JELIĆ KONTRA IK - HOĆE LI GA ZBOG TOGA RUŠITI S MJESTA PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKOG HDZ-a

Nema nikakvih nagovještaja da bi netko u Karlovačkoj županiji mene rušio s mjesta predsjednika, rekao je za Radio Mrežnicu predsjednik županijskog HDZ-a Damir Jelić komentiravši nagađanja da se zbog suprotstavljenih mišljenja HDZ-ovaca oko Istanbulske konvencije nekima klimaju stolice u stranci.

Naime, medijima zadnjih dana i tjedana kolaju informacije kako šef HDZ-a i premijer Plenković razmišlja o svojevrsnoj rekonstrukciji stranke i udaljavanju nekih članova zbog prijepora nastalih oko njegove težnje da se Istanbulska konvencija što prije ratificira. Protiv IK svoj glas je dala nekolicina HDZ-ovaca,  među kojima je i karlovački župan i šef županijskog HDZ-a Damir Jelić. Otkriva i da je njegov županijski odbor odlučio podržati IK, iako je on protiv toga.

„Postavlja se pitanje koji motivi pokreću ljude. Ako je motiv zbog neslaganja mišljenja momentalno rušiti nekog, to su onda ljudi koji su dobrim dijelom, usudio bih se reći, zalutali u onaj prostor koji se zove demokracija. A demokracija je prostor koji govori da je to ipak vladavina većine. Evo i u mojoj županiji je županijski odbor odlučio da treba podržati Istanbulsku konvenciju, dakle ja sam u manjini, i što sada? Nisam prvi puta u manjini“, kaže.

A zbog toga, dodaje Jelić, ne misli da bi ga stranački kolege rušili s mjesta predsjednika županijskog HDZ-a. Ponavlja svoje mišljenje kako ovakvu vladu na korist građanima Karlovačke županije do sad nismo imali. Iako je u potpunosti protiv premijerovog promišljanja o IK, istovremeno je jedan od najvećih zagovornika da Plenković treba ostati na čelu HDZ-a i vlade i završiti posao koji je započeo.

„Ovakva vlada je nama na usluzi s ovakvim premijerom i to je puni smisao. To što se mimoilazimo u mišljenjima, a to je pitanje vjerojatno ponekad odgoja, vizije vođenja, na kraju krajeva, premijer je u sukobu ili u dodiru vanjske i unutarnje politike. Ja imam komoditet da me tu ne interesira vanjska politika i ne bi korektno bilo, s križem koji on nosi kao predsjednik HDZ-a da mu ja oponiram do takvih razina da smatram da on nije dostojan te pozicije. To što smo u kontradiktornim mišljenjima…pa sa mnom je uvijek lako – ja to otvoreno kažem“, komentirao je Jelić za Radio Mrežnicu.

 

6. 4. 2018.

Radio Mrežnica

Komentari  

#11 Rocky 2018-04-07 08:10
Citat teror:
Ne, Plenki im nije obećao ništa o sankcijama i tome slično. Plenki im je rekao da bi se mogao odlučiti na reviziju Vatikanskih sporazuma. Što znači gubitak prava i lovice.


Ja bi se ipak složio sa Zvonkom, a upravo i čitam izjavu Ive Stiera da je razlog podrške upravo "Crkven prljavština" koju politicari misleci na Plenkovića ne diraju.
Vatikanski sporazum je neraskidiv, i to niti jedna Vlada nece dirati i Crkva to zna.
Citat
#12 fran 2018-04-08 07:33
Teror je zaista to: teror. Koja ti je to većina koja je protiv HDZ? Nu mi odgovori pa se kašnje čujemo!
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi