GEOKON POČEO ISPITAVANJE TLA U ŠETALIŠTU KRLENAC

Danas su radnici GEOKONA, nakon pripremnih radova, započeli istražno bušenje strojnom bušaćom garniturom i malom rotacijskom bušilicom s ručnim potiskom, radi sanacije obale u ulici Šetalište Krlenac.

Na taj će način dobiti strukturu tla što je neophodne za projektno rješenje i odluku, da li će se ugrađuvati piloti ili potporni zid.  Obzirom da se  radi o trusnom terenu predviđa se izvesti 5-6 bušotina dubine 6 do 12 m. Po završetku bušenja slijedi zatrpavanje istražnih bušotina bušaćom jezgrom i tamponiranje bentonitom.To je svakako dobra vijest za stanovnike, jer permanentno propadanje terena oštećuje njihove stambene i gospodarske objekte. Na tom dijelu prometnice, pogotovo nakon gradnje kanalizacijskog sustava i svake poplave, cesta sve više propada i klizi prema koritu Dobre. U svojoj naivnosti i neznanju, "mlatio" sam, misleći kako sam pametan,  po nekoj svojoj viziji sanacije ceste ugradnjom malih potpornih zidova. No ne bi išlo po mome, jer ipak se radi o daleko složenijem projektu. A i daleko skupljem nego je to prvotno bilo predviđeno u gradskom proračunu. Tamo je, koliko se sjećam,  bila predviđena svota od 250 tisuća kuna, koja će u konačnici biti puno veća. Kolika, znati će se tek kad se zgotovi projekt i izradi  troškovnik s cijenom koštanja. No to nije na sreću naša briga, jer sve su na sebe preuzele Hrvatske vode.

Počelo strojnom bušaćom garniturom na samoj prometnici.

Pošto velika bušeća garnitura ne može biti spuštena u korito Dobre, tamo će se bušenja obavljati malom rotacijskom bušilicom s ručnim potiskom.

 

P.S. Zbog ovih radova, sutra će neko vrijeme biti zatvoren za sav promet ulica Šatalište Krlenac.

 

 

Photo by Nešo-Skorašnik

 

20. 12. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#1 Dr.Irčanin 2017-12-20 14:37
Ima da se stavi natpis:

Nešina aleja

Pa da dica sutra uče kako političarima staviti uzde.

PS a moga sii lepo preko brane il kroz Škare, al' nećeš ti nego po svom.
PS8 i to će nas na kraju koštati 8 mil kn

:P
Citat
#2 Nešo 2017-12-21 15:52
ĐIĐI - ako imaš komentare na račun radija, MOLIM TE to komentiraj na njihovoj stranici.
Citat
#3 . 2018-01-19 19:53
Čedu li delati do proljeća
Citat
#4 . 2018-04-05 18:55
Navodno će početi u 5. mjesecu.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi