"ZAŽELI - PROGRAM ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA"

Regionalni i Područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb, partneri su u projektu „Zaželi“. To je program za zapošljavanje žena.

Cilj je zaposliti nezaposlene žene, između ostalog, one starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žene koje imaju najviše završenu srednju školu i druge nezaposlene žene koje teško pronalaze radno mjesto. Kroz radni odnos, one će pružati pomoć starijim osobama i svaka će zaposlena žena skrbiti za četvero starijih osoba u periodu u trajanju do najviše 2 godine. Ujedno, u tom periodu svaka zaposlena žena imat će mogućnost usavršavanja i edukacije.

I Općina Josipdol uključila se u taj projekt. Tako je danas u nazočnosti zastupnika u Hrvatskom saboru Tomislava Lipošćaka,  zamjenice župana Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar i načelnika Općine Josipdol Zlatka Mihaljevića, predstavljen projekt  „Zaželi",  kojim će na području Josipdola biti zaposleno 17 žena koje će na terenu brinuti o 77 korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba. Projekt je vrijedan preko 3 milijuna kuna, a provodit će se dvije godine. Sredstva za provođenje projekata osiguralo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a bit će financiran sredstvima iz EU socijalnog fonda. Ovaj će projekt biti od iznimnog značaja za Josipdol obzirom na broj nezaposlenih žena kao i udio starijeg stanovništva kojem je potreban ovakav oblik pomoći.

 

13. 11. 2018.

Nebojša Magdić