POTPISAN UGOVOR IZMEĐU BJELINA I GRADA O KUPNJI 23 HEKTARA U PODUZETNIČKOJ ZONI

Nakon što je Gradsko vijeće na svojoj sjednici jednoglasno prihvatilo ponudu trgovačkog društva BJELIN d.o.o. za kupnju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Ogulin, danas je to s službeno „amenovano“. U nazočnosti predstavnika Grada i tvrtke Bjelin, potpisan je ugovor o kupnji 23 hektara zemljišta u našoj Poduzetničkoj zoni.

Pošto sam o toj temi u zadnje vrijeme puno pisao, pa sam već, i ako se radi o iznimno važnoj stvari za grad, dosadan i sam sebi. Stoga kratko. Direktor Zone Mladen Stipetić ukratko se osvrnuo na tijek događaja oko dolaska Bjelina. Napomenuo je da je time popunjeno oko 80 % zone a u slučaju potrebe, na raspolaganju stoji još 40 hektara „mrtvog kapitala“ u vlasništvu države, koji se mogu prebaciti Gradu.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo dolaskom jedne ovako značajne i moćne tvrtke, koja će sigurno Ogulinu značiti mnogo. Zapošljavanjem oko 600 novih radnika, nezaposlenih u gradu nebi ni bilo. Investicija od milijardu kuna koju Bjelin namjerava uložiti u Poduzetničku zonu, najveća je investicija u drvnoj industriji u Hrvatskoj.  Stjepan Vojinić, generalni direktor i član uprave Pervanova za Hrvatsku, rekao je da se nada da će Bjelin u budućnosti biti riješenje za Ogulin. Naglasio je kako su u ogulinskoj sredinu primljeni iznimno dobro od bivše vlasti, od sadašnje i županijske vlasti. Neovisno o političkim bojama i o ljudima koji vode grad, suradnja je bila na najvišoj razini i kada bi ogulinski primjer mogli preslikati na čitavu Hrvatsku, bili bi mala Švicarska.Potom su Domitrović i Vojinić potpisali ugovor o kupnji.

Više o svemu možete vidjeti na malom videu na stranici Grada.

Najprije Najprije jutarnja kavica.

Dogradonačelnik Vukelja i predsjednik GV Stipetić

Ljepša strana gradske vlasti - dogradonačelnica Ivana Salopek - Šumonja.

Direktor Poduzetničke zone Mladen Stipetić - zadovoljan kako se stvari razvijaju.

Da najprije vidimo kaj piše. Kaj veli narod: danas ni nikom za verovat.

Dobro je. Sve čisto. Sada možemo potpisati. Stjepan Vojinić iz Bjelina i gradonačelnik Domitrović.

Još da udremo mur i ------- fertig.

A sada si moremo ku i popit. Toči Željo.

 

Photo by Nešo-Skorašnik

 

21. 12. 2017.

Nebojša Magdić

Komentari  

#41 Fil 2017-12-28 12:48
Eto, kako gore napisao, danas se uvjerio zasto Bjelinu grad Vukovar (cast gradu Heroju), odnosno hdz nije dao odgovor. Procitajte Poslovni dnevnik, hrast se cuva za poznatog HDZ- ovca. Nikad im dosta .... i onda se cude zasto mladi odose u inozemstvo
Citat
#42 Hrast lužnjak 2017-12-28 15:08
ZA FILA
Citat Fil:
Eto, kako gore napisao, danas se uvjerio zasto Bjelinu grad Vukovar (cast gradu Heroju), odnosno hdz nije dao odgovor. Procitajte Poslovni dnevnik, hrast se cuva za poznatog HDZ- ovca. Nikad im dosta .... i onda se cude zasto mladi odose u inozemstvo

Molim te daj navedi naslov članka. Ja sam nešto u Poslovnom dnevnik pročitao pročitao ali mi ništa ne govori. Napravi barem copy paste pa da vidimo o čemu se radi.
Citat
#43 . 2017-12-28 17:54
Pa sve vam je lipo pisalo na OGportalu! Nisu im dali zemljišta koliko im treba i stvar jasna!
Citat
#44 Hrast lužnjak 2017-12-28 18:14
Evo što o tome piše OGportal:
-Ovo ulaganje u Ogulin dio je ranijih planova tvrtke „Bjelin“ po kojima su neki pogoni trebali završiti i u Vukovaru. Tim povodom se razgovaralo s gradonačelnikom Ivanom Penavom, ali je izostalo razumijevanje. Mjesecima su obilazili razne urede, agencije, Hrvatske šume, ministarstva i slično, ali bez rezultata-.

A evo što je Vojinić rekao Neši u vezi Vukovara:

-Ja sam osobno poslao pismo namjere na sve moguće adrese. Ministarstvima, Hrvatskim šumama, medijima, lokalnoj upravi Vukovara. Nitko nije ne trepnuo. Od nikud odgovora. A mi smo imali dvije opcije. Opcija A - ulaganje u proizvodne pogone u Vukovaru, Bjelovaru i Ogulinu. Taksativno smo pobrojali sve što mislimo ulagati u Vukovar ako nam se osigura 50 tisuća kubika hrasta za investiciju. Ali sam napravio i opciju B i rekao sam - u koliko se ništa ne dogodi, idemo s opcijom B, jer mi smo investitor koji nema vremena odugovlačiti. A opcija B je bila onda ulaganje samo u Ogulin i Bjelovar. Već smo tada imali cijeli razrađen sustav - što radit. Prošlo je 7-8 mjeseci, nitko se nije javio. Obilazio sam sve institucije međutim nigdje nije bilo konkretnog odgovora. Mi nismo tražili ništa, nismo uvjetovali ništa, ni drvni asortiman, ni poticaj, ni subvencije - ništa, ništa, ništa. Samo da nam se proda zemlja na kojoj ćemo mi raditi investiciju u Vukovaru. To je zemlja od Borova. Oni imaju milijune kvadrata zemlje koju nitko ne koristi, zapuštenu i zaraslu u korov. Mi smo našli jednu parcelu od 570 tisuća kvadrata koju smo htjeli kupiti. Međutim, nismo mogli pregovarat, uputili su nas na Ministarstvo državne imovine, tamo smo bili na sastanku, razgovarali ali ništa nije rješeno. Mi ko jedan ozbiljan investitor nismo mogli toliko dugo čekati na jedan odgovor koji smo mogli dobiti u par sati-.

Dakle nigdje ne piše da im nisu dali zemljište već je nešto drugo bilo u pitanju. Možda je najbljiže istini ono što je Nešo napisao, HRVATSKA BRLJAVA. Netko je očito u svemu vidio svoju korist. Nama dobro došlo.
Citat
#45 Zigmund Frojd 2017-12-28 20:35
Bjelin traži površinu od 570 tisuća kvadrata.

Grumf znači na kupljenu površinu još im treba dva puta toliko.

Željko i Dalibore odmah u Zagreb Mariću i žicati ga da vam pokloni još zemlje. Obavezno povesti Lipošćaka, mislim sa njim ići tamo.

Željko lovite Ventilator trebati će uskoro !!!
Citat
#46 Pratim sve! 2017-12-30 19:24
Nostadamusiććć, Nostradamusuićććć
je..a te direktorica iz Krajineeeee
Srećna ti Nova
Citat
#47 Nostradamus 2017-12-31 08:29
Pita Ivica mali tatu: tata ki hebe,onaj ki je gore ili onaj ki je doli? Tata ponosno odgovori, pa gornji sine, a Ivica će: joj tata da si vidil kako naša mama hebe poštara.
E vidiš pratitelju svega kulko si glup. Da dobro pratiš sve znal bi zač jedino ti na vrime dobivaš poštu.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi