DARKU PRIBANIĆU - PRIZNANJE

Marko Cvijanović iz riječkog Novog lista novinar je godine u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), dok je nagrada za životno djelo na tradicionalnoj svečanosti u zagrebačkome Novinarskome domu posthumno pripala doajenu sportskog novinarstva Tomislavu Židaku, koji je preminuo u travnju prošle godine.

Cvijanović je jedan od najmlađih dobitnika nagrade Novinar godine, a zaslužio ju je serijom komentara o nastupima hrvatske nogometne reprezentacije i optimističnom pričom o transplantacijama Ivana Klasnića. Nagradu je Cvijanoviću uručio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

HZSN je posthumno dodijelio nagradu za životno djelo Tomislavu Židaku, legendarnom reporteru i komentatoru Sportskih novosti i Jutarnjeg lista koji je preminuo 13. travnja 2017. godine. Židak je bio dvostruki dobitnik nagrade Novinar godine, a HZSN je nedugo nakon njegove smrti pokrenuo inicijativu da jedna od zagrebačkih ulica pokraj stadiona Maksimir dobije njegovo ime. Nagradu je primila Židakova supruga Snježana, a predao ju je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

Nagradu za životno djelo dobila je i Ankica Jagodar, koja je cijeli novinarski vijek odradila u Sportskim novostima kao novinarka, reporterka i urednica regionalnih izdanja. U Sportskim novostima bila je jedna od onih novinarki i urednica koja je odgajala generacije mladih, davala im priliku za dokazivanjem i učenjem.

Priznanje za lokalno novinarstvo otišlo je, na prijedlog kolega iz radija,  u ruke Darka Pribanića, sportskog novinara iz Ogulina, dopisnika Sportskih novosti te urednika sportske emisije na Radio Ogulinu.

Još se sjećam Darka kada sam  ga angažirao za vanjskog suradnika na radio Ogulinu i uvalio mu magnetofon Grundig od 2o kila, kojime je on radio priloge. Jedan od prvih  priloga je onaj  o europskom boksačkom velikanu i prvaku, Ivanu Prebegu.  Davno je to bilo. DARKU ČESTITKE.

 

5. 3. 2018.

Sportske novosti

 

 

 

Komentari  

#1 Realac 2018-03-06 00:34
Cestitke Darku na priznanju, toliko godina koliko prati sport u nasem gradu je zbilja pohvalno. Godine predanog rada kao novinar i sportski djelatnik je puno pridonio razvoju og sporta. Nazalost kad je trebao s toliko godina iskustva bit glas razuma je zaplovio u krive vode. Sve u svemu iskrene cestitke!!
Citat
#2 Koza i Koza 2018-03-06 10:00
Dobio je priznanje i u Ogulinu. Od gradonacelnika koji je zazvao izvanredne izbore u sportskoj zajednici her su mu celnici klubova lupali po vratima po noci. Tako je rekao. Pa Kozu zamijenio Kozom. I puno se toga promijenilo. Haha. Sve ostalo isto. Al je koalicija zadovoljna. Isplatili su trud za zasluge pojedinaca u kampanji.
Citat
#3 fran 2018-03-06 10:15
Darko,
mislim da je ovo kruna dosadašnjeg rada na športskom polju i oko njega. Tko čeka taj se i načeka (ali i dočeka). Kao i svakome ima nekih zamjerki koje ne mogu i neće poljuljati ovo priznanje. Ma mogu ti reći samo HVALA, a kemu je krivo neka plače, bit će mu lakše. Darko, čestitam na prepoznavanju onih koji su predložili, a ti dobio. Sigurno si zaslužio za tolike aktivnosti i odgovornosti u športu Ogulina.

Čestitam!
Citat
#4 Glupani i glupaci 2018-03-06 14:15
Pa ne treba imati skolu. SDP ni nema skolovanih ljudi pa ovaj izgovor dobro stoji direktorici.
Jebem vas blesave.

Koza, cestitam, bleee, blew !!!
Citat
#5 . 2018-03-06 17:25
A koja to direktorica nima skolu. Idiote glupi?
Citat
#6 Racionalnost 2018-03-07 10:34
Ma kakva skola. to nam netreba. evo, kadi je bil natjecaj za gradsku firmu vodovod kadi su zaposleni nova 2 sdpovca na rukovodeca mjesta? nigdi. zato ne benavite, sve je isto. stranka ili partija, isto vam se pise. sad vukovic kolo vodi. Cestitke kozi.
Citat
#7 Lipo bome 2018-03-07 13:55
Od svih skoka EU i ostali priznaju našu tehniku i medicinu. Ostalo je kupovina.
Pa i ZG Sveučilište nije mediju prvih 500 stotina. LJUBLJANA I Bgd je ispred.
Citat
#8 ??? 2018-03-07 14:36
Kakve to ima veze sto pise Lipo bome s priznanj Kozi.Saberi se covjece.
A isto tako i lupetanje Racionalnost.
Citat
#9 Mile 2018-03-19 08:50
Ja mu skidam kapu kolko je samo pojeo i popio bez prebijene pare, stvarno vrsni borac svoje crate.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi