LEGLA NA RAČUN LOVA OD „BJELINA“. OGULINCI BI REKLI - BOG IH BLAGOSLOVIL

Nakon što je Gradsko vijeće na svojoj sjednici jednoglasno prihvatilo ponudu trgovačkog društva BJELIN d.o.o. za kupnju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Ogulin, 21. prosinca prošle godine to je i s službeno „amenovano“. U nazočnosti predstavnika Grada i tvrtke Bjelin, ugovor o kupnji 22 hektara zemljišta u našoj Poduzetničkoj zoni, potpisali su gradonačelnik Domitrović i član Uprave „Pervanova“ za Hrvatsku, Stjepan Vojinć.

Temeljem tog ugovora na račun Grada „sjelo“ je jučer nešto love. Nešto manje od 14 milijuna kuna. Naime, Bjelin je uplatio  iznos za otkup 22 hektara, odnosno 220.000 metara kvadratnih, zemljišta u našoj Poduzetničkoj zoni. Na stranici Grada, koja konačno počinje pratiti aktivnosti vodstva, što joj je i svrha, objavljeno je i malo pojašnjenje, obzirom da mnogi građani nisu upoznati na koji način funkcionirju ugovorni odnosi u Zoni:

„Zemljište je otkupljeno po cijeni od 8 eura po kvadratu, a nakon što tvrtka zaposli 50 djelatnika,  Grad će investitoru vratiti 7 eura po metru kvadratnom kupljenog zemljišta, što znači da za svakog investitora koji ulaže u Poduzetničku zonu Ogulin, a ujedno zaposli 50 djelatnika, cijena zemljišta iznosi 1 euro po metru kvadratnom. Ovo je jedna od gradskih mjera za poticanje investicija i stvaranje radnih mjesta u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Grad će na posebnom računu oročiti 11,7 milijuna kuna dok se ne steknu uvjeti za povrat sredstava tvrtki BJELIN. Ostatak iznosa koji će zadržati biti će namjenski utrošen u dovršetak infrastrukture u Poduzetničkoj zoni“.

I da dodam, da u Bjelinu namjeravaju dokupiti još 130 tisuća kvadrata zemljišta, što dovoljno govori o njihovim najozbiljnijim  planovima u našem gradu. Finalizacijom komplektnog projekta, koji će se provoditi etapno, Ogulin bi praktički bio grad bez nezaposlenih. Prva zapošljavanja trebala bi početi  krajem ove godine.

U svemu je eto ipak, najviše potrebno imati malo sreće. I to da nam se dogodi Bjelin. Kao što nam se i dogodio.

 

9. 1. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#11 Pera 2018-01-19 20:53
Gdje su veliki informaticari Belina i Juko, vodili bi grad a ne znaju dalje od sapuna napravit. Sve mi se više sviđa taj Željo, imponzanto je gdje je samo našao takve budale koje misle da su nešto, gdje ke sad ona kreštava zamjnenica i mucavi zamjenik???
Citat
#12 istina 2018-01-22 13:06
Poštovani dr. sci.
Nemam ništa dodati onom što sam napisao.
Pročitati Vukeljin komantar na njegovom faceu pa tamo pojasniti kako funcionira ponuda i potražnja u EU.

p.s.
Pitanje jest- Tko je do sada vodio Grad (veliko slovo jer Grad je institucija), i kamo ga je doveo?
Citat
#13 Pera 2018-01-22 20:50
Na fejsu nece nitko jer treba stati iza baljezganja
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi