SVE DOBRO PROŠLO

Jučer je razina Dobre rasla tijekom čitavog dana. Na sreću, prema mjerenjima na mjernoj postajI Turkovići, dotok iz G.Kotara nije bio velik. Ali, što narod kaže - strah je vrag. Oni koje Dobra redovito plavi, bili su u punoj pripravnosti. Ja sam već iza podneva imao informaciju od svog izvora u Hrvatskim vodama, da ne trebamo strahovati od poplave. No mnogi to nisu znali i zato su s olakšanjem primili kratko priopćenje predsjednika Gradskog vijeća Željka Stipetića, koje je objavio na svom facebook profilu. Evo što je napisao:


Evidentno je da u zadnjih 48 sati vodostaj rijeke Dobre raste, iz sata u sat.
Pošto rijeka Dobra, odnosno vodostaj iste, spada u tzv. bujičnu rijeku, bez obzira na stalni porast vodostaja Dobre, isti ne raste kao u vrijeme kad je dolazilo do izlijevanja te time i plavljenja dijelova grada Ogulina.
Naime, kad dolazi do izlijevanja Dobre, vodostaj raste od 10 pa do 30 cm u satu, kao i
protok, koji raste istim (ili višim) omjerom (od 20 i više kubika).
Prateći navedene mjere, i prognozu vremena, nije izgledno da će doći do prijetnje izlijevanja Dobre i plavljenja dijelova Grada Ogulina, pošto se očekuje i predviđa u narednim satima još porast vodostaja nekoliko centimetara, a nakon toga smanjenje protoka, a samim time i vodostaja.
U zadnja dva mjerenja pokazuje se da situacija nije kritična.

Shodno navedenom, nema za sada opasnosti od izlijevanja rijeke Dobre i poplave.

Hvala Željku na pravovremenom izvještaju. No to su mogli pročitati samo oni koji imaju fejs i imaju vremena za surfati. Zanima me zašto tako jedna iznimno važna obavijest nije objavljena na stranici Grada. Jer za to, ta stranica i postoji. A treba se koristiti prvenstveno u ovakovoj prilici.

 

12. 3. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#11 smogovac 2018-03-15 09:52
Citat Roky:
HDZ.Oprostite što sam glasao protiv vas.Neću nikad više. Vi niste baš imali puno morala ali ovi ga nemaju apsolutno ništa. Kako tog frajera tehničkog direktora Prebežića nije sram kretati se gradom. Nikada nam više nemojte govoriti o HDZ uhljebima. Kako se ovi vaši sada zovu. Kako zbog svega što se u gradu događa nije sram i Grunfa i Bananu i EU genijalca Vukelju. Reneteh financirao kampanju Grunfa i on sada nema muda otkazati im parcele u zoni jer nisu ispunili ugovorne obaveze. Ako to nije sukob interesa onda ne znam što je. Ljubojević namješta svoje manjince.U SKG manjinka ima godinu i pol staža i ona će kao rješiti hrpu problema. Kako. U nadzornom odboru Siniša postavio također svoje manjince i zaposlio svog manjinca kojeg sprema za direktora SKG-a kad gđa. ode na porođajni. O Oguline nisi za drugo nego da te Dobra zbriše s lica zemlje. Ponovimo onu partizansku-to je nama naša borba dala.Jad i bijedu i kartu za Njemačku.

Sretan ti put i nevraćaj se nikad više kozojebu jedan KRADEZEOVSKI
Citat
#12 Alen Ford 2018-03-15 11:08
Malo imam vremena pa čitam ove postove a posebno komentare. I ovdje smo beznačajnim sitnicama razvodnili stvar. Mislim da je najbitnije ono što je napisao komentator Marko:
Da bi se krenulo s izgradnjom brane trebalo je jos rijesiti imovinsko pravne odnose s vlasnicima parcela i kuca. 7o % je jos prije rijeseno a za rjesavanje preostalih 30% oformljeni su na inicijativu zupana Jelica timovi pravnika koji su to trebali obaviti. Ali proslo je nekoliko mjeseci a ucinjeno nije nista.
Pitanje za milijun kuna - zašto nije učinjeno ništa i tko je kriv.
Citat
#13 dr. znanosti 2018-03-15 15:18
Grad je zaokupljen EU projektima i fondovima.
Ovo kada dođe na red.
Jedva čekam da vanjski suradnik iz Poljske riješi papire pa da stavimo 5 klupa prema Kleku, 8 putokaza.

U zdravom telu zdrav duh. Ako nemamo zdravog duha necemo se dobro osjećati.

To šta Neso dize i spušta ormare je u direktnoj korelciji sa njegovim zdravljem, kondicijom, a i nama koji idemo pored njegove kuće znak da bi moglo biti vode u kućama.

Ljudi ako napravimo branu retenciju otuđiti ćemo se. To nije dobro. Zato Grumf i Vukelja nastavljaju sa važnim stvarima u svojim životima. Fućka se njima za branu, barem do pred izbore kada će sa Bananom i onim iz trgovcem iz Otoka Mrvošem uvjeravati naivce kako su oni nešto napravili.

Gospodina Prebežića trebali ste staviti na mjesto za koje ima papir (Promet) a ne na mjesto koje je namjenjeno inžinjeru građevine.

Obzirom da vas zanimaju samo vaše guzice i sada ste u mogućnosti da se UHLJEBITE dragi moji ogulinci možemo očekivati poseljačenje grada sa naznakom propadanja.

O moralu neka vam govori Dubravka Vuković jedninstveni fenomen u Hrvatskoj (uzmi otpremninu firme u minusu pa se vrati poslije kao direktorica a grad če da sve to plati).

Domitroviću jadna ti majka, pitam se da li žena guta knedle od srama dok hoda gradom.
Citat
#14 XYZ 2018-03-15 20:38
Pa zar nije gospodin tehnicki direktor otisao iz semmerlocka sa "posebnim pohvalama"
Eto ovim putem prozivam sefa naseg ogulinskog semmelroka da javno iznese razloge razlaza s tako velikim prometnim strucnjakom?!?
Citat
#15 dugi prstići,,, 2018-03-16 15:37
Citat XYZ:
Pa zar nije gospodin tehnicki direktor otisao iz semmerlocka sa "posebnim pohvalama"
Eto ovim putem prozivam sefa naseg ogulinskog semmelroka da javno iznese razloge razlaza s tako velikim prometnim strucnjakom?!?


Dok traje istraga ne smije se ništa govoriti u javnosti. Pitaj čelavog policajca da li su mu ladice pune ili ih prazni rješavajući predmete.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi