LUKA - EURO 2018.

Nervoza polako počinje. Prvenstvo je sve bliže. Od 12. do 28. siječnja, Euro 2018. biti će u žiži našeg zanimanja. Što zbog rukometa, a još više zbog našeg Luke, nedvojbeno najvećeg osvježenja minule godine. Sjajan igrač za velike dosege.

Europski prvak i osvajač SEHA Gazprom lige s Vardarom. Na za nas nesretnom prvenstvu u Francuskoj, Luka je bio čovjek s ključnom rolom u igri Hrvatske reprezentacije. Bilo ga je svuda. Razigravao, dodavao, zabijao, radio je sve tako da je Saračević kao kamentator u jednom trenutku oduševljen Lukinom igrom uzviknuo: „Nakon ovakve igre sada samo očekujemo da će Luka voziti i autobus u hotel“.

A Luka je pravi sportski fenomen. Sa osam godina počeo je s nogometom. Jednom su pobijedili kadete Dinama a Luka je zabio četiri gola. Dolazi poziv iz Dinama ali sa 14 godina, ni on ni roditelji nisu bili spremni za tako nešto. Karlovac je bio bliže pa je otišao tamo s 14 godina. Bilo je to vrijeme kada je Karlovac igrao u Prvoj HNL-i ali sve se brzo raspalo a Luka se vratio u Ogulin. Tata Dražen uz Miru Kojčina ugurao ga je u rukomet. I tada je sve krenulo. Najprije županijska rukometna liga, onda iz Ogulina odlazi u Senj gdje ga je trenirao brat Ivana Čupića, Nikola. Poslije odlazi u Karlovac. Najbolji je igrač i strijelac Prve rukometne lige. Na ljetnom turniru u malon nogometu igra i Luka. I tu je najbolji strijelac i igrač. Pobjeđuju legendarni Nacional s Caparom i braćom Morina 4:3. Luka im zabija dva gola. Zagreb mu je blizu a Luka je svima bio pod nosom. No ne vide ga. Ali ga zato dobro vidi stari lisac Lino Červer i dovodi ga u Skoplje, u Metalurg. U početku je bilo sve sjajno. Velikoj Barceloni je sa 18 godina zabio sedam golova. Postaje ljubimac publike u Skoplju. A onda su nastali problemi. Podjele u momčadi, nezdrava atmosfera i plaće koje su kasnile po par mjeseci. Luka odluči otići ali u Metalurgu mu ne daju ispisnicu. Natezanje traje 6-7 mjeseci. Po dobivanji ispisnice zovu ga u Njemačku, u  HSV, pa u Zagreb da bi se konačno za samo deset minuta dogovorio s Vardarom. Tamo je sa svjetskom rukometnom elitom Luka još napredovao. Igrao je izvrsno, postigao najljepši gol Lige prvaka, po nekim anketama proglašen je najboljim igračem 2017. godine. I u EUROPEN HANDBALL  FEDERATION ima velike šanse da i tu bude proglašen najboljim.

A nama je važnije da Luka bude najbolji na predstojećem prvenstvu. Poznavajući ga vjerujem da će dati sve od sebe. Jer on je od onih sportaša s velikim srcem koji se nikada ne predaju. Konkurencija na ovom prvenstvu je strašna. Nema izrazitog favorita, svatko može pobijediti svakoga a ako Hrvatska bude u svom elementu, doći će i ta dugo očekivana medalja u reprezentativnu riznicu.

 

 

Malo okrenite mobitel

Najveće osvježenje hrvatskog rukometa

"Mrvica" ga napeljal na rukomet

 

  

Doma je najlipše

Malo nogometa u Karlovcu. I opet najbolji.

 

Ajmo Luka po to zlato.

 

3. 1. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#1 Đebedaja 2018-01-03 17:37
Dal Klica igra u Vardaru ili Kilcu ove god? Bile su neke najave prelaska. Dal ki zna?
Znam da to svi znadu, al takav sam ja. Malo van događanja?
Citat
#2 PAN 2018-01-03 20:03
Luka Cindrić nakon što je s Vardarom osvojio Ligu prvaka ostvario je transfer karijere. Hrvatski reprezentativac potpisao je trogodišnji ugovor s poljskim Kielceom.

Cindrić će u Kielce doći u ljeto 2018. godine, kada mu istekne ugovor s Vardarom.
Citat
#3 Srednji vanjski 2018-01-04 11:21
Bojim se da mu Lino neće dati dovoljno prostora obzirom da u Metalurgu nisu na kraju imali dobar odnos.Ako trener ubacuje igrača u igru po nekoliko minuta i brzo ga mijenja onda mu poremeti ritam a igrač i psihološki pada. Ipak se nadam da da se to neće dogoditi i da će prevladati interes repke. Jer Lino vrlo dobro zna koliko mu Klica vrijedi.
Citat
#4 Dr.Irčanin 2018-01-04 15:10
Nije Luka Ivano. Bar ne još.

Svoj nek bude, Ako srce da, ne može faliti.
Citat
#5 racionalist 2018-01-05 00:21
kruha i igara , koliko je ogulinaca u mogucnosti otici do splita i gledati u zivo ogulinskog rukometasa , pa 90 % ogulinaca nema za natociti benzina do splita i platiti cestarinu.
Citat
#6 Srednji vanjski 2018-01-05 10:14
Moj doktore, Ivano je izvanzermaljac u rukometu. Teško da će ga itko ikada stići ali Luka je dosta pobrao od njega i prednost mu je beskompromisnost i srce. Svakako je zavrijedio da preuzme njegovu ulogu. Do sada je odigrao briljantnih partija gdje je stao uz bok Ivanu ali samo treba zadržati kontinuitet. I još jedna karakteristika.Kod Luke nema predaje.
Citat
#7 Đebedaja 2018-01-05 15:14
Klica je prirodan dečko. I kad se upalu svjetla pozornice on je čvrsto na zemlji. Iako praktički ima rukometni svijet pod nogama on je još uvik prizeman, tega vem nima baš puno u sportu, biznisu, životu općenito. Čestitke familij, jel karakter se ne rađa, on se izgrađuje
Citat
#8 Kristian 2018-05-21 05:34
I have checked your page and i have found some duplicate content, that's why you don't rank high in google, but there is a tool that can help
you to create 100% unique articles, search for; SSundee
advices unlimited content for your blog

My web page :: NereidaBold: https://DominikSick.wix.com
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi