STALNA SLUŽBA PRI OPĆINSKOM SUDU OSTAJAJE -HOĆEMO LI OSTATI BEZ ISPOSTAVE MIROVINSKOG OSIGURANJA

Do sada, kroz dugi niz godina, krijući se iza eufemizma kao što je štednja, efikasnost, racionalizacija i slično, ostali smo bez mnogih institucija koje grad čine gradom. Ogulinci su se svojedobno šalili govoreći: „Da naša crikva ima kotače, i nju bi otpeljali i Karlovac“.

Nekada je ogulinski Općinski sud prostorno pokrivao najveće područje u mreži općinskih sudova a danas umjesto njega, imamo Stalnu službu. Pa je onda i to došlo u pitanje. No naš saborski zastupnik Tomislav Lipoščak, u suradnji s gradskim vlastima, uspio je nakon nekoliko sastanaka s ministrom Bošnjakovićem, izboriti se da Stalna služba Općinskog suda ipak ostane u Ogulinu.

„Budući da jedan grad i njegove ustanove i institucije, čine grad u punom smislu te riječi, smatram da je Stalna služba jedan minimum ispod kojeg ne smijemo i ne možemo ići“ istaknuo je u saborskoj raspravi Lipoščak. U svoje ime, i u ime čelnika lokalne samouprave, kako grada Ogulina tako i ostalih jedinica koje gravitiraju ogulinskom Općinskom sudu, Lipoščak je pozvao predstavnike ministarstva da  posjete Ogulin i uvjere se u naše argumente. Stalna služba Općinskog suda dakle ostaje u Ogulinu. Osim toga, zakonskim prijedlogom propisuje da se svi predmeti – rasprave i procesne radnje, moraju provoditi u sjedištima stalne službe. Do sada se događalo da je dio ljudi, unatoč postojanju stalne službe, bio primoran putovati iz Ogulina u Karlovac na rasprave. A to košta. Koga nego već dobrano osiromašene građane. Ostankom Stalne službe Općinskog suda u Ogulinu, izborili smo malu pobjedu.

No sada nas čeka druga, jednako važna bitka. Postoji naime sasvim realna mogućnost da ostanemo i bez Ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, jer dosadašnja djelatnica odlazi u mirovinu. I što sada. Preko 21. tisuće stanovnika Ogulina i susjednih općina Josipdol, Plaški, Saborski i Tounj, svoja prava moraju ostvarivati izvan Ogulina. Dakle, put pod noge i u Karlovac i za najmanju sitnicu vezanu za mirovinsko osiguranje. A zašto se ukida Ispostava umjesto da se zaposli novi djelatnik. Odgovor je već totalno predvidiv i ofucan - štednja. I to na čiji račun - na račun građana koji ovu Ispostavu i slične javne službe financiraju svojim novcem.

Na ovo su reagirali gradonačelnik Domitrović i načelnici susjednih općina. Dopisom su se obratili Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u Zagrebu i Područnom uredu u Karlovcu, istaknuvši sve probleme s kojima će se susretati građani. Ne traže pri tome ništa posebno, već samo da se na mjesto službenice koja odlazi u mirovinu, zaposli u našoj Ispostavi nova osoba, kako bi građani, kao i do sada, sve poslove vezane uz mirovinsko osiguranje, rješavali u Ogulinu.

 

14. 3. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#21 Nezavisni 2018-03-17 14:07
Citat Tito i partija:
Pozor!!!!!!Važna obaveza!!!Traže se VOLONTERI za gradsku opstinu.....posao siguran uz mogućnost napredovanja u službi ( profesionalno), škola koja god glavno da je škola( srednja, viša ili visoka). Najbitnije je da vas ljudi zavole kao časnog i obrazovanog VOLONTERA a kasnije ko ih j....e... jer više nećete volontirati....Tko zna di vam je kraj....
GDJE JE OBJAVLJEN KOJI NATJEČAJ ZA POSAO???? ZA OVAKAV PLAN I PROGRAM SDP SMO GLASALI....MA FUJ...
Citat
#22 Smogovac 2018-03-17 17:01
Citat Fifi:
EVO KAD NIGDJE NIJE OBJAVLJENO. KOME KRIVO KOME PRAVO ALI JE NAŽALOST ISTINA. NIŠTA SE PROMIJENILO NIJE.

NASTAVAK KRŠENJA PREDIZBORNIH OBEĆANJA I ZAPOŠLJAVANJA PODOBNIH NA RUKOVODEĆA MJESTA U GRADU POD KLEKOM!
Gradska organizacija HDZ-a Grada Ogulina želi se osvrnuti na postupke trenutno vladajuće koalicije SDP-a, DSS-a i NL Željka Stipetića u Gradu Ogulinu. Naime, vladajuća koalicija nastavlja s kršenjem predizbornih obećanja, ali i sa zbrinjavanjem podobnih kadrova na rukovodeća mjesta u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima.
U protekla dva tjedna dobili smo informaciju kako zamjenica gradonačelnika svoju dužnost obnaša profesionalno. Unatoč tome što je nekadašnja nestranačka kandidatkinja, a danas članica Gradskog odbora SDP-a, u kampanji najavljivala da će tu dužnost obavljati volonterski.
Također, imamo saznanja da je SDP-ov gradski vijećnik i zamjenik predsjednika ogulinskog SDP-a nedavno bez natječaja zaposlen na jedno od rukovodećih mjesta u Vodovodu i kanalizaciji.
Unatoč najavljenoj racionalizaciji i smanjenju troškova, u Gradskoj upravi nedavno je bez natječaja zaposlen suprug SDP-ove vijećnice i član Gradskog odbora SDP-a.
Također, u Stambeno – komunalnom gospodarstvu ovih dana je na jednom od rukovodećih mjesta predstavljen kandidat Demokratskog saveza Srba za gradonačelnika na prošlim izborima.
Voljeli bismo da informacije kojima raspolažemo nisu točne i da će nas netko demantirati te da će priliku dobiti sposobni, a ne podobni.

Nažalost, bojimo se da se da to neće biti tako.
GO HDZ-a Grada Ogulina

Tko o cemu KRADEZE I ZLOCINACKA o postenju pa i mamu svoju bi ukrali da morete Bando LOPOVSKA
Citat
#23 Banda 2018-03-17 22:50
Ako kaj iza vas ostane, mordaj.
Citat
#24 Dina 2018-03-30 09:47
SMOGOVAC. Tvoji su krali, zatvarali i ubijali ljude od 45. godine. I 71, su punili Lepoglavu i Gradišku. I nakon svega toga ti imaš obraza nekoga nazivati zločinačkom. Ako se ovo zove zločinačko kako se onda zvalo ono vaše klanje.
Nežu vas na kraju nazvati bando LOPOVSKA jer bi lopove time uvrijedio.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi