"NOVI" MOST DOBIVA IME - MOST 143. BRIGADE

 

Na poziv gradonačelnika Dalibora Domitrovića održana je 8. sjednica Savjeta za branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata koji ima ulogu savjetodavnog tijela gradonačelnika.

Pored većine članova Savjeta na čelu s predsjednikom Milanom Poljakom, sjednici je nazočila i ravnateljica Zavičajnog muzeja Ogulin Ana Krznarić koja se osvrnula na prvu točku dnevnog reda i izradu idejnog rješenja projekta Povijesnog muzeja, na temu Ogulin u ratu kroz povijest, u zgradi na adresi B. Frankopana 9. Gradonačelnik je napomenuo kako već neko vrijeme postoje inicijative i ideje o uređenju i namjeni ove zgrade, a radi se o vrlo zahtjevnom projektu u svakom smislu, posebno financijskom, za koji je potrebno financiranje kroz EU fondove. Svi nazočni jednoglasno su podržali ovu ideju, koja ima dug put do ostvarenja, s namjerom njezine realizacije za sadašnje, a posebno buduće generacije.

 Druga točka dnevnog reda odnosila se na prijedlog general-pukovnika u miru Mate Pađena upućenog gradonačelniku Domitroviću o imenovanju gradskog prostora ili građevinske infrastrukture grada Ogulina po imenu 143. brigade HV koji je, sa zadovoljstvom, podržan od svih prisutnih te je usuglašeno da će most preko rijeke Dobre (ranije plavi most) biti nazvan, zasluženo, po imenu 143. brigade HV. Članovi Savjeta jednoglasno su podržali i ovu točku. Naknadno će se odrediti primjeren datum ovog imenovanja.

Jednoglasno je podržana i treća točka koja se odnosila na izradu murala posvećenoga ogulinskim braniteljima za njihovu hrabrost i požrtvovnost. Oslikao bi se zid u Ulici Augusta Šenoe, uz duž željezničke pruge. U svrhu izrade murala raspisao bi se natječaj za izbor najpovoljnijeg idejnog i vizualnog rješenja.

 U nastavku sjednice, pored ostalih tema koje se odnose na braniteljsku tematiku, član Savjeta, predsjednik Udruge branitelja i veterana voda vojne policije pri 143. brigadi HV Ogulin Mate Gerić iznesao je namjeru paljenja baklji na Jezeru Sabljaci i nastavku jedinstvenog obilježavanja Dana državnosti u našem gradu što je također podržano od svih prisutnih članova Savjeta.

13. 2. 204.

Grad Ogulin

Komentari  
#11 Željo 2024-02-15 14:46
Citat Stari_Pionir:
Citat Zg- Og:
Citat Stari_Pionir:
Cemol konacno pocet nosit stafetu velikom vodji plen ki munu, pa da konacno zatvorimo krug i vrnemo se na pocetak price.


Dobro covjece, ako ne mozes nista pametno reci o temi, onda ne lupetaj glupost. Jebo te plen ki mun,
, Guunf mun i ostali munovi. Takvi kao ti sjebu svaki post.


Jake su vam teme u tri.p.m.


Ovdje se inace skuplja trust ogulinskih mozgova sa tobom na celu,da vam se svima zbroji IQ nebi dobacili do 100.


Kako si tako bistar zaboravio sebe ubrojiti? Razumijem,vjerojatno si neubrojiv.
Citat
#12 Zolja 2024-02-16 11:11
U tom Savjetu za branitelje stalno sve isti ljudi na celu s Poljakom. Poltroni a sta drugo. Pravi decki su se povukli i nema ih nigdje. A sta su ovi napravili za branitelje osim da im vladajući i oni prije i ovi sada, daju mrvice jednom godisnje da bi organizirali turnir u beli i kupili gajbu piva.
Zalosno je to za gledati.
Citat
#13 Osa 2024-02-16 17:07
Zoljo pizdo!

Pogledaj malo bolje sliku a nemoj ljude vredat! Najlakse je spavat doma i srat po drugima!
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi