OŠTEĆENA BISTA dr. FRANJE TUĐMANA. SERIJA SE NASTAVLJA. N A POTEZU LIPOŠĆAK.

Prateći zbivanja i komentare oko oštećenja biste dr. Franje Tuđmana“, na kraju posta sam pomalo  naivno napisao:

„Hoće li naši, ogulinski  politički čelnici, suspregnuti svoj ego i krenuti konačno zajednički raditi za svoj grad ili će jedan drugoga hvatati na krivom koraku. To oni sami trebaju riješiti, jer to je, lokalni, krucijalni problem“.

E baš sam ispao Hlebinac, očekujući „mir u kući“. Vrlo brzo vidjelo se da od suradnje, stranačkog uvažavanja i zajedničke borbe kada su interesi grada u pitanju, niti je bilo, niti će biti išta. Ostao je samo prostor međusobnog dijeljenja lekcija. Na gradonačelnikov pomalo nespretan „uradak“, odgovorio je prozvani Tomislav Lipošćak, dodavši pri tome i svoj komentar na članak u Pupijevom manjinskom tjedniku Novosti. Sve to objavljeno je na portalu Ogulin.eu:

„U svojem priopćenju predsjednik ogulinskog SDP-a Domitrović predbacuje Vam da ste u “Tuđmanovo vrijeme” imali 7, a kad je završilo da ste imali 13 godina i da niste svjedok tog vremena i ne možete o tome govoriti.

 

Nije ovo prvi put da Domitrović pribjegava ovakvoj retorici. Vidjeli smo i na sjednicama Gradskog vijeća da vrlo često, kad ostane bez argumenata i kad nije u pravu, pribjegava vrijeđanju, manipulacijama i pokušaju omalovažavanja. Prozivao je druge vijećnike infantilnima, docirao i sl. Ova priča s brojenjem godina nije ništa novo i odraz je isključivo nedostatka osobne i političke kulture. Ne želim se uvlačiti u tu spiralu uvreda i omalovažavanja jer su tu naši politički suparnici ipak puno iskusniji i jači. Žalosna je samo poruka koju SDP-ov Domitrović šalje mladima. Očito sebe smatra jedinim relevantnim za govoriti o temama politike, Domovinskog rata, poduzetništva i svega ostalog. To je jedna velika pljuska svim mladima našeg grada kojima se na ovaj način poručuje – niste bitni!

 

Ponovno se “potegnula” i priča oko izjednačavanja Tuđmana s Pavelićem i Titom. Predbacuje Vam se da se okrenete budućnosti, da se ne vraćate u povijest.

 

Razmislite dobro tko potencira upravo ovakve teme. Kao što sam i u priopćenju nakon rušenja biste rekao, ovakvi događaji rezultat su učestalog iskrivljavanja suvremene povijesti i neutemeljene retorike pojedinih aktera. Što se tiče priče oko izjednačavanja Tuđmana s Titom i Pavelićem, ne želim biti subjektivan – poručujem da preslušate zapis sjednice Gradskog vijeća i sami donesete svoj stav. Okretanju prema budućnosti i ne vraćanju u povijest ponajviše doprinosi Domitrović kada u Zagrebu javno prenosi “drugarske pozdrave iz Ogulina”.

 

Samostalni srpski tjednik Novosti optužuje županijski HDZ za “naricanje i beskonačna priopćenja i poslovičnu patetiku”. Kako to komentirate?

 

Vidljivo je iz medijskih istupa i učestalih napada da je ogulinski SDP već duboko u kampanji. I u Novostima se navodi da ih podržava ogulinski SDSS – što je i vidljivo u radu Gradskog vijeća i sastavu odbora. Tako da je ovaj članak u Novostima samo logični slijed događaja. Očekujemo sve više ovakvih tekstova i javnih istupa jer je nervoza očito sve veća.

 

Na društvenim mrežama zapažen je ostao tekst na stranici “Volim grad pod Klekom” u kojem se Domitrovića proziva za (ne)sudjelovanje u Domovinskom ratu, uhljebljivanje u gradskim poduzećima i sl.

 

Počitao sam tekst ekipe koja stoji iza imena “Volim grad pod Klekom”. Ne želim ga komentirati niti se uvlačiti u spiralu takve retorike. Nažalost, bilo je za očekivati da korištenje napadačke retorike kojoj Domitrović često pribjegava, za rezultat ima odgovor istom mjerom.

Ponovit ću i ono što sam rekao nakon pobjede na parlamentarnim izborima – ulazeći u spiralu manipulacija, napada i sličnih stvari  ne možemo učiniti ništa pozitivno. Oštra politička utakmica – DA, ali uz argumente i konkretne prijedloge. Možda ovakav pristup politici kratkoročno ne nosi rezultate, ali dugoročno – druge alternative nema“!

Ogulin.eu

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Evo još jednog dijela lokalnog sitcoma. Čekamo slijedeći nastavak. Nadam se da pera brusi ekipa Volim grad pod Klekom. Dosta nam je te korone i depresije. Dajte nam malo zabave. Narod to traži. I ako od toga neće imati koristi.

 

22. 10. 2020.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#1 Black Jack 2020-10-23 02:22
Što je Lipoščak mi još ne znamo ali bi bilo dobro da nam da poviest svoji rođaka da možemo presuditi je li instaliran ili stvarno hrvat!

Ali mogu oni pričati što kod hoće jer su svi su oni slika ovag izdrkanog naroda!
A to je jest korupirana govna!
Da je je ovo društvu zdravo onda bi zatražili na demonstracijii ostavsku svih koji posječuju klubove poput Slovenske br,9!
A takvih klubova ima na stotine!
Pravi Hrvati su očito u hudinim jamama a ostalo je samo titino pionirsko smeće !
Citat
#2 Black Jack 2020-10-23 02:27
Ovaj Lipoščak mi stvrano nije jasan!
Malo više o njemu bi možda bilo dobro!
Volim Grad pod klekom su partizansko udbaška ....... i nije mi jasno što Lipoščak ta govna javno ne osuđuje!
Citat
#3 EU legislativa 2020-10-23 19:01
Posto se vecina medija i portala bave glupostima poput ove,tko je srusio spomenik zacetniku i duhovnom vodji korupcije u RH,odnosno cija je majka bila vojna lekarka ili gdje si ti bijo 1941/1991 itd.

Odlucio sam s Vama podjeliti nesto sto bi Vam trebalo najvise koristiti i cime bi se trebali pozabaviti u 2021 godini.

https://ec.europa.eu/anti-fraud/olaf-and-you/report-fraud_hr



Na ovoj ćete stranici pronaći sve potrebne informacije i obrasce za prijavu prijevare OLAF-u.

Što je prijevara?

Prijevara je namjeran čin obmane radi osobne koristi ili nanošenja štete drugome. (Više u članku 1. Konvencije o zaštiti financijskih interesa Europskih zajednica, 1995.)

Nepravilnost je čin koji nije u skladu s pravilima EU-a te može negativno utjecati na njegove financijske interese, ili je posljedica nenamjernih pogrešaka korisnika sredstava odnosno tijela nadležnih za isplatu sredstava. Ako je nepravilnost počinjena namjerno, smatra se prijevarom. (Više u članku 1. Uredbe Vijeća 2988/95)

OLAF može istraživati:

navodne prijevare ili druge ozbiljne nepravilnosti koje mogu negativno utjecati na javna sredstva EU-a;

prihode i rashode EU-a ili imovinu institucija EU-a;
navodnu tešku povredu dužnosti članova ili osoblja institucija i tijela EU-a.

OLAF ne može istraživati:

navodne prijevare koje nemaju financijski utjecaj na javna sredstva EU-a. Molimo da takve slučajeve prijavite državnoj policiji;

navodnu korupciju koja ne uključuje članove ili osoblje institucija i tijela EU-a. Molimo da takve slučajeve prijavite državnoj policiji;
navodnu neovlaštenu upotrebu logotipa EU-a ili imena institucija EU-a.

Kako prijaviti prijevaru OLAF-u

Možete nam se obratiti anonimno. Nema nikakvih formalnosti – dovoljno je dati što točnije i podrobnije informacije te priložiti dokumentaciju ako je dostupna. S OLAF-om možete komunicirati na bilo kojem od 24 službena jezika EU-a.

Prijavljivanje prijevare za zaposlenike institucija EU-a

Ako ste zaposlenik bilo koje od institucija EU-a, dužni ste prijaviti moguće slučajeve prijevare, korupcije i drugih nezakonitih aktivnosti ili neprofesionalnog ponašanja koji mogu značiti ozbiljno nepoštivanje obveza zaposlenika institucija EU-a.

O svojim sumnjama možete obavijestiti člana uprave svoje institucije ili OLAF. Ako želite izravno obavijestiti OLAF, molimo da nam pošaljete poruku elektroničkom poštom.

mailto:

Srdacan pozdrav!
Citat
#4 Bixby 2020-10-23 21:42
Naporan si brate ko proljev više, aj sidi tamo u šumama i čkomi. Pusti Ogulin da diše i živi
Citat
#5 NO1 2020-10-24 11:28
Dakle ovaj frustrirani lik koji se potpisuje sa EU vise nije za prozvakati. Post o jednome on o necem desetome.
Dobro EU. Da ti bude lakse. Priznajemo da si vrhunski intelektualac / vjerovatno dr. prof. sic ect / a da smo mi neinformirane budale koje ces ti prosvjetliti.Ali daj brate skrati te copy paste mudrolije. Ispadaš budala i to vrhunska. :sad:
Citat
#6 EU legislativa 2020-10-24 15:29
Citat NO1:
Dakle ovaj frustrirani lik koji se potpisuje sa EU vise nije za prozvakati. Post o jednome on o necem desetome.
Dobro EU. Da ti bude lakse. Priznajemo da si vrhunski intelektualac / vjerovatno dr. prof. sic ect / a da smo mi neinformirane budale koje ces ti prosvjetliti.Ali daj brate skrati te copy paste mudrolije. Ispadaš budala i to vrhunska. :sad:


S obzirom koliko si pismen,ne cudi me sto ne razumijes kakve veze imaju Tudjman, Liposcak i HDZ-e sa korupcijom i borbom protiv iste.

Inace su HDZ-ovci,pogotovo desno HDZ krilo,dosta skromni sto se tice pismenosti i inteligencije,naime u tri retka teksta,uspio si ugurati10-tak pravopisnih gresaka,jedna posebno bode u oci,ne pise se vjerovatno vec vjerojtano.

Osnova i pocetak razuma jest logos,logos je rijec,odnosno singularitet sposobnosti shvacanja principa logike.

Tebi se obracam iskljucivo i samo zbog toga,sto mi se cini da si tzv. komentar napisao u "svjesnom" i treznom stanju,inace se rakijasima a koji me i inace obasipaju uvredama i psovkama ne obracam,nebitni ste.

Meni samo jedna stvar nije jasna,zbog cega admin ne brise odvratne komentare,pune mrznje i psovki a puna su mu usta tolerancije i ljubavi.

Tolerancija svima a ne samo njima.
Citat
#7 OG-ZG 2020-10-24 16:42
Boze koji je ovaj EU bolesnik. Ne brisi ga Neso. Ostavi da nas prosvijetli.
Citat
#8 Kisobran 2020-10-24 22:44
Prestanite s nama manipulirati, Tuđman je umro.
Citat
#9 Eddie 2023-06-09 21:59
RubyReddhead https://sexonly.top/get/b393/b393eamziflpwqwzdrh.php
Lolamaze22 https://sexonly.top/get/b908/b908zyizdhdacmcygux.php
hemlockrex https://sexonly.top/get/b530/b530uncjlnirufmklhx.php
Dontplaywithme https://sexonly.top/get/b666/b666tverbwtxpxarcsn.php
MissLylaStarfire https://sexonly.top/get/b870/b870rxouupurmmtalfz.php
Luolin168 https://sexonly.top/get/b543/b543vmcisjjjjaawver.php
chels929 https://sexonly.top/get/b179/b179spstvdgjfxqkuln.php
Avefayye https://sexonly.top/get/b50/b50nytynuwlvsqwpog.php
MassiveJuggs https://sexonly.top/get/b717/b717outazwnjikyzrcg.php
babenyx https://sexonly.top/get/b758/b758zvelvmrqfgkwmnk.php
softcurvvygirl https://sexonly.top/get/b384/b384pnqwqbgfmhsnwic.php
anastasia4all https://sexonly.top/get/b577/b577tgwshqemvyjcxzp.php
babeghostly https://sexonly.top/get/b439/b439lghjcqyodckijqu.php
rainha_kitkat1 https://sexonly.top/get/b897/b897xwrzxphvsgzyqag.php
WakeAndBakeQueen https://sexonly.top/get/b886/b886rfjajovbcbkudti.php
Xxxsexymama22 https://sexonly.top/get/b392/b392smhtjgxbwplrtzp.php
Angeloid https://sexonly.top/get/b77/b77talbpsbzpxhhovv.php
aliceandlogan https://sexonly.top/get/b766/b766ncmmqaqzgojrjen.php
littlejanna873 https://sexonly.top/get/b585/b585ubimzfwnomqfiqf.php
alanahrae https://sexonly.top/get/b636/b636aemqzsauicaunmz.php
Jazzberriie https://sexonly.top/get/b566/b566melbzdtehnvddlh.php
BrunaLopesxx https://sexonly.top/get/b807/b807pyhknwezzecedmb.php
xcherryxcreamx https://sexonly.top/get/b623/b623yolgbkjsrmvbiga.php
SavannahCamden https://sexonly.top/get/b269/b269mzxcucmietbrwkk.php
DevynCole https://sexonly.top/get/b254/b254gofchpglqopdsfs.php
ninavolt https://sexonly.top/get/b817/b817uoqroequefxqobl.php
Pixiemariee https://sexonly.top/get/b78/b78syrpsawbjgfinue.php
VioletSmoak https://sexonly.top/get/b148/b148fgrcpufbuhdmktu.php
GalaxyNeko https://sexonly.top/get/b853/b853rcvlyrnstbaxcqn.php
CarlyEnglish https://sexonly.top/get/b647/b647iqfugdilixgiqaa.php
xkohbunx https://sexonly.top/get/b503/b503eiatepoukcaxiiv.php
Lunitalov3 https://sexonly.top/get/b892/b892cdelvjuhreatfwq.php
IvySpencer https://sexonly.top/get/b384/b384vugzmjncekjjsun.php
thathicouple https://sexonly.top/get/b813/b813auomwmemfxztcug.php
Lupeandmicha https://sexonly.top/get/b815/b815dpdsisygcwpoovo.php
kattleya https://sexonly.top/get/b754/b754dzactavfgmaqdee.php
NikkiHeart420 https://sexonly.top/get/b639/b639zbyhnwtgutvcfdz.php
tinidavis https://sexonly.top/get/b338/b338hewjrcnzbcrfjof.php
LilLeah https://sexonly.top/get/b695/b695pauttvttpplerqp.php
N1CCAT https://sexonly.top/get/b544/b544zrblkorquunnaae.php
merl0tmassacre https://sexonly.top/get/b181/b181adaskkszohswqcv.php
amyling https://sexonly.top/get/b921/b921mrlqkyrqkiyoydc.php
Chryssyvsdream https://sexonly.top/get/b827/b827oseawyqfuzeojnd.php
Gummyghost https://sexonly.top/get/b285/b285joelfxafnjpkebb.php
Yacinav https://sexonly.top/get/b572/b572xhcggdxblnywmpb.php
cumxkittyx https://sexonly.top/get/b746/b746deavpvdijkyxkzy.php
kammy https://sexonly.top/get/b471/b471gduuyyqlwvllqjt.php
KiraLux https://sexonly.top/get/b542/b542ddauneljtjvjuwi.php
DirtyBribe https://sexonly.top/get/b164/b164srdmuvfgwuvpavk.php
GoddesslyBunns https://sexonly.top/get/b460/b460quhbkqzrykbcogh.php
FreakCouple https://sexonly.top/get/b777/b777qjwyzdwqpmppgbt.php
neediestswitch https://sexonly.top/get/b573/b573nnqtqtewteehnpz.php
BridgetteAmesXO https://sexonly.top/get/b205/b205sprdsumumdrebjg.php
Akdrew99 https://sexonly.top/get/b364/b364odrvujgpymjdbyd.php
sweetrollmeg https://sexonly.top/get/b338/b338wstvuwxetjalopy.php
zarianah254 https://sexonly.top/get/b605/b605rozmjdujxzmvdjr.php
Drunkwifesarah https://sexonly.top/get/b915/b915elllpvwklaghjdh.php
denisemilani1 https://sexonly.top/get/b335/b335spsydfkheanohdk.php
AnastasiaGold https://sexonly.top/get/b965/b965cdhkbqzzncmkhnl.php
Ella97 https://sexonly.top/get/b835/b835tfjnszwszznwray.php
lina_diamond69 https://sexonly.top/get/b178/b178zqqyjkgsjbloqdp.php
PhoebeKitty https://sexonly.top/get/b424/b424kvbjzhpqrjvqucs.php
farrahpaws https://sexonly.top/get/b665/b665hfbtssdzrofdtlq.php
shyrasheer https://sexonly.top/get/b359/b359xbotrhyiefzayhu.php
kinky_lotus https://sexonly.top/get/b647/b647dkohxqzwvklsxkh.php
kbaby225 https://sexonly.top/get/b853/b853aealkqbscxydzbg.php
artsygirl99 https://sexonly.top/get/b219/b219uccnfyokjviokly.php
hotcoupleporn https://sexonly.top/get/b33/b33jjifueiapyrfayt.php
pandorasgate https://sexonly.top/get/b867/b867foudndnylzroiow.php
Harddsuck https://sexonly.top/get/b947/b947rantopbsmjpdyyh.php
ellayyo22 https://sexonly.top/get/b775/b775pmupzynnahjdibp.php
Elle0929 https://sexonly.top/get/b875/b875ceccnfsrdbrbtda.php
tais_daeva https://sexonly.top/get/b632/b632uohzpctcjeeaqzx.php
AmberLeo77 https://sexonly.top/get/b478/b478fyxvduslrfkgjhm.php
CaramelBoobBae https://sexonly.top/get/b937/b937nedregijgixztie.php
katietasty https://sexonly.top/get/b733/b733tgmpnsuuzfwljlp.php
Devilwahal0 https://sexonly.top/get/b480/b480zjtsmcbiklvwoeu.php
LewdLolita https://sexonly.top/get/b44/b44krsijpusncwpwil.php
emberlymonroe https://sexonly.top/get/b197/b197mewqreftqusaebn.php
collegecouplepmt https://sexonly.top/get/b941/b941doyoedzmxoczmdt.php
JustiiceStarR https://sexonly.top/get/b98/b98syzwlfuwkslhcqe.php
MysteryMomma https://sexonly.top/get/b432/b432drkiwhanjbpfnla.php
Keely86 https://sexonly.top/get/b648/b648meyabxapusqdkqd.php
KittyCarrera https://sexonly.top/get/b232/b232twlxtaavdcxyuwu.php
LuminousLauren https://sexonly.top/get/b76/b76pocxzxhkelziois.php
yuaariga https://sexonly.top/get/b357/b357yrctsmpixpadblj.php
RoryCakes https://sexonly.top/get/b418/b418iejdphovjhgtspk.php
rinadonko https://sexonly.top/get/b384/b384ojdnwjevyoyevmn.php
ajshhh27 https://sexonly.top/get/b809/b809iwcyfxjyeojdocc.php
JakobBlaze https://sexonly.top/get/b108/b108utdzsrsqxevzrnx.php
AmazinAmandaStar https://sexonly.top/get/b985/b985htiydrgvyyxefku.php
AnyaPurrs https://sexonly.top/get/b367/b367emrdvkolpxkmwox.php
AvaNaveah https://sexonly.top/get/b312/b312ipmqjjfekpitraa.php
Khaleesi420Eats https://sexonly.top/get/b301/b301hbsatiepmectqjf.php
ashleyvelvet333 https://sexonly.top/get/b589/b589fxwbrafngtnwpjp.php
Lily_Brooke https://sexonly.top/get/b803/b803otgomgofayyvwhk.php
allisonkatrina https://sexonly.top/get/b476/b476twglmdjbqfhrrjg.php
kelseymichaels1 https://sexonly.top/get/b635/b635bswdycnhktdlhks.php
27belka https://sexonly.top/get/b184/b184dtxgqavuyybydue.php
Double_Dutch https://sexonly.top/get/b355/b355yiuyztqnzhnewyj.php
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi