VLADA - KOJA VLADA ?

Nacija je u transu. U navijačkom zanosu. Nacija grozničavo očekuje konačno sklapanje braka između supružnika koji se nikada nisu, a nikada ni neće voljeti.

A očajniči žele stupiti u svetu vezu. Jebeš ljubav, od interesa se živi. A interesa, ko u priči. HDZ i HNS slažu nam priču za koju smo vjerovali da nikada neće biti ispričana. A u zemlji bajki, sve je moguće. Čudnovati i neprirodan brak, ugovarao je Plenki. S drugim ženikom. Vrdoljakom. A i Vesnica je držala lojtre. Većina njihovih o tome nije imala pojma. Uostalom i da je znala, tko njih pita. Ovi iz HNS-a, stranke koja ima podršku od briljantnih 2,5 posto birača a ipak neprirodno cijelu hrpu mandata u Saboru, godinama su se pokazivali kao mudre udavače. Bez ikakve dote, sklapali su briljantne koalicije, zahvaljujući kojima su zasjedali na najvažnija mjesta na svim državnim jaslama. Iskusni kakvi već jesu, zabacili su lijepo uže za šlepanje na kuku SDP-a, i godinama tako prikopčani, jezdili političkom scenom. I naravno, to debelo naplaćivali. A kada je SDP onemoćao, smislili su novu taktiku. HNS je, kako reče u emisiji „Otvoreno“ Kojić (ne onaj koji kara Sevku već moj prijatelj Slavko), poput imele. Imela vam je, reči ću odmah da ne morate surfati, ljekovita poluparazit biljka koja živi na drugim stablima a ima mogućnost fotosinteze i sama si stvara klorofil. E sada kada je SDP-ovo stablo onemoćalo i osušilo se, HNS-ovci su se jednostavno preselili na HDZ-ovo, puno životnih sokova. I žive dalje ko bubreg u loju. Funkcije će si dogovorno podijeliti a što su time zajebali one koji su, ili jednima ili drugima dali glasove, to je tako malo bitno. U zemlji, u blizini „brdovitog Balkana“, sve je moguće. Pa i ovakvi nakaradni brakovi. Navratite Hrvatice i Hrvati i građani Hrvatske, u svatove. Svi ste pozvani.

12. 6. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#11 Bob 2017-06-13 19:11
HDZ i HNS se razlikuju idoliški. Postoje razlike u njihovom svjetonazoru ali za nas je to tako malo važno. Za nas je važna politička stabilnost a time i gospodarska. I zato ti taj brak mogao proći. HDZ i Most su idološki blizu pa ni u dva navrata nisu uspjeli učiniti ništa.
Citat
#12 TV 2017-06-14 10:30
Gledam sinoć na TV. Koalicija HDZ i HNS već četvrtu godinu uspješno djeluje u Murskom Središu. Dogovaraju se oko zajedničkih poslova u gradu. Od uređenja ulica, zagrada,parkova pa do gospodarskih projekata. U čemu je stvar. Naravno u ljudima koji su interes grada stavili iznad svojih osobnih interesa a ideologiju izbaci iz međusobnih komunikacija. Dakle radi se isključivo o ljudima tako da dva oprećna svjetonazora djeluju sinergijski u interesu građana.
Ne pobijam ovima navode iz Nešinog argumentiranog posta samo želim reći da se može ako postoji volja i zajednički interes.
Citat
#13 insider 2017-06-14 13:57
Citat Nešo Magdić:
Nacija je u transu. U navijačkom zanosu. Nacija grozničavo očekuje konačno sklapanje braka između supružnika koji se nikada nisu, a nikada ni neće voljeti.


Da bi se nekog voljelo prvo ga se treba "postivati". Kod te emocije se svaka daljnja diskusija lomi.U ovoj debilani od drzave nitko nikog i nista vise ne poštiva. Osim vlastitog novčanika.
Citat
#14 insider 2017-06-14 14:08
Citat TV:
Gledam sinoć na TV. Koalicija HDZ i HNS već četvrtu godinu uspješno djeluje u Murskom Središu. ...

To se dogadja kada razina svijesti pojedinca preskoci "rubikon" stada. Pa kada pojedinci shvate da nije apsulutna istina ( i ne moze biti istina ) da se samo sa pozicija vlasti ima pravo i moze nesto pozitivno uciniti za siru drustvenu zajednicu. Al ( barem do sada) oni koji s bili na vlasti sebe su dozivljavali kao "svetog grala" gdje je nihova trenutna pozicija valjda bila garant i njihovo prirodno pravo raditi po svojemu u nekoj , (samo njima znanoj) njihovoj iracionalnoj apsolutnoj bezgrijesnosti.
Citat
#15 BBB 2017-06-15 00:08
Komunizam je ubio antifašizam bankrotom Jugoslavije.
I tada su ljudima dali pasoše da odlaze na bauštelu.
Smanjio se broj nezaposlenih ali nestala je kupovna moć.
Ista prića i sada!
Otjerali ljude i konzum propada!
Ništa niste naučili zločesti komunisti.
Da je antifašist Andrija Hebrang živ opet bi ga komunisti od jadi ubili!
Citat
#16 BBB 2017-06-15 00:22
Nije Saucha samo tako dao glas Haag De Zelju, a niti je Vrdoljak dao ostavku a da nije ucjenjen od kriminalnih komunista iz Haag De Zelja!
Zna se!
Samo Narod nema pojma da se ovdje radi o trgovanju utjecajem.
Naše je Državno Odvjetništvo toliko jadno da Državni Odvjetnik mora osobno prositi u Vladi za više novaca.
Tobože za istražne radove oko Agrokora ali te račune mi građani nikada nečemo vidjeti!
Bojim se da su ti naši novci otišli za spriječavnje istrage i samo jadan Marić sam optužuje Gazdu za lopovluk dok drugi puštaju korumpirane institucije da rade svoj posao!
A taj posao je stvaranje kaos!
Citat
#17 OG-ZG 2017-06-15 13:41
Ma bravo. Izvrstan post. Tako reagira većina hrvatskih građana. BRAVO.
Citat
#18 . 2017-08-21 19:19
Izvrstan Nešin post i izvrstan komentar koji je dao Insider. Kada bi i drugi komentari bili kao njegovi onda bi blog imao pravu svrhu.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi