OPG "AGROPROM" d.o.o IZ OGULINA, KANDIDAT ZA NAJBOLJI O P G.

Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list, po peti puta ove godine organiziraju izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u akciji  - “Zlata vrijedan”.

Svaku županiju te Grad Zagreb, u tom će izboru predstavljati po jedan OPG, a između tri mlade nade u poljoprivredi - koje ove godine dolaze iz Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije - bit će izabran najbolji. Iz Karlovačke županije ove  godine nominiran je ogulinski Agroprom d.o.o. Tvrtku je osnovao 1994. godine Ivan Salopek a danas je vodi njegov sin Zdravko. Trenutno zapošlja 10 radnika.

Tvrtki Agroprom d.o.o. osnivača Ivana Salopeka iz Ogulina isplaćeno je 2015. godine 339.395,27 kuna za ulaganje u poljoprivrednu opremu i mehanizaciju. IPARD sredstvima nabavljeni su traktor, boks palete, traktorska prskalica, dozator gnojiva, rasipač, traka za sabiranje plodova i malčer. Tvrtka se bavi proizvodnjom povrća, posebno ogulinskoga kupusa..

Žiri u kome su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, medijskog pokrovitelja Večernjeg lista, HRT-a, portala Agrobiz, Hrvatske udruge malih poljoprivrednika i lanjski pobjednik ovog izbora, izabrati će najboljeg.

Tijekom svibnja i lipnja u Večernjem listu predstaviti će se nominirani, a od ponedjeljka do petka o njima će u istom razdoblju biti emitirani prilozi u emisiji “Dobro jutro” HRT-a. Proglašenje najboljih bit će potkraj lipnja, za što su osigurane četiri novčane te nagrada za najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjaka.

Radi se punom parom

Zadovoljni Ivan i Zdravko Salopek.

Pakirnica kupusaBit će zelja

Ovo je malo zagrijavanje. Sin Zdravko se sutra ženi pa se tata Ivan već sada priprema.

20. 4. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#1 @ 2018-04-22 23:56
za odrzavanje zivota na ovoj planeti nisu potrebni ni kreteni poput ovog bolesnika Racionalista. Čovjek pošteno radi svoj posao i lijepo je što se to cijeni. Ali koji ti k---c trebaju političari i popovi. Daj uzmi tabletu i idi na spavanje.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi