DARKU PRIBANIĆU - PRIZNANJE

Marko Cvijanović iz riječkog Novog lista novinar je godine u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), dok je nagrada za životno djelo na tradicionalnoj svečanosti u zagrebačkome Novinarskome domu posthumno pripala doajenu sportskog novinarstva Tomislavu Židaku, koji je preminuo u travnju prošle godine.

Cvijanović je jedan od najmlađih dobitnika nagrade Novinar godine, a zaslužio ju je serijom komentara o nastupima hrvatske nogometne reprezentacije i optimističnom pričom o transplantacijama Ivana Klasnića. Nagradu je Cvijanoviću uručio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

HZSN je posthumno dodijelio nagradu za životno djelo Tomislavu Židaku, legendarnom reporteru i komentatoru Sportskih novosti i Jutarnjeg lista koji je preminuo 13. travnja 2017. godine. Židak je bio dvostruki dobitnik nagrade Novinar godine, a HZSN je nedugo nakon njegove smrti pokrenuo inicijativu da jedna od zagrebačkih ulica pokraj stadiona Maksimir dobije njegovo ime. Nagradu je primila Židakova supruga Snježana, a predao ju je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

Nagradu za životno djelo dobila je i Ankica Jagodar, koja je cijeli novinarski vijek odradila u Sportskim novostima kao novinarka, reporterka i urednica regionalnih izdanja. U Sportskim novostima bila je jedna od onih novinarki i urednica koja je odgajala generacije mladih, davala im priliku za dokazivanjem i učenjem.

Priznanje za lokalno novinarstvo otišlo je, na prijedlog kolega iz radija,  u ruke Darka Pribanića, sportskog novinara iz Ogulina, dopisnika Sportskih novosti te urednika sportske emisije na Radio Ogulinu.

Još se sjećam Darka kada sam  ga angažirao za vanjskog suradnika na radio Ogulinu i uvalio mu magnetofon Grundig od 2o kila, kojime je on radio priloge. Jedan od prvih  priloga je onaj  o europskom boksačkom velikanu i prvaku, Ivanu Prebegu.  Davno je to bilo. DARKU ČESTITKE.

 

5. 3. 2018.

Sportske novosti

 

 

 

Komentari  

#11 ??? 2018-03-07 14:36
Kakve to ima veze sto pise Lipo bome s priznanj Kozi.Saberi se covjece.
A isto tako i lupetanje Racionalnost.
Citat
#12 Mile 2018-03-19 08:50
Ja mu skidam kapu kolko je samo pojeo i popio bez prebijene pare, stvarno vrsni borac svoje crate.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi