FONTANA ŽURNO SREĐENA

Pred 20-ak dana sam pisao sam u našim funtanama. Onako malo sentiš. Da vas  raznježim. Neke, one starije da podsjetim a neke, one mlađe, da upoznam kako je to nekad bilo. Malo sam, u najboljoj namjeri, napisao onako usput i riječ, dvije o zapuštenoj Lovrićevoj funtani, koja, umjesto da je ukras u gradu, predstavlja ruglo. Iz Grada su promptno reragirrali i uredili je. Bravo. Sada izgleda puno ljepše. Kad se ne vidi.

Specijalnom metodom "sanirana"  Lovrićeva funtana. Sinula u svoj svojoj ljepoti. Čestitke restauratorima.

I inače, ovako izgleda. Također blista od ljepote. Ponosni smo na naše starine.

 

 8. 2. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#11 Fontana 2018-02-09 11:00
Mali dio iz Novog lista

-Europljanima treba osigurati da vodu iz slavine, sigurnu za konzumaciju, mogu popiti i na gradskim ulicama i u javnim zgradama, kao i da se u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima potiče konzumacija vode iz slavine
Bruxelles želi da pijemo više vode iz špine. Zato je Europska komisije predložila izmjenu pravila o kvaliteti vode za piće kojima bi se, ako budu prihvaćena, od država članica Europske unije tražilo da poboljšaju pristup pitkoj vodi za sve građane.
A to, među ostalim, znači da bi se Europljanima trebalo osigurati da vodu iz slavine, sigurnu za konzumaciju, mogu popiti i na gradskim ulicama i u javnim zgradama, kao i da se u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima potiče konzumacija vode iz slavine-.
Cijeli članak potražiti kako piše OG nostalgičar u Novom listu.Dovoljno je u google samo ukucati:
NOVI-TREND-Bruxelles-trazi-da-pijemo-vise-vode-iz-spine-i-da-se-ona-osigura-dostupnom-na-ulicama

A što mi radimo. Godinama rušimo što su naši stari nekad gradili. Sada trebamo ako ne vratiti stare fontane onda barem urediti ove preostale. Lovrićevu u prvom redu.
Citat
#12 smogovac 2018-02-09 15:31
Citat Ludi:
To Domitrović i kompanija pripremaju skijalište u centru Ogulina. :lol: :lol:

Ne tvoj Toma I Mike Tonković uređuju binu za Thompsona.
Citat
#13 Ive 2018-02-09 20:08
Morti neki rade staklenik za travu sadit. Ili binu za Bekutu!
Citat
#14 Zg-Og 2018-02-10 11:44
Nadam se da tako neće zatrpat i Cesarovac. Ne mogu shvatiti da ljudi koji su vodili grad dugi niz godina a i sada ovi novi ne pokazuju ni malo želje da ovako nešto isprave. Pogtovo jer to nisu nekekvi troškovi. Dajte malo se trgnite i volite ovaj grad pod Klekom.
Neka to ne bude samo izborna parola
#volimgradpodklekom
Citat
#15 Ohooo 2018-02-10 12:38
Polako, sve ce bit!
Citat
#16 Glupani i glupaci 2018-02-10 13:49
Jedni otisli drugi dosli. Tocnije ista ekipa. Ovima danas moras sve navrtati. Onda oni sazovu stozer i nastoje rjesiti problem, ako je banalni. Sada pametuju dva dana kako ce se to popraviti. Bravo. Idemo za sitne novice popraviti nase znamenitosti. Sahte na cesti sve propale.bnisu betonirali okvire, naplatili jesu.
Banana pametuje na facebooku oko Sodola da nis ni napravljeno. On je sutio sve ove godine i on takoder kriv . Radio Ogulin je 15 godina u ruka SDPjci. Tko je direktor bija I sad je znamo. Judine skude ,,,,
Citat
#17 Podsjetnik 2018-02-11 08:09
Podsjetio bih da ako je netko "šutio sve ove godine" , to , zasigurno nije bio Banana.
Nažalost , kako onda tako i sada , nitko ga ne shvaća ozbiljno. Šteta.
Citat
#18 Podsjetnik II 2018-02-12 10:04
Citat Podsjetnik:
Podsjetio bih da ako je netko "šutio sve ove godine" , to , zasigurno nije bio Banana.
Nažalost , kako onda tako i sada , nitko ga ne shvaća ozbiljno. Šteta.


Također bi podsjetio pučanstvo:

Tko je šutio a tko pričao. Banana je šutio. Mogao je pričati ali nije. Imao je Radio Ogulin mogao je svaki dan ukazivati na te probleme.
Nije ! Zašto ? Žena mu je bila glavna na radiju. Sada on pametuje. Šta on misli da je ogulincima alkohol uništio moždane vijuge. Kako ga nije sram takve gluposti trabunjati. Istina on ih trabunja svojim ulizicama koji imaju IQ 30 pa do 68.

Mogao je Banana ali nije jer je gledao samo sebe a sada on pametuje. On nije nikakav lider. Nema nikakvog znanja. Tipični čovo kojeg politika stavi na mjesto i onda glumata da je ditektor.

Hajde Banana zlato mamino kako da se nisi uvalio na mjesto direktora i izvukao, recimo, Vodovod ili Stambeno iz problema.

Pustite malog Grumfa i skinite mu se sa kite. Neka mali počne misliti svojom glavom. Neka grad počme voditi kao svoju firmicu Grumf d.o.o. Duda je njegova senka koja mu ne treba, mislim ne može on bez nje ali o tom drugi put.

Naše funtane bi dobile na važnosti jedino pod uvjetom da iz njih curi gemišt.
Citat
#19 ??????? 2018-02-12 21:48
Pa od koga je to onda HDZ i ulizice izgubili izbore.....?
Citat
#20 Promatram 2018-02-17 03:39
Čini mi se Podsjetnik II da te Banana odjebo pa si nervozna. Nisi jedina koliko čujem.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi