REKONTRA GRUMFEKA "KODOS"-u.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Domitrović govoreći o županijskom odlagalištu Babina Gora, izjavio da ono nema građevinske dozvole i da se neće biti dovršeno ni za 10 godina. Na to su demantijem reagirali iz  tvrtke KODOS, koja upravlja Centrom u izgradnji, tvrdeći da Domitrović iznosi neistine. A ja sam dopisao: 

 

"Iz KODOS-a su, da upotrijebim kartaški termin, na njegovu izjavu reagirali kontrom, a mi očekujmo od Grumfeka rekontru. Valjda na ovu temu, kao pravi političar, ima nekog skrivenog asa u rukavu. Živi bili pa vidjeli".

 https://www.ogulinusrcu.com/1876-malo-o-grumfeku-i-babinoj-gori-tko-to-laze-tko-istinu-zbori#comments

 

I moj si je dragi Grumfek dao truda, izvukao svog asa i  KODEKS-u "uvalio" rekontru. Ogportalu je dostavio svoj demanti:

“vezano za projekt izgradnje CGO Babina Gora i demanti tvrtke KODOS, kojom upravlja direktorica Marija Tufeković, a kojim su namjeravali opovrgnuti moje izjave izrečene na sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, niže dostavljam reakciju, jer je očito da istinu treba ponavljati.

Na predmetnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina iznio sam dvije tvrdnje koje je KODOS pokušao demantirati i to da ne postoji građevinska dozvola za CGO Babina Gora te da iz iskustva znam da ovako veliki projekti traju otprilike 10 godina.

 

U svom demantiju iz KODOS-a navode da su ishođene tri od šest građevinskih dozvola, čime su potvrdili da nemaju sve potrebne građevinske dozvole.

Nadalje, iz dostupnih podataka s internet stranice KODOS-a cgoka.hr može se saznati da su ishođene dozvole za internu pristupnu prometnicu, trafostanicu i plohu za odlaganje inertnog i neopasnog otpada, čime su sami ponovno potvrdili da nisu ishođene sve građevinske dozvole.

Nadalje, na gradilišnoj ploči istaknutoj na gradilištu CGO Babina Gora (priložene fotografije) je vidljivo da dio građevinskih dozvola nema klasu i urudžbeni broj, što znači da nisu izdane. Poglavito se to odnosi na najbitnije faze 4, 5 i 6 koje se odnose na samo postrojenje, pripadajuće objekte i opremu.

Iz svega navedenog je jasno da ničime nisam doveo javnost u „zabludu“, već sam iznio istinu.

Tvrtka KODOS, koja vodi projekt izgradnje CGO, osnovana je 2008. godine, te od tada traju aktivnosti vezane za projekt. Danas, nakon 16 godina, centar još uvijek nema potrebne dozvole za gradnju. Prema tome, može li se reći, kako navode u KODOS-u, da „radovi napreduju u skladu s terminskim planovima“? Naravno da ne može, radovi ne napreduju u skladu s terminskim planovima, nego kasne najmanje 10 godina – neki centri funkcioniraju već 7 godina.

 

Treba još spomenuti da je dana 17. travnja 2019. godine potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih europskih sredstava za projekt CGO Babina Gora vrijedan 195.672.384,43 eura. Bespovratna sredstva su trebala biti iskorištena do 31.12.2023. godine, međutim nisu, što je vidljivo iz financijskog plana za 2024. godinu, koji je predstavljen na 38. Skupštini društva održanoj 7. prosinca 2023. godine. Postavlja se pitanje: otkud će biti namiren manjak uzrokovan činjenicom da su europska sredstva ostala neiskorištena te su propala? Naravno, iz džepova naših građana.

Na kraju treba naglasiti da sam, kao član skupštine tvrtke KODOS, a tu funkciju obnašam već gotovo sedam godina, sve odluke koje donosi skupština podržao, s ciljem da maksimalno olakšam rad KODOS-a i provedbu projekta izgradnje CGO Babina Gora. Kao čelnik JLS sam bez pogovora i prigovora osigurao sva sredstva potrebna za funkcioniranje tvrtke KODOS, te ničime nisam kočio ili otežavao provedbu projekta izgradnje CGO Babina Gora. Tvrtku KODOS i CGO Babina Gora ne bih niti spominjao na sjednici Gradskog vijeća, da nisam konstanto izložen kritikama opozicije, vezanima uz funkcioniranje sustava za zbrinjavanje otpada.”

S poštovanjem,
gradonačelnik Ogulina
Dalibor Domitrović

--------------------------------

 

Nebojša Magdić

19. 3. 2024.

Komentari  
#11 Rusi u naletu 2024-03-20 18:34
Centar za gospodarenje otpadom Babina gora pompozno jer najavljen 2006 godine, danas je 20.03.2024. dakle proslo je 18. godina i kaj vam sad tu ni jasno, dakle proslo je 18 godina a jos nisu skupili sve dozvole, koji je vam kurac da napadate grunfa zato kaj je rekal da ovakvi projekti traju oko desetak godina, kaj vam tu ni jasno i kaj je on to krivo rekal, hej 18 godina od pocetka a oni nimaju sve dozvole.?????
Citat
#12 ime 2024-03-21 09:06
Citat Oprez radijacija:
Marijo Š., kojeg je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) tertio za krivotvorenje bankarske garancije prilikom prijave za sredstva iz EU fondova, priznao je krivnju i nagodio se s EPPO-om. Temeljem priznanja na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen je uvjetno na godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine.

Eto, dovoljno je samo uguglati bilo koji hdz projekt i ovo ce biti razultat.

I to samo zbog toga sto je ukradeno iz EU fondova pa je EPPO reagirao, ono sto se ukralo iz drzavnog proracuna nikada se nije procesuiralo jer je to drzavni odnosno kako kaze plenkovic hdz novac, no medjutim ipak ima svjetla na kraju tunela u buducnosti ce kradje bande lopovske procesuirat iban turudic buahahahahhahahahhahaha

bez komentara
Citat
#13 Brana II 2024-03-21 10:48
Citat Rusi u naletu:
Centar za gospodarenje otpadom Babina gora pompozno jer najavljen 2006 godine, danas je 20.03.2024. dakle proslo je 18. godina i kaj vam sad tu ni jasno, dakle proslo je 18 godina a jos nisu skupili sve dozvole, koji je vam kurac da napadate grunfa zato kaj je rekal da ovakvi projekti traju oko desetak godina, kaj vam tu ni jasno i kaj je on to krivo rekal, hej 18 godina od pocetka a oni nimaju sve dozvole.?????



Dakle u prvoj izjavi Babina Gora bi po Domitroviću trebala biti gotova do 2034. godine 'moguće i više' a iz KODOS.a navode da je kraj gradnje za dvije godine dakle 2026. To je u svom demantiju trebao pobiti a ne reći 'da takav projekt traje 10 godina'. To nam ništa ne znači.

A sta se tice dozvola cetvrta je dobivena a ove dvije koje su u zavrsnoj fazi ni malo ne utjecu na odvijanje poslova.
Citat
#14 Mali 2024-03-27 16:23
Nije ni cudo kaj je drzava i grad u banani kad se Ogulinci nemogu suglasit ki je rekal. Kome je deda bil ustasa a kome partizan...
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi