HŽ INFRASTRUKTURA KOČI RETENCIJU

 

HŽ Infrastruktura nije dala suglasnost na dokumentaciju radi čega je zaustavljeno izdavanje građevinske dozvole za retenciju Hreljin, kaže gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović koji je jučer u gradskoj upravi s predstavnicima HŽ-a održao sastanak s ciljem rješavanja problema koji je zakočio projekt. Kako kaže, problem im je potporni zid uz željezničku prugu.

Predstavnici HŽ Infrastrukture su na sastanku odgovorili da razumiju važnost projekta te će iz tog razloga u najkraćem mogućem roku, u tjedan dana ili manje, naći rješenje kako bi se ovaj važan projekt nastavio, rekao je Domitrović.

Naime, iz ogulinske gradske uprave jučer je odaslano i priopćenje. Sastanak su inicirali predstavnici Hrvatskih voda, odnosno Vladimir Turković koji vodi projekt izgradnje Retencije Hreljin “s ciljem rješavanja problema koji je zakočio provedbu ovog projekta”.

 

HŽ Infrastruktura nije dala suglasnost na projektnu dokumentaciju radi čega je projekt zaustavljen. Problem je potporni zid uz željezničku prugu. Ispred projektanta problem je obrazložila Silvija Puljak navodeći kako je za isti zid 2015. godine, u fazi izrade idejnog projekta, HŽ Infrastruktura izdala suglasnost, odnosno smatrali su da ne predstavlja problem za željeznički promet. Temeljem tog idejnog rješenje ishođena je lokacijska dozvola. Sada kad je ishođenje građevinske dozvole u tijeku ako bi morali izmicati zid dalje od pruge to bi značilo vraćanje projekta na početak, morao bi se ponovno raditi idejni projekt, zatim ishodovati lokacijska dozvola, zatim izraditi glavni projekt i nakon toga ponovno ići na izdavanje građevinske dozvole.

 

Vladimir Turković je obrazložio kako je namjera Hrvatskih voda ovaj projekt financirati iz EU fondova, a to je sad zbog ovog zastoja otežano pa i upitno. Gradonačelnik Dalibor Domitrović je apelirao na predstavnike HŽ Infrastrukture da obzirom na važnost projekta pokušaju naći alternativno rješenje koje neće vratiti projekt na početak, posebno sad kad je pred realizacijom. Predstavnici HŽ Infrastrukture su na to odgovorili da razumiju važnost projekta te će iz tog razloga u najkraćem mogućem roku, u tjedan dana ili manje, iznaći rješenje kako bi se projekt nastavio, stoji u priopćenju.

 

Slika by Dalibor Domitrović

22. 11. 2017.

KAportal

Komentari  

#11 Nostradamus 2017-11-23 14:29
Za dobrim se konjom praši.
Citat
#12 !?! 2017-11-23 16:56
Citat Haha:
Ne mogu ici tako daleko? Vidi kakvu su pricu sa proracunom i sportskom napravili. Uslikaj spigl na portal ga metni i reci sa nima novac za novi. A jutri ga metnes. Bitno da raju napalis i obmanes. Majstori spina. Portal i radijo.

DA LI SI JOS SIGURAN U OVU SVOJU IZJAVU???
Citat
#13 og 2017-11-23 17:47
Ovaj projekt je prebitan za grad i županiju da bi nekakvi kretenizmi i politički interesi prevladali. Kako Hrvate ujedinjuje samo nesreća uvjeren sam da će ova nesreća zvana poplava ipak ujediniti i Ogulince i sve kojima je u interesu da se taj problem riješi, samo ovo je tek početak rješenja.
Citat
#14 *** 2017-11-23 23:29
Jedan od rijetkih pametnih komentara. Bili bi sretniji kada bi ih bilo više. Bravo "og".
Citat
#15 og 2017-11-23 23:50
Citat ***:
Jedan od rijetkih pametnih komentara. Bili bi sretniji kada bi ih bilo više. Bravo "og".

Hvala! Bitno da se je krenulo s rješavanjem problema.
Citat
#16 NO1 2017-11-24 00:16
Nemojte to brzo rješiti. Kaj će Nešo pisat. Ako se riješi, kuća će mu vredit odmah 50 iljad euri više. :lol:
Citat
#17 Nešo 2017-11-28 10:30
Ono što nije tema - obrisano je. Nemojte se ljutiti ali držite se teme.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi