Ogulinac guugla 2024-03-21 19:16
Jesi siguran da rade po pravilima sa zutijom... Bojan je bio predsjednik samo da se zavuce u HAKS i sad bere dnevnice kad su bili izbori opet se muljalo i Pero Sajn je bio predcednik samo na papiru a radilo se kako Bojan rece .. dok su drugi delali i kopali Pero nije mogao ni papire Doc potpisati on na moru uziva ... E onda je opet neko morao Doc sljedeći mandat precjedavajuci pa je većina mislila glasat za ingeca ali jbg eto sranja on je HDZ i nemoze nikako bit predcednik... Tu je uskočio zutija kažem opet na papiru jer je svaka bojanova zadnja ... Ali ajd zutija je bar nešto iskoristio kao predcednik pa je svojima omogućio neki posao u gradu Ogulinu a oni ga sad sramote .. zivili vi meni... Ustvari kad malo sagledam ovi poput plesete i jos nekih su se spasili sta si otisli od muljaze
Citat
#26 Marko 2024-03-21 19:57
A zac je predcednik moral kupit hondu od slikara iz vucici...hmmm Ustvari ni on kupil nego klub pa sad navlaci dicicu da vozu na bazi tako da celo leto se oduzuju i moraju krampat po stazi ...
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi