SVE DOBRO PROŠLO

Jučer je razina Dobre rasla tijekom čitavog dana. Na sreću, prema mjerenjima na mjernoj postajI Turkovići, dotok iz G.Kotara nije bio velik. Ali, što narod kaže - strah je vrag. Oni koje Dobra redovito plavi, bili su u punoj pripravnosti. Ja sam već iza podneva imao informaciju od svog izvora u Hrvatskim vodama, da ne trebamo strahovati od poplave. No mnogi to nisu znali i zato su s olakšanjem primili kratko priopćenje predsjednika Gradskog vijeća Željka Stipetića, koje je objavio na svom facebook profilu. Evo što je napisao:


Evidentno je da u zadnjih 48 sati vodostaj rijeke Dobre raste, iz sata u sat.
Pošto rijeka Dobra, odnosno vodostaj iste, spada u tzv. bujičnu rijeku, bez obzira na stalni porast vodostaja Dobre, isti ne raste kao u vrijeme kad je dolazilo do izlijevanja te time i plavljenja dijelova grada Ogulina.
Naime, kad dolazi do izlijevanja Dobre, vodostaj raste od 10 pa do 30 cm u satu, kao i
protok, koji raste istim (ili višim) omjerom (od 20 i više kubika).
Prateći navedene mjere, i prognozu vremena, nije izgledno da će doći do prijetnje izlijevanja Dobre i plavljenja dijelova Grada Ogulina, pošto se očekuje i predviđa u narednim satima još porast vodostaja nekoliko centimetara, a nakon toga smanjenje protoka, a samim time i vodostaja.
U zadnja dva mjerenja pokazuje se da situacija nije kritična.

Shodno navedenom, nema za sada opasnosti od izlijevanja rijeke Dobre i poplave.

Hvala Željku na pravovremenom izvještaju. No to su mogli pročitati samo oni koji imaju fejs i imaju vremena za surfati. Zanima me zašto tako jedna iznimno važna obavijest nije objavljena na stranici Grada. Jer za to, ta stranica i postoji. A treba se koristiti prvenstveno u ovakovoj prilici.

 

12. 3. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#11 dugi prstići,,, 2018-03-16 15:37
Citat XYZ:
Pa zar nije gospodin tehnicki direktor otisao iz semmerlocka sa "posebnim pohvalama"
Eto ovim putem prozivam sefa naseg ogulinskog semmelroka da javno iznese razloge razlaza s tako velikim prometnim strucnjakom?!?


Dok traje istraga ne smije se ništa govoriti u javnosti. Pitaj čelavog policajca da li su mu ladice pune ili ih prazni rješavajući predmete.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi